ΜΑΣ ΚΑΤΑΚΛΕΒΟΥΝ....

tigergreg

Banned
24 June 2008
3,304
ΑΘΗΝΑ
...ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ. ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΑΛΤΟΥ DUFLLE COAT ΕΓΓΛΕΖΙΚΟΥ ΣΤΥΛ ΜΟΝΤΓΚΟΜΕΡΥ ΒΡΗΚΑ ΑΡΚΕΤΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΑΠΟ 100 ΕΩΣ 250 ΕΥΡΩ ΤΟ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟ (www.gloverall.com). ΑΠ ΟΤΙ ΘΥΜΟΜΟΥΝ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΤΑ ΠΟΥΛΟΥΣΑΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΚΡΙΒΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΕΘΕΣΑ Ο ΑΦΕΛΗΣ ΟΤΙ ΘΑ ΒΡΩ ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΕΔΩ ΜΕ 300-350 ΕΥΡΩ. ΑΜ ΔΕ!!!! ΠΗΓΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΣ ΟΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΕΧΕΙ 785 ΕΥΡΩ ΑΛΛΑ ΛΟΓΩ ΕΚΠΤΩΣΗΣ 30% ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΩ ΠΟΛΥ ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ ΔΗΛΑΔΗ 550 ΕΥΡΩ!!!!! ΝΑ ΗΤΑΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΥΠΟΔΟΜΗ-ΣΕΡΒΙΣ-ΕΓΓΥΗΣΗ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΩΣ 50%. ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΠΑΛΤΟ ΤΙ ΚΟΣΤΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΤΑΝ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ΛΙΑΝΙΚΗ 235 ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ? ΚΟΝΤΟΛΟΓΙΣ ΠΑΙΡΝΩ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΜΕ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΛΟΝΔΙΝΟ ΜΕ ΤΗΝ AEGEAN (150 ΕΥΡΩ) ΚΑΝΩ ΤΑ ΨΩΝΙΑ ΜΟΥ ΠΙΝΩ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΑΦΑΛΓΚΑΡ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΣ ΘΑ ΒΓΩ. Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΥΛΑ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ ΕΜΠΟΡΑΚΟΥ.

Επίσης οι τιμές στα Timberland στο AmazonUK, είναι κάτω από τη μισή
από τα δικά μας καταστήματα....:BDGBGDB55:

Eεεε όχι ακριβώς, δε φταίει τόσο ο Έλληνας εμποράκος, αλλά ο Έλληνας καταναλωτάκος.

Ο έμπορας πουλάει στη μέγιστη τιμή που μπορεί να πουλήσει, γιατί αυτή είναι η δουλειά του. Αν έκανε κάτι διαφορετικό οι μέτοχοι του εκάστοτε πολυκαταστήματος θα τον έστηναν στον τοίχο. Αφού λοιπόν σ'αυτόν τον τομέα, οι Έλληνες είναι τα μεγαλύτερα κορόιδα της Ευρώπης (και της Αμερικής), καλά κάνουν και μας τον πιάνουν. Δεν είναι τυχαίο ότι στη Γερμανία, την Αγγλία, την Ιταλία, ακόμα και την Αμερική τέτοια καταστήματα απλά δεν έχουν τύχη και είναι ή χρεωκοπημένα, ή με κανονικές τιμές.

Επίσης οι τιμές στα Timberland στο AmazonUK, είναι κάτω από τη μισή
από τα δικά μας καταστήματα....:BDGBGDB55:

Που να δεις στο Chicago, όπου κοστίζουν όσο κάνουν εδώ τα ρούχα στα καλάθια... πχ πουκάμισα Nautica με 20 ευρώ.

...ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ. ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΑΛΤΟΥ DUFLLE COAT ΕΓΓΛΕΖΙΚΟΥ ΣΤΥΛ ΜΟΝΤΓΚΟΜΕΡΥ ΒΡΗΚΑ ΑΡΚΕΤΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΑΠΟ 100 ΕΩΣ 250 ΕΥΡΩ ΤΟ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟ (www.gloverall.com). ΑΠ ΟΤΙ ΘΥΜΟΜΟΥΝ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΤΑ ΠΟΥΛΟΥΣΑΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΚΡΙΒΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΕΘΕΣΑ Ο ΑΦΕΛΗΣ ΟΤΙ ΘΑ ΒΡΩ ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΕΔΩ ΜΕ 300-350 ΕΥΡΩ. ΑΜ ΔΕ!!!! ΠΗΓΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΣ ΟΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΕΧΕΙ 785 ΕΥΡΩ ΑΛΛΑ ΛΟΓΩ ΕΚΠΤΩΣΗΣ 30% ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΩ ΠΟΛΥ ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ ΔΗΛΑΔΗ 550 ΕΥΡΩ!!!!! ΝΑ ΗΤΑΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΥΠΟΔΟΜΗ-ΣΕΡΒΙΣ-ΕΓΓΥΗΣΗ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΩΣ 50%. ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΠΑΛΤΟ ΤΙ ΚΟΣΤΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΤΑΝ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ΛΙΑΝΙΚΗ 235 ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ? ΚΟΝΤΟΛΟΓΙΣ ΠΑΙΡΝΩ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΜΕ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΛΟΝΔΙΝΟ ΜΕ ΤΗΝ AEGEAN (150 ΕΥΡΩ) ΚΑΝΩ ΤΑ ΨΩΝΙΑ ΜΟΥ ΠΙΝΩ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΑΦΑΛΓΚΑΡ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΣ ΘΑ ΒΓΩ. Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΥΛΑ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ ΕΜΠΟΡΑΚΟΥ.

Πριν λίγα χρόνια (4?) είχα πάρει ένα Gloverall, από τα τελευταία που είχε ο Λαμπρόπουλος (μετά έγινε Notos Galleries) αλλά εάν θυμάμαι μου είχε κοστίσει κάπου 300 ευρώ. (ήταν βέβαια εκπτώσεις).
Κλασικό παλτό, αυτό ήταν το τέταρτό μου Gloverall: είχα δύο ως παιδί και έφηβος, το τρίτο ήταν του πατέρα μου, και το τέταρτο αυτό.

Πέρσι αγόρασα παπούτσια timberland απο αμερική 32 γιούργια απο στοκ κατάστημα. Εδώ τα είχαν 140 και μάλιστα new collection.....

Προχθές βράδυ κατέβηκα για ψώνια, περνώντας απέξω απο το Timperland είδα ένα (αντιανεμικό) jacket να κοστίζει 480 μετά την έκπτωση.
Όσα και να έχει αυτός που θα το αγοράσει, δεν θα νοιώσει ότι "του τον ακούμπησαν";
Προσωπικά, τους κάνω μποϋκοτάζ, αγοράζω ότι μπορώ από διαδικτυακά καταστήματα, συνήθως εξωτερικού αλλά και πάλι δεν μπορείς να απαλλαγείς απο "αυτούς".

Όταν δεν υπήρχαν τα δικτυακά μαγαζιά, ήμαστε απόλυτα εξαρτημένοι από το λιανεμπόριο, το οποίο πουλούσε όσο μπορούσε ακριβότερα.

Ακόμα και τότε όμως, το ότι βρίσκονταν συμπολίτες (όχι μόνο εύποροι) που πλήρωναν τα ποσά αυτά για ένα ρούχο, έχει τη σημασία του.

Σήμερα π.χ. υπάρχουν τύποι που λαδώνουν τον "μετρ" του ποπ-καψουρογλαμουρομπαρόκ σταύλου για να τους δώσει το "καλό" τραπέζι.

Ο συνειδητοποιημένος κατ/τής, εκτός από απαιτητικός και ενήμερος για τα δικαιώματά του, καταναλώνει και ανάλογα με τις δυνατότητές του. Μια τέτοια συμπεριφορά εξορθολογίζει και τις τιμές..

Re: Απάντηση: ΜΑΣ ΚΑΤΑΚΛΕΒΟΥΝ....

Προχθές βράδυ κατέβηκα για ψώνια, περνώντας απέξω απο το Timperland είδα ένα (αντιανεμικό) jacket να κοστίζει 480 μετά την έκπτωση.
Όσα και να έχει αυτός που θα το αγοράσει, δεν θα νοιώσει ότι "του τον ακούμπησαν";

Αυτόν που θα το αγοράσει πρέπει να τον μουτζώσουμε όλοι μαζί, διότι αυτός φταίει που κοστίζει τόσο... Εξάλλου, με κέρδος 200 ή 300%, ο έμπορας δε χρειάζεται να πουλήσει και πολλά κομμάτια για να "βγει"...

... η αληθινή τραγωδία βέβαια είναι μερίδα του πληθυσμού που θεωρεί όχι απλά δικαίωμα αλλά υποχρέωσή της να ντύνεται με ρούχα φίρμας από τέτοια μαγαζιά... με αποτέλεσμα να χρωστάει σπίτι σε τράπεζες...

