Υπάρχουν πολλά notebooks που έχουν μια σύνθετη έξοδο, ακουστικών και 'spdif' όπως την ονομάζουν. Σήμερα πήρε φίλος μου ένα acer δε θυμάμαι το μοντέλο. Η ονομασία του ψηφιακού interface ως spdif είναι όμως λανθασμένη. Οι προδιαγραφές του spdif είναι για ομοαξονικό καλώδιο 75Ω.
Το καλώδιο δεν είναι πρόβλημα .
Το πρόβλημα απ ότι κατάλαβα είναι η ποιότητα του spdif αφού είναι κακή από τα notebook το θέμα είναι ότι αν η ποιότητα του spdif του minimac είναι καλή (bit perfect ) τότε αλλάζουν όλα γιατί όλα τα dac που ζαχαρώνω είναι spdif άρα γλυτώνω μια κάρτα που θα κάνει το usb- spdif .
Δεν θέλω να παίζω παιχνίδια άντε να το συνδέσω στον προτσεκτορα αλλά χαλαρά αφου η εικόνα δεν με απασχολεί ιδιαίτερα
Αυτό είναι και το βασικότερο ερώτημα που σας θέτω (και μαζί με μένα και πάρα πολλοί άλλοι) : PC(με εξωτερικη EMU πχ σαν usb to spdif) ή mac mini σαν spdif transport (αφου σαν usb εχω καταλήξει ότι με αρκετή προσπάθεια το PC μπορεί να γίνει MAC )
Οι μετρήσεις jitter αφορούν πάντα ψηφιακή μεταφορά σήματος. Δεν έχουν σχέση με τον αναλογικό κόσμο.
Οπότε, έχουν άμεση σχέση με το s/pdif output οποιασδήποτε συσκευής, και καμία (άμεση) σχέση με το analog out.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.