martin logan motion 4 βοήθεια!!!

lxar1979

New member
27 February 2011
8
Καλησπέρα.Είμαι ένας παντελώς άσχετος από ήχο πρακτικά μια και δεν μπορούσα να αποκτήσω κάτι αξιοπρεπές,που απλώς διαβάζει αρκετά στο θέμα καλός ήχος.
Έχω έναν ηλ.υπολογιστή imac 27 ιντσών στο δωμάτιο μου ως media center,tv και γενικώς κάνω τα πάντα με αυτόν.Ως ηχεία έχω τα Harman Kardon soundsticks II από τα οποία είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος.Σκέφτομαι να αναβαθμίσω ηχητικά το σύστημά μου και από πλευράς κάρτας ήχου και ηχείων.Με αρκετό διάβασμα κατέληξα στη λύση dac-tube amplifier, μάλλον το fatman trinity και ηχεία ίσως τα martin logan motion 4 (από μικρός διάβαζα στο περιοδικό high tech με δέος για τα ηλεκτροστατικά της ML)
θα ήθελα να ακούσω προτάσεις, κριτικές, αντιπροτάσεις και γενικώς τί θα πρεπε να ψάξω για ένα προσιτό σύστημα 2 ηχείων, με δυνατότητα στο μέλλον προσθήκης ενός subwoofer. O fatman trinity έχει έξοδο για subwoofer.

Το μέλλον είναι τα αρχεία υψηλής ανάλυσης και απ' όσο ξέρω το Fatman δεν τα υποστηρίζει. Στη θέση σου θα κοίταζα για ένα DAC που να δέχεται 24/96 από USB και θα το συμπλήρωνα με ένα ζευγάρι ενεργά ηχεία βιβλιοθήκης.

Ευχαριστώ για την απάντηση.Δεν θέλω ενεργά ηχεία.Επειδή πρώτη φορά ακούω τον όρο, τί ακριβώς είναι τα "αρχεία υψηλής ανάλυσης" ;

Το μέλλον είναι τα αρχεία υψηλής ανάλυσης και απ' όσο ξέρω το Fatman δεν τα υποστηρίζει. Στη θέση σου θα κοίταζα για ένα DAC που να δέχεται 24/96 από USB και θα το συμπλήρωνα με ένα ζευγάρι ενεργά ηχεία βιβλιοθήκης.

+1

Ευχαριστώ για την απάντηση.Δεν θέλω ενεργά ηχεία.Επειδή πρώτη φορά ακούω τον όρο, τί ακριβώς είναι τα "αρχεία υψηλής ανάλυσης" ;

Οτιδήποτε είναι πάνω από τις προδιαγραφές του CD δηλαδή 16bit/44.1Khz. 24/96 για παράδειγμα που λέει ο φίλος παραπάνω.

Τα Motion 4 σκέτα χωρίς sub δύσκολα θα σε καλύψουν... .

λίγο αργότερα προβλέπεται η αγορά ενός subwoofer.
Προτάσεις για ενισχυτή με dac?Kάτι προσιτό βέβαια αν έχει κανείς να προτείνει

ο xtz είναι κάπως ακριβός για πρώτη αγορά.Υπάρχει και το μειονέκτημα του ότι μένω επαρχία( Σέρρες) πράγμα που κάνει δύσκολη την ακρόαση,συν το γεγονός ότι είμαι άπειρος ακουστικά.Οπότε θα δω προτάσεις σας και βλέπουμε.
Τα martin logan motion 4 τα θεωρείτε καλή επιλογή;
Μέχρι τα 500-600 ευρώ τί προτάσεις υπάρχουν; Ο χώρος είναι γύρω στα 15 τετραγωνικά προς το παρόν, ίσως αργότερα μεταφερθεί σε σαλόνι το σύστημα.Βοηθήστε! Έχω πελαγώσει προσπαθώντας να μάθω,να δω κριτικές και χαρακτηριστικά

τα motion 4 δεν ενδεικνυνται για ακροαση μουσικης σε στερεοφωνικο συστημα. Ειναι σχεδιασμενα για AV.

Μπορεις να αναφερεις ποσα χρηματα μπορεις να διαθεσεις συνολικα για την αναβαθμιση, για να δουμε πως μπορουμε να σε βοηθησουμε να τα επιμερισεις καλυτερα σε ηχεια-ενισχυτη...κλπ

Last edited:
Γύρω στα 1000 ευρώ νομίζω σαν οροφή.2 ηχεία και ενισχυτή.Αργότερα και subwoofer αλλά όχι τώρα

Γύρω στα 1000 ευρώ νομίζω σαν οροφή.2 ηχεία και ενισχυτή.Αργότερα και subwoofer αλλά όχι τώρα

...μια πληροφορια ακομα, ποσα τμ θα καλυψεις για να δουμε αν πρεπει να δουμε ηχεια βασης ή δαπεδου.

Last edited:
15 τετραγωνικά αλλά θέλω κάτι ευέλικτο καθώς θα αλλάξω χώρο.Απλώς δεν ξέρω ακόμη πότε.Με μπερδεύει το θέμα ενισχυτής και dac.Δεν σκοπεύω να αγοράσω κάποια πηγή καθώς ό,τι θέλω υπάρχει στον imac μου που προς το παρόν με καλύπτει και για ταινίες.Ακούω rock,new age,instrumental,ethnic,power metal.Κυρίως αυτά και..ευνόητο οτι θέλω και λίγο κινηματογραφικό ήχο.Ζητάω πολλά;Άπειρος,το ξαναλέω!

Last edited:
τα monitor audio φαίνονται πολύ καλή επιλογή.Ενισχυτής με dac δεν υπάρχει αξιοπρεπής κάτω από χιλιάρικο ευρώ;Έβλεπα τον xtz a100 d.Είναι δοκιμασμένος;;;

τα monitor audio φαίνονται πολύ καλή επιλογή.Ενισχυτής με dac δεν υπάρχει αξιοπρεπής κάτω από χιλιάρικο ευρώ;Έβλεπα τον xtz a100 d.Είναι δοκιμασμένος;;;

εχουν γραφτει χιλιαδες σελιδες γιαυτο το μηχανακι. Παιζει πανω απο οτι κοστιζει. Το link με τη δοκιμη του Σταματακου που σου βαλα παραπανω (post #6) δεν το ειδες? Πιο "δοκιμασμενος" δε γινεται..

αν δε μπορεις να δωσεις τοσα χρηματα, τι σε χαλαει στο συνδυασμο Yamaha-vdac?

έχω μπερδευτεί!έχω διαβάσει τόοοσα πολλά που δεν θυμάμαι τί διάβασα και που.Νομίζω αξίζει να μαζέψω λίγα ακόμη αν πρόκειται για τόσο καλό μηχάνημα,ε;
Για ηχεία άλλη πρόταση;Ευχαριστώ για τον χρόνο σας,άπαντες