Marantz 6010 - Yamaha RXA 1050 - Denon AVR4200

Ximoulis

New member
29 November 2015
12
Έχω τα ΚEF Ci4100
http://www.kef.com/html/us/showroom/custom_installed_speakers/ci_series/speaker/Ci4100QL/index.html
τα οποία θα χρησιμοποιηθούν σαν μπροστινά κύρια και
δυο MONITOR AUDIO 265 FX
http://www.monitoraudio.co.uk/products/trimless-200/ct265-fx
τα οποία είναι περιφερειακά.
Σκέφτομαι έναν από τους παρακάτω πολυκάναλους:
MARANTZ 6010
YAMAHA RXA 1050
DENON AVR4200
Περισσότερο θα ακούω μουσική και καμιά φορά HOME CINEMA.
Ποιο μου προτείνετε;

Απάντηση: MARANTZ 6010-YAMAHA RXA 1050-DENON AVR4200

Στα χαρακτηριστικά είναι καλύτερος ο Denon. Mάλλον είναι πιο κοντά στον Yamaha 2050 παρά στον 1050.
O Denon με τον Marantz είναι σχεδόν ολόιδια μηχανήματα, όμως 400 πιο φθηνός οπότε μάλλον Marantz.

Re: MARANTZ 6010-YAMAHA RXA 1050-DENON AVR4200

Έχουν περάσει από τα χέρια μου τρεις yamaha Α/V Receivers και με σιγουριά θα σου πω ότι είναι σκυλιά και 100% αξιόπιστα μηχανήματα. Τους Denon και τους Marantz δεν τους έχω ακούσει προσωπικά αλλά έχουν την φήμη ότι είναι πιο "μουσικοί" οπότε ίσως για σένα που αγαπάς την μουσική παραπάνω μπορεί να είναι καλύτερο να δεις κάτι από κει. Από την άλλη μήπως θα ήταν καλύτερο να κοιτάξεις και την λύση STEREO? Θα έχεις σαφώς καλύτερα αποτελέσματα (και αν βλέπεις ταινίες λιγότερο πιστεύω ότι "Ζεις" και χωρίς το Surround) Σε αυτά τα χρήματα μπορείς πχ να κοιτάξεις και κάτι σε nad ή rotel (και βάζεις τα πίσω ηχεία σε άλλο δωμάτιο).

Λύση Νο2 θα ήταν να αγόραζες έναν STEREO για την μουσικουλα και έναν αρκετά φθηνότερο Av/receiver π.χ τον Yamaha RX-V779 για home cinema και έτσι θα έχεις το καλύτερο και από τους δυο κόσμους.

Υ.Γ Κεντρικό ηχείο και sub πoιο έχεις?

E για 10 λεπτά δεν μετράει. Ίσως θα έπρεπε να πω δεν έχω "ζήσει" μαζί τους :D

Εκτός θέματος αλλά στα αυτιά μου πιο πολύ ρόλο για τον χαρακτήρα παίζει το ηχείο πάρα το ενισχυτικό. Δηλαδή αν δανειστώ τα ηχεία σου και τα βάλω στο δικό μου setup θσ είμαι πολύ πιο κοντά σε αυτό που άκουσα έστω και για λίγη ώρα στο σπίτι σου παρά αν κάναμε το αντίστροφο.
Όλα αυτά τα λέω γιατί δεν ξέρω αν ισχύουν όλα αυτά περί "μουσικότητας" συγκεκριμένων εταιριών. Το ότι μπορεί μια εταιρία να έχει άλλα default settings το καταλαβαίνω...κατά τα άλλα για μένα ένα watt είναι ένα watt. Αλλά επειδή τώρα λέω μεγάλα λογία (και για να μην με πάρετε με τις "κλοτσιές") δηλώνω ότι δεν ήμουν παρόν και σε πολλά A/B blind tests οπότε έχω τις επιφυλάξεις μου για το κατά πόσο έχω δίκιο η όχι, πάντως η λογική μου αυτό μου λέει σίγουρα. Μήπως να ανοίξουμε άλλο νήμα?:flipout:
http://www.avsforum.com/forum/90-re...4207-official-all-amps-sound-same-thread.html

Last edited:

Ενδεικτικά να αναφέρω οτι όταν ήρθε φίλος συμφορουμιτης κάτοχος δικαναλου marantz (ο ακριβότερος των ολοκληρωμένων, κάτι σε 3,5 χιλιάρικα) και ενω ακουγαμε το δικαναλο μου, όταν το γυρισα στο πολυκάναλο αναφώνησε:
Α ρε μαραντζιλα :)
Χεχε! Έχει η κάθε μάρκα το αποτύπωμα της. Τη σφραγίδα της στον ήχο.

