Mac Pro or diy PC ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Mac Pro or diy PC ?

Να δοκιμασεις επισης το FCPX, εχει γινει "αγνωριστο " , ταχυτατο και με περισσοτερες δυνατοτητες απο avid - premierre.

Εγω δουλευω τα παντα, αναλογα με τη περιπτωση , δεν εχω κολληματα.... κανω editing, post production , 2d compositing kai 3d animation.
δεν εχω στεγανα

Μία απ' τα ίδια.
Το χρησιμοποιώ το FCPX, εμένα μια χαρά με βολεύει.

Από ότι θυμάμαι το νήμα είναι σύγκριση Mac PRO με DIY PC (κατά εμέ κανονικό PC Workstation) και τα μόνα συγκριτικά που βλέπω είναι από software σε Mac. Τι ακριβώς μου αποδεικνύει το ότι ένα native OSX software τρέχει καλύτερα σε ένα Mac Pro?
Αυτό λέω συνέχεια αλλά κανείς δεν με ακούει. Που είναι ακριβώς το ίδιο συγκριτικό λογισμικών σε PC Workstation? Τότε να μιλήσω και για 2.5fps και για 102.5fps.
Και από την στιγμή που ξέρουμε ότι το Mac Pro είναι απολύτως limited σε software που μπορεί να χρησιμοποιήσει τις συγκεκριμένες AMD κάρτες του, ποια η λογική να κάνουμε τώρα συγκριτικό software που εννοείται ότι θα αποτύχει αφού δεν είναι έτοιμο?

Για τελευταία φορά (μιας και έχω βαρεθεί να το λέω) μπορεί κάποιος να βρει ένα συγκριτικό New Mac Pro VS Z820 σε λογισμικό που εκμεταλλεύεται το hardware και των 2 και εκεί να δούμε αποτελέσματα? Εάν όχι, τότε δεν υπάρχει λόγος να συνεχιστεί αυτό το νήμα. Εδώ συγκρίνεται ποια μόνο λογισμικά σε Mac, αλλάξτε τον τίτλο άμα είναι.

Καταρχήν, θα παρακαλέσω όλους να είμαστε ήρεμοι κ να γίνεται μια ήσυχη κουβέντα.
Από εκεί κ πέρα, όπως πάντα τα νήματα που αφορούν Apple προϊόντα αποκτούν μια "ζεστή" ατμόσφαιρα, οπότε σχεδόν πάντα η κουβέντα πλατιάζει.
Μάριε-pontios, δεν νομίζω ότι πρέπει το κλείσει κάποιο νήμα ή να μετονομαστεί.
Γιάννη Σπύρου, ας μείνουμε στο θέμα μας, το οποίο είναι στην ουσία το κόστος ενός υπολογιστή Apple ή PC Consumer, όπου βέβαια συμπεριλαβάνεται και το κόστος λειτουργικού.

Οι γραφίστες τουλαχιςτον αγοράζουν Mac κυρίως για τους παρακάτω λόγους:
1) ειναι εύκολα στην χρήση
2) εχουν ωραίο σχεδιασμό
3) οι περισσότεροι δεν ασχολούνται με επιδόσεις και δεν γνωρίζουν απο hardware πχ μπορεί να νομίζουν οτι η apple βάζει δικό της hardware.
4) δεν εχουν πολλούς ιούς
5) εχει κάπως καθιερωθεί..
Είτε Mac είτε DIY pc, είτε επώνυμο pc, το θεμα ειναι να βγάζεις την δουλεια που εχεις να κανεις..

Oι γραφίστες σαν επαγγελματίες που πολλές φορές
πρέπει να παραδώσουν αρχεία σε εξαιρετικά πιεστικά χρονικά περιθώρια, έχουν απόλυτη
ανάγκη ένα αξιόπιστο μηχάνημα χωρίς να πρέπει να έχουν και πτυχίο τεχνικού υπολογιστών για να δουλέψουν.

Το λόγο no 5 δεν τον πολυκατάλαβα...

Οι περισσότεροι animators πάντως δούλευαν (δουλεύουν?) σε pc λόγω maya, softimage, shake.. Δεν ξέρω αν εχουν βγει και για Mac πλέον ή αντίστοιχα (ή και καλυτερα) προγράμματα..

Ναι.Πολλές μεγάλες εταιρίες παραγωγής CG εξακολουθούν να δουλεύουν σε pc,αν
και δεν θα πρέπει να πηγαίνει το μυαλό μας σε diy PC όπως το εννοούμε σε αυτό το νήμα.

