Macbook pro - Κολλάει..

PETRAN

AVClub Fanatic
20 June 2006
11,063
in orbit
εδώ και αρκετό καιρό, το macbook pro μου δεν μου τα λέει καλά..

συγκεκριμένα, με τον firefox σε λειτουργία και με καμιά δεκαριά tabs ανοιχτά το να κάνεις scroll up & down σε σελίδα είναι σχεδόν αδύνατον όπως επίσης βγάζει συνέχεια το κυκλάκι με το ουράνιο τόξο που λέω κι εγώ..

είπα να αφήσω τον firefox και να δοκιμάσω safari..
καμία σχέση στο scroll up & down σε σελίδες, πολύ καλύτερο αλλά το κυκλάκι με τα χρώματα δεν το γλυτώνω.

Επίσης το μηχάνημα αργεί και στο άνοιγμα και γενικώς δεν είναι τόσο responsive όσο όταν το πήρα..μπορώ να πω οτι έχουν πέσει αρκετά οι επιδόσεις του.

Τι onyx δοκιμάσαμε, τι να βάλουμε τον δίσκο των snow leopard και να κάνουμε κάτι σαν defragment που έχει εκεί, τίποτα!

Τι λέτε? μπας και θέλει φορμάτ και φτου κι απο την αρχή?

Ευχαριστώ Μιχάλη θα το δοκιμάσω.
Αν και νομίζω οτι το είχα ξαναδοκιμάσει παλιότερα και δεν είδα διαφορά.

Δεν είναι παλιό πάντως το μηχανάκι μου, διετίας να φανταστείς δεν είναι και δεν δουλεύω τίποτα ιδιαίτερο για να κουράζεται τόσο πολύ..

Πρόσφατα "χτύπησε" ο δίσκος ενός iMac του 2007 και άντε γεια...ούτε boot ούτε τίποτα...με το ζόρι κατάφερα να σώσω την πλειοψηφία των δεδομένων, με αλχημίες όμως...
Δεν κάνεις και κάνα backup ;
To repair permissions καλύτερο θα ήταν να το κάνεις, αφού εκκινήσεις τον υπολογιστή σου από το δισκάκι του snow leopard. Αφού σε ρωτήσει την γλώσσα, τότε στην μπάρα πάνω, θα πας στα tools και θα επιλέξεις το disk utility.

εχμ... το έκανα ήδη Μιχάλη, όχι απο το δίσκο των snow leopard όμως, δεν σε πρόλαβα :D
έγραψε ένα κατεβατό στο πινακάκι βέβαια..

θα το τσεκάρω κι αν είναι θα αγοράσω άλλον σκληρό.

υ.γ τώρα έχω έναν TOSHIBA MK2555GSXF Media

Ξανακάνε το κ από το δισκάκι, κακό δεν κάνει.

Ο toshiba αυτός είναι ο εσωτερικός σου ;

Πάρε αν βρεις κάποιον hitachi@7200 στροφές ή έναν wd scorpio black@7200 στροφές. Εγώ τον 2ο αγόρασα στα 500gb στα 65 ευρώ αν θυμάμαι καλά.

Φυσικά αν αγοράσεις δίσκο, μπορείς να κάνεις κλώνο κ να μην ξαναπεράσεις τα πάντα από την αρχή, αν θες.

Ναι ο εσωτερικός είναι Μιχάλη.

Δεν με προβληματίζει η αγορά νέου δίσκου, αυτό που με προβληματίζει όμως είναι μην τρώει τα ίδια κολήματα αν κάνω τον καινούργιο κλώνο.
Μην φταίει τίποτα στο set up δηλαδή.

Αν κάνεις κλώνο κ έχεις θέμα με το λογισμικό σου, τότε ενδέχεται να μεταφέρεις το πρόβλημα κ στον νέο δίσκο. Οπότε τότε, σβήνεις τα πάντα κ κάνεις εγκατάσταση από την αρχή. Μήπως να δεις όμως πρώτα τι έχεις εγκαταστήσει που θα μπορούσε να σου δημιουργεί θέμα ; Δες όμως πρώτα πως αποδίδει το μηχάνημα μετά το repair permissions ;

ok Μιχάλη θα το τσεκάρω.

σ' ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια :a0210:

υ.γ το τι θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα το ξέρετε εσείς και ο Θεός ο ίδιος, εγώ όχι. :D

Καλημέρα...

Χωρίς να ξέρω το setup σου... μνήμη / χωρητικότητα δίσκου κλπ, δοκίμασε κάτι εύκολο.
Aνοιξε το Activity Monitor και δες τι "τρέχει". Αρχισε να κάνεις kill πράγματα που δεν χρειάζεσαι - στον user - και δες αν αλλάζει η συμπεριφορά του mac.

Φτιάξε έναν καινούριο user, και αν είσαι ΟΚ με το responsiveness, άρχισε τη "δίαιτα" στα prefs / caches / Font caches / Login Items κλπ.

Βάλε Snow... αρκετά ποιό γρήγορο.

Θα το δοκιμάσω αυτό που λες φίλε modena..
Snow leopard έχω όμως.

edit: αυτό που δεν ξέρω και με προβληματίζει είναι ποιές εφαρμογές είναι περιτές και πρέπει να κλείσω και ποιες όχι..

αυτό που βλέπω στο activity monitor είναι οτι το flash player(safari internet plug in) ώρες ώρες φτάνει να τρώει το 50% της cpu... μετά ξαναπέφτει στο 0.4%!

απο κει και πέρα, το safari τρώει περίπου 13% της cpu και το skype περίπου 4%.

οι υπόλοιπες εφαρμογές είναι ανάξιες αναφοράς καθότι κυμαίνονται στο 0.1 έως 0.3 %

Mπορεις να κανεις κλωνο κ μ ενα εξωτερικο να δοκιμασεις τι παιζει κ να κρινεις απ το αποτελεσμα.
Παντως με disk permissions χλωμο το βλεπω να στρωσει, μακαρι ομως.

άρα καταλήγουμε οτι φταίει ο σκληρός?
γιατί όπως σας είπα και πριν δεν βλέπω τίποτα τραγικό να μου τρώει την cpu εκτός απο το flash player το οποίο όμως είναι στιγμιαίο..

Σορτάρισε τα Process ανά %CPU και θα δεις ποιό "κλέβει" resources.
Αντίστοιχα δες και το Real Mem., Virtual Mem.

Στο screenshot βλέπεις τα δικά μου, Firefox VS Safari, και τα δύο στο avclub.gr - στο Safari έχω 4 ακόμα tabs. Το Firefox παίρνει 60,5% CPU ενώ το Safari 15%.!!!
Σε παλαιότερο MBP 2.6GHz, Core2Duo, 4GB Ram.

Καταπληκτικό?
Που να μπεις σε σελίδα που φορτώνει κανα περίεργο java script ή Flash.

Ας ελπίσουμε ότι θα το βελτιώσουν σύντομα.

Attachments

• Screenshot.jpg
    Screenshot.jpg
    148.3 KB · Views: 17