ΜΑΡΑΝΤΖ ή OPPO?

opsim

Moderator
Staff member
11 May 2008
16,565
Αθήνα
Καλησπέρα παιδιά. Όσο ιερόσυλη και αν ακούγεται η ερώτηση, μεταξύ του MARANTZ 5001 και του Oppo 980 981, ποιό να προτιμήσω? Όπως ξέρετε η διαφορά τιμής είναι επουσιώδης. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Είχα κι εγώ υπ' όψιν μου ανάλογη "ιερόσυλη" ερώτηση. Το Oppo 980 έναντι Marantz 6002 ή HD 970.
Τι λέτε για όλα αυτά αγαπητοί συνφορουμίτες?:huh2:
Παρακαλώ συνυπολογίστε και τις διαφορές τιμών.

Αν σκεφτείς ότι το Oppo έχει πιο καινούριο dac, τότε μάλλον είναι καλύτερο.
Αλλά εγώ θα διάλεγα το Marantz, επειδή είναι made in Japan.

Όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι δε μπορείς να τ' ακούσεις και θα ψωνίσεις στα τυφλά.

χμ, το 5001 είναι made in singapore (αν δεν απατώμαι, έτσι όπως είναι χωμένο ΔΕΝ μπορώ να το γυρίσω, πάντως κάτι από φιλιππίνες, μαλαισία ή πιο πιθανό το singapore είναι σίγουρα.) όσο για το 6002 τηλεφώνησα σε φίλο μαγαζάτορα και του ζήτησα να κοιτάξει την πλάτη του μηχανήματος, μου απάντησε MADE IN CHINA.... μακάρι να ήταν made in Japan....

πάντως το θέμα με το oppo με απασχολεί και μένα.... αν έχετε κι άλλο info (που στην αθήνα πωλείται, όσοι το έχετε γνώμες κλπ) let us know :)

Για τα οππο επισημος αντιπροσωπος ειναι ο Αποστολος Τολιοπουλος και τον βρισκεις στο τηλεφωνο 210 3250267

www.twindigital.gr ειναι η σελιδα.

Νομιζω το 980 ειναι καλυτερο απο το 981 στον ηχο. Και ερχεται και το 983.

Να υποθέσω ότι θέλεις κάτι που να τα κάνει όλα ή βάζεις πάνω απ' όλα την καλή αναπαραγωγή ήχου;

Σε ότι αφορά τον ήχο, τα specs είναι... αμείλικτα!

To 983:
Frequency: 20Hz - 20kHz (±1dB)
Signal-to-Noise Ratio: >100dB
Total Harmonic Distortion: < 0.01%

To 5001
Frequency: 20Hz - 20kHz
Signal-to-Noise Ratio: 110dB
Total Harmonic Distortion: 0.0025%

Να θυμάσαι ότι τα κυκλώματα εικόνας προσθέτουν θόρυβο.

Εάν αποκλειστικά δικάναλο Hi-Fi τότε Marantz.
Για όλα τα άλλα το Oppo (κι εγώ το χαλβαδιάζω είναι η αλήθεια).

Πάντα μιλάμε για αναλογική σύνδεση ήχου με τον (προ)ενισχυτή αν καταλαβαίνω καλά. Έτσι είναι;

Για ψηφιακή τι γίνεται;

Μην ξεχνάτε οτι το ΟΡΡΟ διαθέτει πλήρεις ρυθμίσεις στάθμης και καθυστέρησης σε ολα τα κανάλια.
Και εγω το γλυκοκοιτάζω.

Να υποθέσω ότι θέλεις κάτι που να τα κάνει όλα ή βάζεις πάνω απ' όλα την καλή αναπαραγωγή ήχου;

Ψάχνω ένα οικονομικό cd-player που να διαβάζει και αρχεία mp3, με καλή αναπαραγωγή ήχου.
Από την αρχή είχα απορρίψει την λύση dvd-player που ναι μεν θα μου παρείχε τα παραπάνω σε εξευτελιστική τιμή , πλην της ποιότητας αναπαραγωγής που θα πήγαινε περίπατο.
Και ξαφνικά πέφτω πάνω στο Oppo 980, το οποίο αν και dvd-player παίρνει εξαιρετικές κριτικές και στην αναπαραγωγή μουσικής, και επιπλέον μου παρέχει πολλές ακόμα δυνατότητες (πολυκάναλο SACD, DVD-Audio κτλ.)
Και όλα αυτά με 200 ευρώ! Δεν περιμένω να συναγωνιστεί μηχανήματα των 1500 ευρώ, άλλωστε το σύστημα που στήνω υπάγεται σε χαμηλότερη οικονομικά κατηγορία, αλλά αν δεν έχει ουσιατικές διαφορές από ένα player των 500-600 ευρώ, τότε είναι μία πολύ συμφέρουσα περίπτωση.

