MARANTZ SA 8005 η DENON 1520AE

nikosdms

New member
21 April 2013
2
Καλησπερα παιδια.Θα ηθελα να ρωτησω αν εχει ακουσει καποιος αυτα τα δυο sacd players,γιατι με ενδιαφερει οτι ο DAC που εχουν
υποστηριζει DSD αρχεια και αν αξιζουν σαν αναβαθμιση του τωρινου μου cd (Marantz cd6003).
Το συτημα μου ειναι:
Ενισχυτης XTZ 100 D3
Ηχεια Vienna Acoustics Beethoven Concert Grand
Καλωδια Mogami.
Ευχαριστω και συγνωμη για το μεγαλο post,ειναι η πρωτη μου φορα.

Καλησπέρα φίλε νίκο...

Ότι και να σου πούμε δεν θα έχει νόημα,αν δεν ακούσεις με τα αυτιά σου! Εσύ θα συμβιώσεις με τα μηχανήματα!!

Πάντως,σίγουρα είναι αναβάθμιση,απο του τωρινού 6003. Εκτός απο τις ακροάσεις,θα πρέπει να δείς ποιό ταιριάζει καλύτερα,με τον ενισχυτή-ηχεία που έχεις.

Απο το υπαρχον ειναι αναβαθμιση.

Εχεις αρκετα SACD και χρειάζεσαι player? γιατι αν οχι και έχεις σκοπο να χρησιμοποιείς pc-mac και να κανεις download τοτε μπορείς να κρατήσεις αυτο που εχεις και να πάρεις ενα DAC.

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις.Το κακο ειναι οτι δεν βρισκω να ακουσω κανενα απο τα δυο και δεν βρισκω και reviews.Πιο πολυ κλεινω προς το Denon λογω του 32bit Dac και της αναπαραγωγης
των Dsd αρχειων και οτι κανει downmix τα πολυκαναλα SACD.Και παλι ευχαριστω.

Δεν είναι καθόλου κακό το CS4398 που έχει το 8005 (αν το έχουν αλλάξει διορθώστε με).
Είναι ο λόγος που έχει πολύ καλό ήχο το 6003-4-5 γιατί έχει το ίδιο dac. Σίγουρα είναι αναβάθμιση αφού το 8005 έχει καλύτερο στάδιο εξόδου.

Θυμάμαι ότι τα δικάναλα SACD players της Marantz δεν διάβαζαν την πολυκάναλη περιοχή των SACD όταν αυτή υπήρχε. Το Denon κάνει downmix (απ' ό,τι λες) αλλά ο λόγος να ακούσεις downmix το πολυκάναλο ποιος είναι; Σίγουρα όχι η ποιότητα του ήχου.
Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι σε ορισμένους SACD δίσκους, στην πολυκάναλη περιοχή υπάρχουν επιπλέον tracks, τα οποία για να τα ακούσεις από δικάναλο player (μόνο με downmix) θα πρέπει να διαβάζει την πολυκάναλη περιοχή.
Έχω ένα τέτοιο δίσκο. To machine head των deep purple.