Last edited:
Δεν γινεται αυτο που λες , γιατι απλα δεν υπαρχουν τα ιδια software σε Pc...
Το μονο που γινεται , και θα το κανω μεσα στη βδομαδα (αν θελει καποιος σε καποιο αλλο νημα), ειναι να δειξω τη διαφορα ποιοτητατ σε software αναμεσα σε pc kai mac .

Εσυ μιλας για συγκριτικα benchmarks κλπ , που για μενα δεν εχουν καμια σημασια σε real life καταστασεις...

Από ότι θυμάμαι το νήμα είναι σύγκριση Mac PRO με DIY PC (κατά εμέ κανονικό PC Workstation) και τα μόνα συγκριτικά που βλέπω είναι από software σε Mac. Τι ακριβώς μου αποδεικνύει το ότι ένα native OSX software τρέχει καλύτερα σε ένα Mac Pro?
Αυτό λέω συνέχεια αλλά κανείς δεν με ακούει. Που είναι ακριβώς το ίδιο συγκριτικό λογισμικών σε PC Workstation? Τότε να μιλήσω και για 2.5fps και για 102.5fps.
Και από την στιγμή που ξέρουμε ότι το Mac Pro είναι απολύτως limited σε software που μπορεί να χρησιμοποιήσει τις συγκεκριμένες AMD κάρτες του, ποια η λογική να κάνουμε τώρα συγκριτικό software που εννοείται ότι θα αποτύχει αφού δεν είναι έτοιμο?

Για τελευταία φορά (μιας και έχω βαρεθεί να το λέω) μπορεί κάποιος να βρει ένα συγκριτικό New Mac Pro VS Z820 σε λογισμικό που εκμεταλλεύεται το hardware και των 2 και εκεί να δούμε αποτελέσματα? Εάν όχι, τότε δεν υπάρχει λόγος να συνεχιστεί αυτό το νήμα. Εδώ συγκρίνεται ποια μόνο λογισμικά σε Mac, αλλάξτε τον τίτλο άμα είναι.

Last edited:
Ωραία, εάν λοιπόν δεν υπάρχουν τα ίδια, υπάρχουν παρόμοια. Άρα λοιπόν το συγκριτικό πρέπει να είναι Mac Pro vs Z820 (ή όποιο άλλο workstation) πάνω κάτω με τα ίδια specs, να πειράζουν το ίδιο αρχείο με τα software που θεωρούνται κορυφαία ανά πλατφόρμα. Μπορούμε να δούμε κάτι τέτοιο? Τότε, ναι να βγάλω συμπέρασμα.

Διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά νομίζω ότι η μόνη σύγκριση που έχει νόημα είναι η οικονομική σύγκριση ανάμεσα στον Mac Pro και κάποιο πιθανό DIY PC με το ίδιο ακριβώς hardware. H σύγκριση θα είναι σίγουρα υπέρ του Mac γιατί απλούστατα η Apple αγοράζει τεράστιες ποσότητες και θα έχει τις ανάλογες οικονομίες κλίμακος. Τώρα περί software...σίγουρα κανείς δε θα αγοράσει τον Mac Pro για να σερφάρει στο νετ και να γράψει DVD. Είναι σίγουρα εργαλείο για επαγγελματίες,εικόνας, ήχου ή οτιδήποτε άλλο. Οπότε οι περισσότεροι χρήστες απλά δε μπορούν να παρακολουθήσουν τη συζήτηση.

αυτο ειπα οτι θα κανω ... στο τελος ομως της βδομαδας.
Εχω το δικο μου mbp retina και στη δουλεια HP workstation (σε διαφορες εκδοσεις).... θα κανω το παραπανω τεστ ( ΑΕ VS Motion )και βλεπουμε .
Το ιδιο και Avid VS FCPX ....

Ωραία, εάν λοιπόν δεν υπάρχουν τα ίδια, υπάρχουν παρόμοια. Άρα λοιπόν το συγκριτικό πρέπει να είναι Mac Pro vs Z820 (ή όποιο άλλο workstation) πάνω κάτω με τα ίδια specs, να πειράζουν το ίδιο αρχείο με τα software που θεωρούνται κορυφαία ανά πλατφόρμα. Μπορούμε να δούμε κάτι τέτοιο? Τότε, ναι να βγάλω συμπέρασμα.

Οι γραφίστες τουλαχιςτον αγοράζουν Mac κυρίως για τους παρακάτω λόγους:
1) ειναι εύκολα στην χρήση
2) εχουν ωραίο σχεδιασμό
3) οι περισσότεροι δεν ασχολούνται με επιδόσεις και δεν γνωρίζουν απο hardware πχ μπορεί να νομίζουν οτι η apple βάζει δικό της hardware.
4) δεν εχουν πολλούς ιούς
5) εχει κάπως καθιερωθεί..