Αν και ξεφύγαμε απ το θέμα να πω και γω την εμπειρία μου, όταν άλλαξα από Yamaha σε Denon με τα ίδια ηχεία μπορώ να πω ότι ο συγκεκριμένος Yamaha rxv 640 "έπαιζε" καλύτερα τη μουσική, τώρα βέβαια τίθεται και θέμα υποκειμενικότητας οπότε πιάστο αβγό και κούρευτο. Οσο για το φίλο, με τα συγκεκριμένα ηχεία νομίζω με τον Γιάμι θα ευχαριστηθεί περισσότερο τη μουσική του χωρίς να υστερεί και σε κινηματογράφο όταν χρειαστεί.

Χωρίς παρεξήγηση ποτέ δεν συμπάθησα τα subs οπότε μάλλον δεν θα πάρω.

Πέρα από κατασκευαστή των ενισχυτών, με βάση τα χαρακτηριστικά που έχουν οι ενισχυτές και τα ηχεία που αναφέρω πιστεύετε να έχω θέμα με την "οδήγηση" των ηχείων και εάν ναι ποιον ενισχυτή να διαλέξω για ποιό σιγουριά (βάση χαρακτηριστικών); Τα KEF είναι 4Ω/89Db/εως 150W και τα Μonitor Audio 6Ω/88.5Db/εως 85W. Ακόμα δεν έχω κεντρικό όμως δεν το αποκλείω να πάω και σε αλλη εταιρεία εκτος KEF και Μonitor Audio. To ξέρω ότι παίζω με την φωτιά που βάζω διαφορετικές εταιρείες στα ηχεία, όμως βάση χαρακτηριστικών που έχουν και χώρου που έχω, μπορεί να μου βγεί. Εάν είδατε τα ηχεία είναι γυψοσανίδας (παλιά ούτε που το σκεφτόμουνα) όμως με κάποια προεργασία (ενίσχυση στην γυψοσανίδα, polyfoam / πυραμίδα πισώ από την γυψοσανίδα), με συζήτηση με φίλους / γνώστες και με ψαξιμο από internet (Αμερικανοί και Άγγλοι νομιζω έχουν αρκετά μεγάλη εμπειρία) κάτι καλό μπορεί να βγεί. Πάντος η ποιότητα τον ηχείων, αν και γυψοσανίδας δεν είναι κακό, πιστέψτε με.

Last edited:
Απάντηση: MARANTZ 6010-YAMAHA RXA 1050-DENON AVR4200

Σαν κάτοχος του yamaha μπορώ να σου πω οτι η απόδοση του στις ταινίες είναι καταπληκτική και στη μουσική με απόλυτα κριτήρια είναι παραπάνω απο συμπαθητικός!!

Οι marantz είναι λίγο πιο άγριοι ψηλά και είναι πιο εντυπωσιακοί στη μουσική.

Οσο έχω χαρεί το acoustica των scorpions με τον marantz 7400 δεν το χάρηκα ούτε με τον aragon stage one ούτε με τον γιάμι πλέον!

Πάντως έχει κλείσει πολύ η ψαλίδα πλέον και τολμώ να πω πως αν και εκεί που είχα παρατήσει τις ταινίες και με τον γιάμι έχω "καεί" θα το σκεφτόμουν σοβαρά για marantz αν έπρεπε να ακούω απο αυτόν μουσική.

