Μάστορα, ξέρεις από ηλεκτροστατικά ηχεία;

The 4th_CoMinG

New member
13 January 2008
15
Μόναχο
Καλημέρα σε όλους σας,

Βάλθηκα και εγώ να φτιάξω ενα "περιβάλλον" για να δω καμιά ταινία της προκοπής!:popcorn: Σκοπεύω να αγοράσω τον Onkyo TX SR605 μιας και διάβασα πάαρα πολλά θετικά στα διάφορα τέστ τις τελευταίες ημέρες. Βέβαια διάβασα και κάποια μελανά για το SERVICE τους αλλά αναλογικά με τους ευχαριστημένους πελάτες ήταν λίγα. Εχθές, κοιτώντας για ενα SURROUND σύστημα ηχείων, είδα τα FINAL SOUND 90i, τα οποία είναι ηλεκτροστατικά ηχεία. Μιας και ποτέ άλλοτε δεν είχα ασχοληθεί με τέτοια θέματα, μου έκαναν πολύ εντύπωση απο θέμα εμφάνισης και τεχνολογίας. Γνωρίζετε μήπως αν, σε σχέση με τα συμβατικά ηχεία, είναι καλύτερα ή χειρότερα; Υπάρχουν λόγοι να μην ασχοληθώ, ή το αντίθετο, μαζί τους; Λίγο φως στο τούνελ bitte... :ears:

http://www.finalsound.com/L2_tech.html

Καλημέρα σε όλους σας,

Βάλθηκα και εγώ να φτιάξω ενα "περιβάλλον" για να δω καμιά ταινία της προκοπής!:popcorn: Σκοπεύω να αγοράσω τον Onkyo TX SR605 μιας και διάβασα πάαρα πολλά θετικά στα διάφορα τέστ τις τελευταίες ημέρες. Βέβαια διάβασα και κάποια μελανά για το SERVICE τους αλλά αναλογικά με τους ευχαριστημένους πελάτες ήταν λίγα. Εχθές, κοιτώντας για ενα SURROUND σύστημα ηχείων, είδα τα FINAL SOUND 90i, τα οποία είναι ηλεκτροστατικά ηχεία. Μιας και ποτέ άλλοτε δεν είχα ασχοληθεί με τέτοια θέματα, μου έκαναν πολύ εντύπωση απο θέμα εμφάνισης και τεχνολογίας. Γνωρίζετε μήπως αν, σε σχέση με τα συμβατικά ηχεία, είναι καλύτερα ή χειρότερα; Υπάρχουν λόγοι να μην ασχοληθώ, ή το αντίθετο, μαζί τους; Λίγο φως στο τούνελ bitte... :ears:

http://www.finalsound.com/L2_tech.html

γι αυτα τα ηχεια,μαλλον θα χρειαστει κατι καλυτερο και πιο δυνατο σε ενισχυτη απο τον ONKYO

Παραθέτω ένα κομματάκι απο τις πληροφορίες που έχουν στο site τους. Σε σχέση με τα προτεινόμενα 50W, ο Onkyo διαθέτει τουλάχιστον τα διπλά. Τώρα για την ποιότητα του ως πηγής...δεν ξέρω, τι να πω! (The simplicity of the Final Inverter Technology enables speaker impedance to remain well above 4 ohms across the entire frequency spectrum. This allows the use of smaller amplifiers - as low as 35 watts - to drive the speakers. Until now, high-performance electrostatic speakers required more powerful and expensive amplifiers with 100-200 watts per channel to adequately drive the speakers. Final Home Theater Series speaker panels will work just fine with just 35 watts, but we recommend 50 watts per channel to get the best efficiency.)