Είτε Mac είτε DIY pc, είτε επώνυμο pc, το θεμα ειναι να βγάζεις την δουλεια που εχεις να κανεις..

Nα γράψω και εγώ την άποψή μου σαν γραφίστας/προεκτύπωση.

Να τονίσω ότι αυτή τη στιγμή έχω 2 mac και 5 pc στο μαγαζί μου (Τα 2 pc dedicated για rip σε 2 εικονοθέτες και 1 για τη μηχανογράφηση)

Αρχικά σαν απαντήσεις
1) Ανέκαθεν ήταν και είναι ακόμη όντως ευκολότερο στη χρήση (το λειτουργικό τους) χωρίς εκπλήξεις και ....περίεργα μηνύματα.

2) όντως αλλά αυτό δεν είναι κριτήριο επιλογής.

3) Αν είχες δουλέψει με photoshop πρίν 20 χρόνια δεν θα το έλεγες αυτό.
(επίσης όταν δουλεύεις μεγάλα αρχεία, θέλεις δεν θέλεις μαθαίνεις και απο επιδόσεις)
Το πρώτο μακ που είχα ήταν το LC ΙΙ τότε που το photoshop χωρούσε σε 1 floppy :grandpa:

4) Είχαν και έχουν ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ βλάβες (χάλασε δίσκος, κάηκε τροφοδοτικό, κάηκε board κλπ)
Δεν μου έχει χαλάσει ΠΟΤΕ δίσκος και μία φορά μου κάηκε (στάχτη όμως) ένα τροφοδοτικό σε ένα PowerMacintosh 8500
ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕ ΚΑΙ ΡΙΠΑΡΕ Την ώρα που ένας ηλεκτρολόγος
ακούμπησε 2 φάσεις από το τριφασικό στον πίνακα (και έστειλε 480!).
Εκτός από το τροφοδοτικό του mac, έσκασε μία οθόνη, κάηκε το ραδιόφωνο και 1 φωτιστικό!
Από το ΣΒΗΣΤΟ pc της μηχανογράφησης τότε κράτησα μόνο το floppy και το κουτί....(τα άλλα γιοκ)

5) Δεν ασχολείσαι με ιούς, μπλέ οθόνες, φορμάτ κλπ. Aπλά δουλεύεις.

Όντως έχει καθιερωθεί, αλλά το να καθιερωθεί κάτι που παλιά δεν ήταν συμβατό με ΤΙΠΟΤΑ,
ο άλλος έπαιρνε δίσκο atapi εσύ 4 φορές ακριβότερο scsi,
o άλλος διάλεγε μεταξύ 10δων εκτυπωτών με παράλληλη σύνδεση εσύ ήθελες Appletalk και ADB,
scanner scsi, bernoulli scsi , iomega zip scsi κλπ κάτι σημαίνει βρε παιδιά.

Ο βασικότερος λόγος καθιέρωσης και επιτυχίας στο Desktop Publishing ήταν Η ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ.
Και επειδή στη δουλειά μας (όπως και σε άλλες βέβαια) υπάρχει μεγάλη πίεση χρόνου και έχεις συνέχεια τελικές προθεσμίες (που ποτέ δεν σου φτάνουν)
δεν θέλεις να αντιμετωπίζεις απρόοπτα γιατί κάτι ...δεν ανταποκρίνεται, ή επειδή συνέβη ένα ...άγνωστο σφάλμα

...Εντάξει όμως το ότι γράφω τώρα από το imac του σπιτιού είναι επειδή είναι όμορφο:music-smiley-005:

Υ.Γ. Once you go mac, you never go back!

113535840_993be88229.jpg

Last edited:
Φαίνεται πως αλλάζουν τα πράγματα...
καλα, άν και η Pixar δε χρησιμοποιούσε και Mac...
Πάντως σε σχέση με το ΑΕ vs Motion... Διαφορετικά εργαλεία ανάλογα τη χρήση επιλέγεις, το μέν έχει αλλες δυνατότητες το δέ βολέυει για ορισμένα projects στα γρήγορα.
Σχετικά με το macpro οτι βγαίνει πιο οικονομικό απο αντιστοιχα specced pc, σαφώς, το θεμα είναι οτι ποιός θα έβαζε τα ίδια components άν έφτιαχνε δικο του PC; Δε θα ξόδευε κανείς πάνω απο το μισο προυπολογισμό για δυο υπερτιμημένες firegl κάρτες εαν είναι σόφρων...
Στο νέο MacPro πιστέυω το 8 πυρινο μοντέλο ειναι καλυτερο, καθώς ότι λιγότερο δέν αξίζει σε λύση macpro, παιρνεις κατι φτηνότερο, και το 12πύρινο χάνει σε ταχύτητα single cpu.