Επειδή από τον sr7400 αναβάθμισα στον 7007, να πώ ότι στο home cinema η διαφορά είναι χαόδης υπέρ του 7007 κυρίως (αν όχι αποκλειστικά) λόγω της αυτόματης ισοστάθμισης που στον 7400 δεν υπήρχε. Επίσης, στη δικάναλη ακρόαση ο 7400 ήταν πιο επιθετικός και με λίιγο περισσότερο γρέζι. ο 7007 διατηρεί τη ζεστή ατμόσφαιρα του 7400 αλλά είναι περισσότερο τυλιγμένη με σελοφάν η μουσική. Δυναμικά ένα κλικ πιο ασθενής και ένα κλικ πιο θωλή. Ο 7400 μου άρεσε περισσότερο στο δικάναλο.

Απάντηση: Re: MARANTZ 6010-YAMAHA RXA 1050-DENON AVR4200

Επειδή από τον sr7400 αναβάθμισα στον 7007, να πώ ότι στο home cinema η διαφορά είναι χαόδης υπέρ του 7007 κυρίως (αν όχι αποκλειστικά) λόγω της αυτόματης ισοστάθμισης που στον 7400 δεν υπήρχε. Επίσης, στη δικάναλη ακρόαση ο 7400 ήταν πιο επιθετικός και με λίιγο περισσότερο γρέζι. ο 7007 διατηρεί τη ζεστή ατμόσφαιρα του 7400 αλλά είναι περισσότερο τυλιγμένη με σελοφάν η μουσική. Δυναμικά ένα κλικ πιο ασθενής και ένα κλικ πιο θωλή. Ο 7400 μου άρεσε περισσότερο στο δικάναλο.

Μετά απο νεώτερες πληροφορίες που ήρθαν στο φως προτείνω yamaha!!!Χα χα!

Καλά μη νομίζεις, αμα συγκρινεις yamaha δεκαετίας με φρέσκο, σε αντίστοιχα συμπεράσματα θα καταλήξεις λογικά.

Καλά μη νομίζεις, αμα συγκρινεις yamaha δεκαετίας με φρέσκο, σε αντίστοιχα συμπεράσματα θα καταλήξεις λογικά.

Ναι το ίδιο πιστεύω και εγω.

Τουλάχιστον στα νεα μοντέλα με τα software update είναι λίγο καλύτερα!!!

Τα 1350 που έσκασα για τον 7400 δεν θα τα ξεχάσω ποτέ!

Τον πήρε φίλος μετά απο έξι μήνες τα μισά λεφτά!!!!

Πέρα από κατασκευαστή των ενισχυτών, με βάση τα χαρακτηριστικά που έχουν οι ενισχυτές και τα ηχεία που αναφέρω πιστεύετε να έχω θέμα με την "οδήγηση" των ηχείων και εάν ναι ποιον ενισχυτή να διαλέξω για ποιό σιγουριά (βάση χαρακτηριστικών); Τα KEF είναι 4Ω/89Db/εως 150W και τα Μonitor Audio 6Ω/88.5Db/εως 85W. Ακόμα δεν έχω κεντρικό όμως δεν το αποκλείω να πάω και σε αλλη εταιρεία εκτος KEF και Μonitor Audio. To ξέρω ότι παίζω με την φωτιά που βάζω διαφορετικές εταιρείες στα ηχεία, όμως βάση χαρακτηριστικών που έχουν και χώρου που έχω, μπορεί να μου βγεί. Εάν είδατε τα ηχεία είναι γυψοσανίδας (παλιά ούτε που το σκεφτόμουνα) όμως με κάποια προεργασία (ενίσχυση στην γυψοσανίδα, polyfoam / πυραμίδα πισώ από την γυψοσανίδα), με συζήτηση με φίλους / γνώστες και με ψαξιμο από internet (Αμερικανοί και Άγγλοι νομιζω έχουν αρκετά μεγάλη εμπειρία) κάτι καλό μπορεί να βγεί. Πάντος η ποιότητα τον ηχείων, αν και γυψοσανίδας δεν είναι κακό, πιστέψτε με.

Tο πρώτο που κοίταξα είναι αυτό που λες επειδή είδα ότι τα ηχεία είναι 4Ω.
Η Μarantz δεν έχει μέτρηση στο site αλλά λέει ότι μπορεί να δουλέψει με 4Ω ηχεία.
Kαι η Υamaha στο site έχει rated για 4Ω οπότε κανένα πρόβλημα.