EDIT: Μόλις διαπίστωσα ότι με αυτό μου το post πήρα το πρώτο μου γαλόνι!

Last edited:
Το cd player θα συνδεθεί με έναν AV ενισχυτή, συγκεκριμένα με τον PIONEER VSX-LX 70 με πιθανότατα ψηφιακή σύνδεση. Τα δύο μηχανήματα δεν θα απέχουν πάνω από μισό μέτρο απόσταση, να συνδεθούν με οπτική ή ομοαξονική σύνδεση? Φυσικά το καλώδιο θα είναι καλό. Με ψηφιακή σύνδεση ποιό να προτιμήσω από τα δύο player?

Με ψηφιακή σύνδεση δε θα έχεις και μεγάλη διαφορά, αφού αναλαμβάνει το ντακ του πολυκάναλου, οπότε πάρε το oppo, που είναι φθηνότερο.

Καλώδιο βάλε ομοαξονικό. Οπτική ίνα καλή για να πάρεις, θέλει να δώσεις λεφτά.

Για αναπαραγωγή Mp3 σε Marantz CD πας υποχρεωτικά στο CD6002 που είναι μεν καλύτερο από το 5001 αλλά και ακριβότερο.

Το Oppo παίρνει καλές κριτικές για DVD player, καμμία σχέση με CD player.

Μην τα μπερδεύουμε.

Απλά το Oppo είναι πολύ καλό value for money DVD.
(και το 983 ακόμη περισσότερο που όπως δήλωσα πιο πριν το λιγουρεύομαι).

Κύριοι είχα το Ορρο 981 για 8 περίπου μήνες. Σαν DVD Player είναι απλά άπαιχτο, μάλλον λόγω Farudja... Συγκρίνεται άνετα με μηχανήματα 1000+ ευρώ. Συνολικά απίστευτη εικόνα, τόσο που σε καλές εγγραφές νομίζεις οτι βλέπεις HD!
Σαν CD Player το δοκίμασα με οπτική ίνα στον πολυκάναλο Yamaha RXV800, και αναλογικά στο δικάναλο σύστημα μου (Dynaco P4-T, Behringer 1500). Αρκετά καλό, αλλά ηττήθηκε κατά κράτος και με όλες τις συνδέσεις από το "κονσουμεράδικο" μεν υπέροχο δε, (αν και παλιό τώρα πια), Philips 963.
Σαν SACD Player μάλιστα υστερούσε πολύ απέναντι στο 963. Απ´την άλλη όμως ότι δίσκο και να του έδινες, ακόμη και σε κακή κατάσταση να ήταν, τον διάβαζε με χαρακτηριστική άνεση, ενώ το 963 είναι πολύ ιδιότροπο, για να μήν πώ σπαστικό, σε αυτόν τον τομέα...

Φιλικά
Γιώργος Δενδρόπουλος.

Last edited:
Πιστεύω ότι τα DVD κρίνονται και συγκερίνονται για τον ήχο τους σαν DVD με άλλα DVD και όχι με CD players. Εγώ έχω το CD5001 και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Δεν πρόκειτε να το αλλάξω οτιδήποτε αναβάθμιση και να κάνω. Το διάλεξα λόγο καλών κριτικών και διότι δεν με ενδιέφερε να ακούσω mp3 από το CD player. Δίπλα του ακριβώς έχω ένα DVD της pioneer που παίρνουν γενικά καλές κριτικές για τον ήχο τους σε σχέση με τα υπόλοιπα DVD πάντα. Περιτό να αναφέρω ότι δεν υπάρχει σύγκριση. Καμία απολύτος. Το DVD δεν έχει "προσωπικότητα" καθόλου ηχιτικά. Μπορεί να φταίει και το ότι το Pionneer είναι σχετικά φτηνό, αλλά δεν το πιστεύω. Το Marantz είναι απίστευτο για τα λεφτά του.

Last edited:
τελικά όσο καλό κι αν είναι ένα dvd (oppo, pioneer or what) υφίσταται σαν cd audio player μόνο με σκοπό να σταθεροποιεί "ψυχολογικά σκαμπανευάσματά" μας και πάντα σας δεύτερο (στο rack και την καρδιά μας...)