MALE RCA TO DOUBLE MALE RCA FOR SUBWOOFER.

cinephile

Senior Member
7 November 2023
352
Καλησπέρα.Εχω μια ερώτηση επειδή εχω ένα παλιό sub 10 ιντσο από πακέτο της rooister ht 4000 στα 150watt.Η ερώτηση αφορά το καλώδιο του sub.Στο κύριο σύστημα που έχω από τον denon φεύγει rca και το ενώνω στο sub της svs σε μόνο rca.Αν πάρω αυτό το καλώδιο rca to rca μπορώ να το συνδέσω στο sub της roister?Εκεί όπως βλέπω από πίσω έχει διπλή είσοδο line in L-R.Πρεπει να να πάρω άλλο καλώδιο rca to double rca?Επειδή το svs sub θα το αποχωριστώ για λίγο καιρό θέλω να το αντικαταστήσω με αυτό το sub.Αλλα με προβληματίζει αν κάνει το μόνο rca ή πρέπει να το αλλάξω?Θα έχω θέμα με το μόνο ως προς την ισχύ του sub?Σε ποια εισοδο(L-R) θα το βαλω το μονο rca? Eυχαριστώ.Καθε βοήθεια δεκτή!

• Like
Reactions: #@george@#
Καλημέρα. Λογικά, όπως στα περισσότερα sub, αν το συνδέσεις στο L, θα είσαι μια χαρά. Δεν γράφεις και πιο μοντέλο είναι.
Πιθανόν να γράφει στη L, για σύνδεση με ένα RCA. Τώρα, το αποτέλεσμα που θα έχεις σε σχέση με το SVS, είναι άλλο θέμα.

Ναι στα πιο πολλά σαμπ με στερεοφωνικές εισόδους η μία είσοδος χρησιμεύει και για μονοφωνική. Αν πρέπει να χρησιμοποιήσεις και τις δύο, πάρε έναν αντάπτορα 1RCA σε 2RCA και στη συνέχεια βάλε ένα συνηθισμένο interconnect καλώδιο.

Ευχαριστώ.Το μοντέλο είναι από ένα πακέτο 5.1 της roister ht 4000.Απο πίσω η είσοδο του sub γράφει LINE IN(L-R).Οπότε το βάζω στην είσοδο L.Απο θέμα ενίσχυσης υστερεί σε σχέση με το να είχα δύο rca?Εννοείτε δεν το συγκρίνω με το svs.Αλλα για το συγκεκριμενω πιστεύετε ότι θέλει διπλό καλωδιο για να μην έχω απώλεια?Η και με το ένα είμαι οκ?

Δεν αλλάζει κάτι ουσιαστικά.
Βάζοντας 2 RCA in από 1 κοινό RCA out απλά θα παίζει 3dB πιο ψηλά στο ίδιο gain ("volume") setting.
Μπορείς να την κάνεις την δουλειά με μονό RCA, απλά θα βάλεις ένα κλικ πιο ψηλά το gain για την ίδια επιθυμητή στάθμη.
Τα περισσότερα subs, έχουν μαρκαρισμένη (ή γράφει στο manual) ποιά από τις 2 RCA Inputs είναι η LFE (που δουλεύει σαν single connection).

• Like
Reactions: protrudi
σωστα τα λεει ο βασιλης και στο δικο μου βαζω ενα σε ενα συνηθως αναγραφει lfe στο sub

Οπότε για να το σιγουρέψω ότι το καταλαβα:Βάζω το μόνο rca που έχω, αλλά θα το ανεβάσω λίγο το gain του sub ώστε να ακούω το ίδιο όπως πριν.Δηλαδη το διπλό ενισχύει λίγο τα dB.Σωστα billpepas? Σε ευχαριστώ και εσένα και όλους που βοήθησαν.

Οπότε για να το σιγουρέψω ότι το καταλαβα:Βάζω το μόνο rca που έχω, αλλά θα το ανεβάσω λίγο το gain του sub ώστε να ακούω το ίδιο όπως πριν.Δηλαδη το διπλό ενισχύει λίγο τα dB.Σωστα billpepas? Σε ευχαριστώ και εσένα και όλους που βοήθησαν.
Δεν ενισχύει κάτι το διπλό.
Τα limit των επιδόσεων (output) του subwoofer καθορίζονται από το ίδιο το subwoofer.
Απλά με τα 2 καλώδια RCA θα φτάνεις πιο γρήγορα το limit του subwoofer στο gain (volume), ενώ με 1 καλώδιο, για την ίδια ένταση, θα πηγαίνεις το ρυθμιστικό gain (volume) λίγο πιο πέρα.

Είτε με 1 είτε με 2 καλώδια, στα ίδια dB θα αρχίζει η παραμόρφωση όταν το πιέζεις :D

• Like
Reactions: cinephile
Δεν ενισχύει κάτι το διπλό.
Τα limit των επιδόσεων (output) του subwoofer καθορίζονται από το ίδιο το subwoofer.
Απλά με τα 2 καλώδια RCA θα φτάνεις πιο γρήγορα το limit του subwoofer στο gain (volume), ενώ με 1 καλώδιο, για την ίδια ένταση, θα πηγαίνεις το ρυθμιστικό gain (volume) λίγο πιο πέρα.

Είτε με 1 είτε με 2 καλώδια, στα ίδια dB θα αρχίζει η παραμόρφωση όταν το πιέζεις :D
Βασίλη έχω πλέον και στα 4 sub , Υ καλώδια. 😄 Και αυτο γιατί είχα αρχικά μονό στο 1 και Υ στο άλλο. Το Y επαιζε κατιτις πιο δυνατά στην ίδια σταθμη και στο μυαλο μ και καλύτερα...Έτσι τελικά τα αλλαξα όλα ....(είχα κ προτροπές από κάποιους audiophile γι αυτό..χαχα). Αλλα πεταμενα λεφτα απο εκει.....:giggle:

Μα αυτό λέω βρε. Στο ίδιο volume παίζει πιο δυνατά (3dB πάνω).
Δεν αλλάζει κάτι στον ήχο. Το ίδιο πετυχαίνεις με ένα καλώδιο και βάζοντας απλά το volume 3dB πιο ψηλά.

Μα αυτό λέω βρε. Στο ίδιο volume παίζει πιο δυνατά (3dB πάνω).
Δεν αλλάζει κάτι στον ήχο. Το ίδιο πετυχαίνεις με ένα καλώδιο και βάζοντας απλά το volume 3dB πιο ψηλά.
Το ειδα π το έγραψες..απλα κατεθεσα κ την δικια μ δραματικη εμπειρια...έτσι για τα πρακτικα! :)

Αυτούς τους "audiophiles" πρέπει να τους μαζέψουν :D

Ακούσανε και διαφορά και πρότειναν και παραπέρα την εξυπνάδα τους δηλαδή :D (φαντάσου, δεν καταλαβαίνουν πως έτσι το μόνο που γίνεται είναι να ανέβει η στάθμη στο ίδιο gain level)
Βασίλη έχω πλέον και στα 4 sub , Υ καλώδια. 😄 Και αυτο γιατί είχα αρχικά μονό στο 1 και Υ στο άλλο. Το Y επαιζε κατιτις πιο δυνατά στην ίδια σταθμη και στο μυαλο μ και καλύτερα...Έτσι τελικά τα αλλαξα όλα ....(είχα κ προτροπές από κάποιους audiophile γι αυτό..χαχα). Αλλα πεταμενα λεφτα απο εκει.....:giggle: