Μάστορες τα φώτα σας!!

Γειά σε όλους...
Ένας ξαδερδος θέλει να κάνει 2 τραπέζια συνεδριασεων για ένα φροντηατηριο.
Διαστάσεις 1,2 χ 1,5 μέτρα με τα τάβλα μελαμίνης 2,5 εκατοστά κ 4 ποδαρίκα.
Εχει κάνει πολλά έπιπλα από μελαμίνη, αλλά νομίζω σε αυτή την κατασκευή πρέπει να μπει ένα τελάρο από κάτω σαν τραβέρσα.
Γιατι όσο να ναι όλα κ κάποιο παιδί θα καθησει επάνω.

Τι λέτε για αυτό;

Γειά σε όλους...
Ένας ξαδερδος θέλει να κάνει 2 τραπέζια συνεδριασεων για ένα φροντηατηριο.
Διαστάσεις 1,2 χ 1,5 μέτρα με τα τάβλα μελαμίνης 2,5 εκατοστά κ 4 ποδαρίκα.
Εχει κάνει πολλά έπιπλα από μελαμίνη, αλλά νομίζω σε αυτή την κατασκευή πρέπει να μπει ένα τελάρο από κάτω σαν τραβέρσα.
Γιατι όσο να ναι όλα κ κάποιο παιδί θα καθησει επάνω.

Τι λέτε για αυτό;
Το τελαρο εαν δεν ειναι απο σιδεροκατασκευη δεν θα αντεξει και πολυ..
Τα 2.5εκ παχους θελουν κατι ενισχυμενο..

Το τελαρο εαν δεν ειναι απο σιδεροκατασκευη δεν θα αντεξει και πολυ..
Τα 2.5εκ παχους θελουν κατι ενισχυμενο..
ουτε και με ενα τελαρο μελαμινης με υψος 10 εκατοστα?

ουτε και με ενα τελαρο μελαμινης με υψος 10 εκατοστα?
Οχι βεβαια...
Συζηταγα την περιπτωαη που θα εβαζε ξυλινο μασιφ δοκαρακι 5Χ5...
Με μελαμινη τι να κρατησει..

Μάστορες με τι τα τρίβουμε αυτά ; Θέλει κάποια βούρτσα για να φύγει το παλιό βερνικι απο τα αυλάκια; Κάποιο διαλυτικό;
Και μετά με τι τα περνάμε; Το βάψιμο θα το αναλάβει άλλος. Εγώ θα φάω το ζόρι να τριβω...
0bd6e17b77550a2c2521566e7b02047e.jpg

• Like
Reactions: KOSSTV
Μάστορες με τι τα τρίβουμε αυτά ; Θέλει κάποια βούρτσα για να φύγει το παλιό βερνικι απο τα αυλάκια; Κάποιο διαλυτικό;
Και μετά με τι τα περνάμε; Το βάψιμο θα το αναλάβει άλλος. Εγώ θα φάω το ζόρι να τριβω...
0bd6e17b77550a2c2521566e7b02047e.jpg
Αυτα που βλεπω ειναι DECK..

Εαν δεν ειναι τα πολυ απλα(μονο PVC) αλλα αυτα που ειναο 60/40 PVC & ξυλο μπορει να τα περασεις με βερνικι νερου γυαλιστερο ωστε να προστατευτουν..
Τριψιμο λιγο,οχι βουτσα αφηνει σημαδια,μετα καθαρισμα..

Αυτο εκανα στο χωριο περσυ..

Δες την διαφορα βαμμενου αβαφτου..
Θα τα ξαναπερασω φετος..

20240811_131452.jpg

• Like
Reactions: songless_bird
Ειναι φυσικό ξυλο όχι WPC .

Έλεγα με κάποιο διαβρωτικο και μετά με βούρτσα και πλύσιμο .
Δεν έχω ιδέα. Έμπλεξα επειδή με βρήκαν καλό...
Εαν ειναι εντελως φυσικο ακομα καλυτερα να πιασει το βερνικι θελει καλο αποχαρταρισμα και μετα το βερνικι που σου ειπα....μην βαλεις βουρτσα...
Εκτος και εαν εχει πιασει μαυριλες μουχλα οπου εκει θελει αλλη διαδικασια.

