mac mini σε hdmi είσοδο-Πώς γίνεται?

Χρησιμοποιώ ένα monitor της LG 23" με HDMI. Είναι full HD.

Λοιπόν όσον αφορά τον ήχο, κλείνοντας μόνο τον ήχο των ηχείων δεν παίζει το mini mac. Βγάζοντας όμως το καρφί από το mini mac, τότε ο ήχος παίζει κανονικά από το mini mac (μέσω hdmi) και χωρίς καμία ρύθμιση.
Μάλιστα ο ήχος του mac είναι πολύ πιο πρίμος.

Για να μην ανοίγω νέο thread θέλω να ρωτήσω το εξής. Πήρα το καινούργιο μακ προ και έχει τη νέα θύρα thunderbolt. Πώς μπορώ να συνδέσω με την τηλεόραση με hdmi? Απ ότι έχω ψάξει δεν βλέπω να έχει κυκλοφορήσει ακόμα κάποιος αντάπτορας ακόμα σε επίσημο store.
Πρώτη εμπειρία με μακ και ακόμα ψάχνομαι.
Ευχαριστώ.

Αρκει νας mini display -> HDMI adapter.
To thunderbolt ειναι συμβατo με μινι display native

Apo Apple.com

Thunderbolt digital video output

Native Mini DisplayPort output
DVI output using Mini DisplayPort to DVI Adapter (optional)
VGA output using Mini DisplayPort to VGA Adapter (optional)
Dual-link DVI output using Mini DisplayPort to Dual-Link DVI Adapter supports 30-inch Apple Cinema HD Display (optional)
HDMI audio and video output using a third-party Mini DisplayPort to HDMI Adapter

Χθες ξαφνικά δεν ακουγόταν καθόλου ο ήχος από τα εξωτερικά ηχεία που έχω συνδέσει στο mini mac με "καρφί". Δοκίμασα και ακουστικά από την ίδια έξοδο χωρίς αποτέλεσμα.
Μόλις βγάζω το "καρφί" ο ήχος παίζει κανονικά από το mini mac. Του έκανα restart χωρίς αποτέλεσμα.
Έχει κάποιος φίλος καμιά ιδέα να δοκιμάσω?

Μιχάλη ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σου.
Τελικά, μόλις πριν λίγο που το ξανα προσπάθησα και κουνώντας το άρχισε να κελαηδάει και πάλι. Μάλλον δεν έκανε καλή επαφή ή ποιός ξέρει ???
Πάντως τώρα παίζει.