make movie - Αποτέλεσμα: τζίφος

Μανωλάς Βλάσης

AVClub Enthusiast
19 June 2006
800
Καλησπέρα, φίλοι!

Ως πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο χρησιμοποιώ το Pinnacle 12. Κινηματογράφησα (με Canon HV-30) μια μαθητική θεατρική παράσταση διάρκειας 78 λεπτών. Την "πέρασα" στον υπολογιστή, έκανα editing (με τίτλους αρχής, τέλους κ.λπ.) και προχώρησα στο "make movie" (υπήρχε ήδη μέσα DVD διπλής στρώσης, γιατί το απλό δεν χωρούσε την ταινία στην άριστη ποιότητα). Το πρόγραμμα συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε κανονικά, το περιεχόμενο της ταινίας "κάηκε" στον δίσκο, αλλά όταν το έβαλα να παίξει είτε στον υπολογιστή είτε στα δύο dvd players και στο blu-ray player, τζίφος. Έδειχνε συνεχώς "loading", αλλά το περιεχόμενο δεν φορτωνόταν ποτέ.

Ποιο λάθος έχω κάνει;

Σημειωτέον ότι με το ίδιο πρόγραμμα έχω "κάψει" σε dvd κάμποσες ταινίες με επιτυχία, χωρίς να αλλάξω τα default settings.

Θα μου ήταν πολύτιμη μια απάντηση.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δυστυχώς δεν έχω την παραμικρή εμπειρία από τέτοιου είδους προγράμματα εντελώς consumer. Βάλε το premiere να βρεις την υγειά σου. Υπάρχει και η πιο lite έκδοσή του, το premiere elements. Αν και εγώ στη θέση σου θα το έκανα export to tape να μην χάσω το HD.

Παιδιά, σας ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις. Θα ακολουθήσω τις συμβουλές σας και θα δω τι μπορεί να γίνει.

Η πλάκα είναι ότι έχω "κάψει" τόσες ταινίες και δεν υπήρξε πρόβλημα. Τώρα πού κολλάει το πράγμα;

Δοκίμασε να διαγράψεις όλο το cache (Delete all auxiliary files)
κάμε restart και ξαναδοκίμασε
export χωρίς μενού όμως, το St.12 έχει θεματάκι με τα βαριά μενού