Το θέμα είναι ότι δεν μπορώ να σκεφτώ τρόπο να μπει γυαλοχαρτο στις αυλακωσεις χωρίς να χαλάσουν. Και φυσικά να κάνω και γρήγορα την δουλειά. Μέτρησα τις ταβλες deck σε μέτρα, όχι τον φράχτη, και είναι 140 μέτρα. Να μην φάμε την ζωή μας τρίβοντας...
Επίσης οι ταβλες θα βγουν γιατί θέλει να τριφτουν και να βαφτούν και οι κολώνες που έπιασαν σκουριά. Όχι από από μένα, αλλά μιας και θα βγουν από τον φράχτη ίσως ειναι πιο εύκολα να τις δουλέψω.

Ειναι φυσικό ξυλο όχι WPC .
Με το μάτι μου φαίνονται για εμποτισμένη ξυλεία για ντεκ. Θα το καταλάβεις αν τρίψεις λίγο κάπου: αν όντως είναι εμποτισμένη, δεν καταλήγεις σε ανοιχτόχρωμο ξύλο αλλά σε ένα σκούρο καφέ, και επίσης θα μυρίζει περίεργα. Εμένα μου είχαν πει ότι αυτά δεν βάφονται ούτε βερνικώνονται - να τα βάλω όπως είναι ή το πολύ να τα περάσω με κάποιο λάδι.
Δοκίμασε αυτό που λες να δεις μήπως βγαίνουν εύκολα τα σαθρά που φαίνονται. Καλά μέτρα προστασίας γιατί η εμποτισμένη έχει χημικά.
Το θέμα είναι ότι δεν μπορώ να σκεφτώ τρόπο να μπει γυαλοχαρτο στις αυλακωσεις χωρίς να χαλάσουν. Και φυσικά να κάνω και γρήγορα την δουλειά. Μέτρησα τις ταβλες deck σε μέτρα, όχι τον φράχτη, και είναι 140 μέτρα. Να μην φάμε την ζωή μας τρίβοντας...
Επίσης οι ταβλες θα βγουν γιατί θέλει να τριφτουν και να βαφτούν και οι κολώνες που έπιασαν σκουριά. Όχι από από μένα, αλλά μιας και θα βγουν από τον φράχτη ίσως ειναι πιο εύκολα να τις δουλέψω.

Τελευταία φορά που αγόρασα είχε περίπου 2€ το μέτρο.

Υπαρχει τροπος και πολυ ευκολος...
Με ατσαλοσυρμα Νο3 ψιλο...
Τα 140 μετρα τρεχοντα που λες θα θελεις 2 μερες...δεν νομιζω οτι ειναι πολυ...

Σωστα θα κανεις να τις βγαλεις θα τις δουλεψεις πιο ανετα...

Εμένα μου είχαν πει ότι αυτά δεν βάφονται ούτε βερνικώνονται - να τα βάλω όπως είναι ή το πολύ να τα περάσω με κάποιο λάδι.
Δοκίμασε αυτό που λες να δεις μήπως βγαίνουν εύκολα τα σαθρά που φαίνονται. Καλά μέτρα προστασίας γιατί η εμποτισμένη έχει χημικά.
Ποιος.στο ειπε αυτο..;.Ειδικα εαν ειναι καθαρο ξυλο γιατι να μην μπαινει βερνικι..;
Η φωτο ειναι ενδεικτικη στο οτι πιανει πανω σε αυτο..
Θα βαλω φωτο σε 3 μερες που θα ειμαι εκει..

Το λαδι θα κανει οτι κανει και στα σετ καρεκλες/τραπεζι που εχουμε σε κηπο/βεραντες..

Υπαρχει τροπος και πολυ ευκολος...
Με ατσαλοσυρμα Νο3 ψιλο...
Τα 140 μετρα τρεχοντα που λες θα θελεις 2 μερες...δεν νομιζω οτι ειναι πολυ...
άρα μόνο το ατσαλοσυρμα θα κάνω δουλειά; . Δύσκολο μου φαίνεται. Δεν χάνω τίποτα να δοκιμάσω βέβαια. Πιο safe απο το να παω να πάρω 5 λίτρα διαβρωτικο...

Πάνω κάτω ναι . 2 γεμάτες μέρες το υπολόγισα αν φεύγει εύκολα το χαλασμένο βερνικι .

Για βούρτσα πάντως έλεγα ναυλον όχι συρματοβουρτσα.

