mac mini vs PC

Re: Απάντηση: Re: mac mini vs PC

Υπάρχουν πολλά notebooks που έχουν μια σύνθετη έξοδο, ακουστικών και 'spdif' όπως την ονομάζουν. Σήμερα πήρε φίλος μου ένα acer δε θυμάμαι το μοντέλο. Η ονομασία του ψηφιακού interface ως spdif είναι όμως λανθασμένη. Οι προδιαγραφές του spdif είναι για ομοαξονικό καλώδιο 75Ω.

Όχι ακριβώς. Το όνομα S/PDIF αναφέρεται στις προδιαγραφές του πρωτοκόλλου, του οποίου το physical layer μπορεί να είναι είτε ομοαξονικό καλώδιο είτε οπτική ίνα. Στην περίπτωση της ίνας, έχει επικρατήσει το όνομα Toslink, το οποίο είχε επινοήσει παλιά η Toshiba για χρήση στα CD player της.

Το καλώδιο δεν είναι πρόβλημα .
Το πρόβλημα απ ότι κατάλαβα είναι η ποιότητα του spdif αφού είναι κακή από τα notebook το θέμα είναι ότι αν η ποιότητα του spdif του minimac είναι καλή (bit perfect ) τότε αλλάζουν όλα γιατί όλα τα dac που ζαχαρώνω είναι spdif άρα γλυτώνω μια κάρτα που θα κάνει το usb- spdif .
Δεν θέλω να παίζω παιχνίδια άντε να το συνδέσω στον προτσεκτορα αλλά χαλαρά αφου η εικόνα δεν με απασχολεί ιδιαίτερα
Αυτό είναι και το βασικότερο ερώτημα που σας θέτω (και μαζί με μένα και πάρα πολλοί άλλοι) : PC(με εξωτερικη EMU πχ σαν usb to spdif) ή mac mini σαν spdif transport (αφου σαν usb εχω καταλήξει ότι με αρκετή προσπάθεια το PC μπορεί να γίνει MAC )

Κάποιοι θα έλεγαν ότι το εσωτερικό ένός κομπιούτερ είναι ένα ιδιαίτερα "θορυβώδες" μέρος για ένα dac. Εσύ όμως δεν θα πάρεις αναλογικό σήμα, άρα δεν σε αφορούν μεγέθη s/n, jitter κλπ, αφού το D>A θα γίνει σε εξωτερικό dac. Παρ' όλα αυτά, προσωπικά θα επέλεγα το mini από οποιοδήποτε pc. (επώνυμο ή "καρφωτό"). Θα είχα και την επιλογή του να μεταφέρω ασύρματα το digital stream μέσω Airport Express στο εξωτερικό μου dac, μέχρι 16/44 όμως. Οπως καταλήγει ένα review στο Stereophile... The beauty of this unassuming component, however, is its S/PDIF data output, which allows the AirPort Express to assume a respectable role in a true high-end audio system.
Full Review: http://www.stereophile.com/digitalprocessors/505apple/
Οι μετρήσεις jitter αφορούν το analog out, που εσύ δεν θα χρησιμοποιήσεις.

Και το digital out του AppleTV μια χαρά θα είναι... (δεν είμαι σίγουρος για 24/96) απλά δεν θα έχεις το option του USB ή FW για audio out, όπως με το mini.
Καλή Χρονιά.

Οι μετρήσεις jitter αφορούν πάντα ψηφιακή μεταφορά σήματος. Δεν έχουν σχέση με τον αναλογικό κόσμο.

Οπότε, έχουν άμεση σχέση με το s/pdif output οποιασδήποτε συσκευής, και καμία (άμεση) σχέση με το analog out.

Συμφωνώ . Για αυτό ψάχνω την ποιότητα του spdif γιατί δυο πράγματα με ενδιαφέρουν
1. τι jitter θα έχω από αυτή την έξοδο (πχ έχω ακούσει ότι είναι η αχίλλειος πτέρνα των PC και από spdif και από usb)
2. αν είναι bit perfect η spdif του mac mini πράγμα βασικό το οποίο λύνεται όμως αν βάλω usb το spdif μια ακόμα κάρτα ήχου δηλαδή ακόμα .
γενικώς το tv φαίνεται καλό αλλά δεν βλέπω το λόγο αφού το mac mini είναι και ένα computer οπότε κάνει πολύ περισσότερα πράγματα άρα γιατί να πάω στη λύση του TV? Δεν βλέπω δηλαδή που είναι καλύτερο.

Οι μετρήσεις jitter αφορούν πάντα ψηφιακή μεταφορά σήματος. Δεν έχουν σχέση με τον αναλογικό κόσμο.

Οπότε, έχουν άμεση σχέση με το s/pdif output οποιασδήποτε συσκευής, και καμία (άμεση) σχέση με το analog out.

Σωστά. Εννούσα ότι πρακτικά τα προβλήματα εμφανίζονται (και ακούγονται) στην μετατροπή D > A. Οσο το σήμα παραμένει ψηφιακό, μπορούμε να στείλουμε τα data από την πηγή (pc / mac), μαζί με το jitter, μέσω SPDIF στον receiver οποιουδήποτε dac, χωρίς απώλειες. Bits are bits. Δεν χάνονται στην μεταφορά.
Το πως το dac διαχειρίζεται το jitter της A > D εγγραφής + το jitter του SPDIF σήματος, είναι μια άλλη πικρή ιστορία που μάλλον έχει καλυφθεί σε άλλα topics.
Καλή Χρονιά.

Αν επέλεγες ένα mac mini θα το έκανες καταρχήν γιατί είναι υπολογιστής, διαφορετικός από τους κοινούς, προσφέρει σταθερότητα, αθόρυβη λειτουργία, καλή διαχείριση των πολυμέσων με τηλεχειρισμό, είναι πάρα πολύ μικρό, μπορεί όπως πολύ σωστά αναφέρθηκε λίγο πριν να γράψει από την ψηφιακή του είσοδο ή από το cd του αρχεία μέχρι 24/96 σε flac πολύ καλής ποιότητας, ενώ με έξοδο σε dac έχεις κ πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα ηχητικής αναπαραγωγής.
Δεν μπλέκεις με windows media player κτλ περιβάλλοντα, έχεις το ενσωματωμένο λειτουργικό σε γραφικό περιβάλλον κ όλο το χειρίζεσαι με το τηλεχειριστήριο.
Φυσικά, παιχνίδια με το mac mini γιοκ !
Όλα τα άλλα όμως είσαι 101% καλυμμένος.
Τώρα αν το αποτέλεσμα ηχητικά είναι τόσο καλό για τα λεφτά του....δεν μπορώ να σου πω με ασφάλεια...είναι υπολογιστής, απλά θεωρείται ότι έχει δυνατότητες καλές κ σε αυτόν τον τομέα.

Μα εμένα δεν με ενδιαφέρει να πάρω άλλο ένα πλειερ .εγώ θέλω να απαλλαγω από τα άλλα πλαυερ αλλά κυρίως παράλληλα να αναβαθμιστώ .γιαυτο το ψάχνω γιατί έχω την εντυπώσει ότι με ένα PC ή MAC μπορείς να φτιάξεις το τέλειο τρανσπορτ αλλιώς δεν έχει νόημα να ασχοληθώ κάθομαι στα αυγά μου που είναι και ζεστά .

Άντε χρόνια πολλά και ευχαριστώ για τη βοήθεια.