Mac os και NTFS/ WBFS file systems

spyrmak

Supreme Member
19 February 2007
4,748
Aθηνα
θελω να μπορω να γραφω σε στικ και εξωτερικο σκληρο σε ntfs γινεται ? ( χωρις paid προγραμματα )

γινεται να φορμαρω ενα στικ σε ntfs μεσω του μακ ?

γινεται να κανω το ιδιο σε wbfs ?

μπορω σε ενα στικ φορμαρισμενο σε wbfs να γραψω απο το μακ ?

π.χ. στικ 16 gb και αρχειο 4.4 gb

να το βαλω απο το μακ στο στικ ...

μπορω ενα σκληρο δισκο να τον φορμαρω στο μακ σε ntfs ( αντι για fat 32 που ειναι τωρα και αν ναι γινεται να μη σβησουν τα αρχεια που εχει μεσα ? )

Σε ntfs σιγουρα γινεται..
Θελεις ή το paragon ntfs που δεν ειναι δωρεαν ή το συνδυασμο macfuse και ntfs-3g που ειναι δωρεαν.

Προσωπικα προτιμω το paragon ntfs, γιατι ο συνδυασμος macfuse/ntfs-3g μου εχει δημιουργησει προβληματα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Mac os και NTFS/ WBFS file systems

ποιο απ ολα ?

Και τα δύο, χωρίς κάποιο επιπλέον πρόγραμμα.
Για ntfs σου απάντησε κάποιος πιο πάνω.
Κι εγώ το paragon ntfs έχω.

Νομιζω οτι με το paragon μπορεις να κανεις και φορματ σε ntfs μεσα απο το mac os x, αλλα οχι χωρις να χασεις τα αρχεια σου αν ειναι σε fat32.

Εγω χρησιμοπειω το ntfsmounter ,το οποιο ομως λειτουργει μονο σε Snow leopard. Μου εχει λυσει τα χερια. Δωρεαν, μικρο, ελαφρυ, κ κανει ακριβως αυτο που θελουμε.

Εγω χρησιμοπειω το ntfsmounter ,το οποιο ομως λειτουργει μονο σε Snow leopard. Μου εχει λυσει τα χερια. Δωρεαν, μικρο, ελαφρυ, κ κανει ακριβως αυτο που θελουμε.

Το κατέβασα, το εγκατέστησα, ακολούθησα τις οδηγίες, η μαυρόγατα εμφανίστηκε, είδε και τον εξωτερικό σκληρό, αλλά μάταια, αυτός εξακολουθεί να είναι μόνο read...:confused:
τι μπορεί να πήγε στραβά; καμιά ιδέα; :grandpa:
Ήδη απέτυχε η λύση macfuse με ntfs3G και το θεωρώ παράλογο να πληρώσω πρόγραμμα για να μπορώ να γράφω σε NTFS εξωτερικούς σκληρούς

μία wannabe swhitcher σε απογνωση...:antlers:

χρησιμοποιω ενα πολυ καλο προγραμμα για ntfs το οποιο θα σου δωσει τη λυση αμεσως , ενα install k τελος .μετα θα λειτουργεις κανονικοτατα write, rea, erase κτλπ ολα καλα.αλλα δε θυμαμαι ποιο ειναι θα παω τ απογευμα σπιτι να το δω θυμησε το μου ξανα σε παρακαλω.
ps για leopard.

χρησιμοποιω ενα πολυ καλο προγραμμα για ntfs το οποιο θα σου δωσει τη λυση αμεσως , ενα install k τελος .μετα θα λειτουργεις κανονικοτατα write, rea, erase κτλπ ολα καλα.αλλα δε θυμαμαι ποιο ειναι θα παω τ απογευμα σπιτι να το δω θυμησε το μου ξανα σε παρακαλω.
ps για leopard.

και το παραπανω ενα Install και τελος ηταν για το snow leopard αλλα τζίφος!!... δεν χανω τιποτα να το δοκιμασω κι αυτο ομως και βλεπουμε, μήπως δουλευει και στο snow...
τα λεμε το απογευμα, ευχαριστω...

καλημερα!!!
δοκιμασα και ενα αλλο προγραμμα, το NTFS for Mac OS X, ολα πηγαν μια χαρα.... :furious3:
τωρα πια δεν βλεπω καν οτι εχω φορτωσει εξωτερικο σκληρο, ναδα... στην αρχη νομιζα οτι κάηκε το μασίνι με τόσα που χει τραβηξει αλλα το τσεκαρα στο πισι και είναι ΟΚ...

Δια ταύτα, κανω παυση εργασιών μέχρι να βρεθει ο "απο μηχανής" θεος :grandpa: και να δωσει τη λυση στο μυστηριο... εδω και δυο βδομαδες νιώθω σαν να ψαχνω το χαμενο δισκοποτηρο σαν αλλος ιντιανα τζόουνς :-P

καλο σαββατοκυριακο να 'χουμε...

Απάντηση: Re: Mac os και NTFS/ WBFS file systems

Το κατέβασα, το εγκατέστησα, ακολούθησα τις οδηγίες, η μαυρόγατα εμφανίστηκε, είδε και τον εξωτερικό σκληρό, αλλά μάταια, αυτός εξακολουθεί να είναι μόνο read...:confused:
τι μπορεί να πήγε στραβά; καμιά ιδέα; :grandpa:
Write δεν κάνει αυτόματα το ntfsmounter. Πρέπει να πας στη γάτα επανω και να της πεις nount το volume που θες. Δεν αρκεί απλα να τρέξεις το πρόγραμμα.

εχω macfuse + ntfs 3g

επισης το tuxera ntfs ( ειναι trial ομως θελει αγορα αλλιως λεει limited performance mode ... )

απο τα δυο πρωτα δεν ξερω αν χρειαζονται και τα δυο αλλα εχω γραψει σε στικ φορμαρισμενο σε ntfs κανονικα ...

( μετα το ξαναφορμαρα σε fat 32 )

Εγώ πάντως με το ntfs 3g κατεβασμένο από το επίσημο site της apple μιά χαρά διαβάζω και γράφω σε δίσκους Ntfs...