Ποιος.στο ειπε αυτο..;.Ειδικα εαν ειναι καθαρο ξυλο γιατι να μην μπαινει βερνικι..;
Η φωτο ειναι ενδεικτικη στο οτι πιανει πανω σε αυτο..
Θα βαλω φωτο σε 3 μερες που θα ειμαι εκει..

Το λαδι θα κανει οτι κανει και στα σετ καρεκλες/τραπεζι που εχουμε σε κηπο/βεραντες..
Κωστή, δεν είναι και τόσο καθαρό το ξύλο - έχει μια "λαδίλα", φαντάζομαι από την διαδικασία εμποτισμού. Δεν έχω δοκιμάσει, αλλά φαντάζομαι ότι δεν θα κάτσει πάνω του ότι βερνίκι/μπογιά βάλεις, όπως δεν κάθεται σε καθαρό ξύλο που έχεις περάσει πρώτα με λάδι.
Αυτό σε περίπτωση που το ξύλο του φίλου είναι όντως εμποτισμένο ντεκ - βλέποντας πάντως την φωτογραφία νομίζω ότι τέτοιο είναι.

άρα μόνο το ατσαλοσυρμα θα κάνω δουλειά; . Δύσκολο μου φαίνεται. Δεν χάνω τίποτα να δοκιμάσω βέβαια. Πιο safe απο το να παω να πάρω 5 λίτρα διαβρωτικο...

Πάνω κάτω ναι . 2 γεμάτες μέρες το υπολόγισα αν φεύγει εύκολα το χαλασμένο βερνικι .

Ατσαλοσυρμα και γυαλοχαρτο...
Απο την φωτο που ανεβασες δεν βλεπω ιδιατερα "φουσκωμενο" η "σπασμενο" βερνικι για να πρεπει να το βγαλεις ολο..

Συγουρα με το διαυρωτικο θα φας τα νιατα σου και δεν χρειαζεται..
Πλαστικη θα εννοεις..
ΣΥΡΜΑΤΟΒΟΥΡΤΣΑ ΧΕΙΡΟΣ ΝΑΥΛΟΝ FF-GROUP ΜΕ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΛΑΒΗ https://share.google/x5dxMVbVagSHpJyAn

Κωστή, δεν είναι και τόσο καθαρό το ξύλο - έχει μια "λαδίλα", φαντάζομαι από την διαδικασία εμποτισμού. Δεν έχω δοκιμάσει, αλλά φαντάζομαι ότι δεν θα κάτσει πάνω του ότι βερνίκι/μπογιά βάλεις, όπως δεν κάθεται σε καθαρό ξύλο που έχεις περάσει πρώτα με λάδι.
Αυτό σε περίπτωση που το ξύλο του φίλου είναι όντως εμποτισμένο ντεκ - βλέποντας πάντως την φωτογραφία νομίζω ότι τέτοιο είναι.
Εαν υπαρχει ιχνος λαδιλας,απο την φωτο εγω δεν παρατηρω κατι τετοιο,οντως θα πρεπει να βγει/φυγει ωστε να πιασει το βερνικι..θελει καλο τριψιμο τοτε.
Θα μας πει..

Welcome to the club :)

Πρόσφατα είχα ασχοληθεί με κάτι παρόμοιο και είναι σίγουρο ότι δεν το ξανακάνω......
Η δική μου πρόταση είναι να ξεκινήσεις με παλμικό τριβείο στις flat επιφάνειες. Ποιά κόκκωση απαιτείται, θα το καταλάβεις με την 1η δοκιμή. Προχωράει πολύ γρήγορα. Ακόμα καλύτερα αν έχεις ταινιολειαντήρα.
Όσον αφορά τις αυλακώσεις, παιδεύτηκα και σιχτίρισα τόσο πολύ, που αν είχα την δική σου περίπτωση θα έβαζα router. Αν η αυλάκωση έχει πλάτος πχ 3mm, θα έβαζα κοπτικό 4mm και ότι έκανε.
Ακούγεται ακραίο, αλλά έφτασα πολλές φορές σε σημείο να τα κάνω καυσόξυλα. Δυστυχώς τα διαβρωτικά (στην δική μου περίπτωση) δεν έκαναν κάτι σοβαρό (δοκίμασα και το VERNILAC).

Όλα τα παραπάνω, αφορούν την περίπτωση που πρέπει να βγει το βερνίκι. Αν δεν πρέπει να βγει, προφανώς θα υπάρχουν πιο εύκολοι τρόποι, όπως αυτοί που ανέφερε ο Κωστής.