Ο συνειδητοποιημένος κατ/τής, εκτός από απαιτητικός και ενήμερος για τα δικαιώματά του, καταναλώνει και ανάλογα με τις δυνατότητές του. Μια τέτοια συμπεριφορά εξορθολογίζει και τις τιμές..

+1000

Την τελευταία φορά βέβαια που είχα πει κάτι τέτοιο εδώ είχε ξεσπάσει καταιγίδα... :guitarist::guitarist::guitarist:

Ωστόσο δεν πρέπει να ισχύει μόνο αυτό... πρέπει και οι έχοντες να φροντίζουν να καταναλώνουν σε βαθμό που δεν προσβάλει τη νοημοσύνη τους... Γιατί και τρισεκατομμυριούχος να είσαι, αν ένα μπουφάν ξέρεις ότι κοστίζει παντού 300 ευρώ και το πληρώσεις εδώ 500 επειδή "έχεις", είσαι υπεύθυνος γι'αυτή την κατάντια...

Last edited:
Προσεξτε ομως: τα περισσοτερα προιοντα στις ΗΠΑ ειναι made in China...
Στην Ευρωπη δεν ισχυει στον ιδιο βαθμο (τουλαχιστον στα ρουχα)

Κι εγώ πιστεύω ότι είναι θέμα καταναλωτικής συνείδησης. Για να τα κοστολογούν τόσο υπάρχουν κάποιοι που τα αγοράζουν. Όχι μόνο για το όνομα του κατασκευαστή αλλά και το πρεστίζ που δίνει η αγορά από συγκεκριμένο κατάστημα. Πριν χρόνια φίλος μου είχε βιοτεχνία πουκαμίσων. Πελάτης του με αρκετά μαγαζιά στη Θεσ/νίκη το ίδιο πουκάμισο το πωλούσε με διαφορετική τιμή σε κάθε κατάστημα, η διαφορά έφτανε και 100%. Όσο πιο γκλαμουράτο το στήσιμο του μαγαζιού τόσο πιο ακριβό το πουκάμισο. Δεν έφταιγε όμως μόνο αυτός αλλά και ο πελάτης που έμπαινε σε ένα μαγαζί και δεν πίστευε ότι μορεί να αγοράσει φτηνό πουκάμισο από εκεί.

άσχετο: qwerty1gr η μοτοσυκλέτα στην εικόνα σου τι είναι;

Last edited:
Η ποιότητα κατασκευής των gloverall που αναφέρθηκαν στην αρχή πάντως, δεν συγκρίνεται με καμία κινέζικη. Είναι φτιαγμένα για μια ζωή. Πραγματικά περίμενα ότι θα τα είχαν πολύ περισσότερο στην επίσημη σελίδα της εταιρείας.

Κι εγώ πιστεύω ότι είναι θέμα καταναλωτικής συνείδησης. Για να τα κοστολογούν τόσο υπάρχουν κάποιοι που τα αγοράζουν. Όχι μόνο για το όνομα του κατασκευαστή αλλά και το πρεστίζ που δίνει η αγορά από συγκεκριμένο κατάστημα. Πριν χρόνια φίλος μου είχε βιοτεχνία πουκαμίσων. Πελάτης του με αρκετά μαγαζιά στη Θεσ/νίκη το ίδιο πουκάμισο το πωλούσε με διαφορετική τιμή σε κάθε κατάστημα, η διαφορά έφτανε και 100%. Όσο πιο γκλαμουράτο το στήσιμο του μαγαζιού τόσο πιο ακριβό το πουκάμισο. Δεν έφταιγε όμως μόνο αυτός αλλά και ο πελάτης που έμπαινε σε ένα μαγαζί και δεν πίστευε ότι μορεί να αγοράσει φτηνό πουκάμισο από εκεί.

Στα 17 μου, δουλευα σε μια βιοτεχνια παππουτσιων καπου στο Θησειο. Παρομοια εικονα. Ο βιοτεχνης πουλαγε τα ιδια παπουτσια σε χ καταστηματα, στην ιδια τιμη. Το παπουτσιδικο πολυτελειας ομως χρεωνε 10 φορες την τιμη αγορας, ενω το συνοικιακο περιπου Χ2... Θυμαμαι και τις τιμες! 1500 δρχ το ζευγαρι 'εφευγε' απο τη βιοτεχνια. Στο Κολωνακι η τιμη ηταν 15000 και στα συνοικιακα περιπου 3-3500

Αυτα το μακρινο 1992...