Matiz, Piccanto, κλπ......

Δημοκηδής

Μέλος Σωματείου
23 June 2006
10,236
Με την σύζυγο ψάχνουμε για ένα μικρό, δεύτερο και κυρίως φθηνό αυτοκινητάκι.

Αποφασίσαμε για καινούριο στην χαμηλότερη δυνατή τιμή

Μήπως γνωρίζετε την συμπεριφορά των μικρών κορεάτικων του θέματος, Matiz, Piccanto, Atos, κλπ....;

Είναι ζημιάρικα ; Βγάζουν συνεχώς προβλήματα ;; Τα σέρβις στοιχίζουν όσο και της Mercedes ;;; Καταλαβαίνετε, ανάλογης φύσεως πληροφορίες είναι ευπρόσδεκτες...

Ευχαριστώ

…θα σου πω για το Ατος που το είχαμε σαν καβαντσα… καίει λίγο, μηδενικά πρόβλημα (μηχανικά) σε βαθμό που ξεχνάγαμε να το στείλουμε για σέρβις, το οδηγούσαν δέκα ζευγάρια διαφορετικά πόδια και δεν έκανε παράπονα, κάποια προβληματάκια σε ηλεκτρικά παράθυρα (η αντιπροσωπεία έβαζε τους μηχανισμούς στην Ελλάδα , ισχύει το ίδιο και για το air condition τουλάχιστον την εποχή που αγοράστηκε 2000) τίποτα συγκλονιστικό στην οδήγηση, ευαίσθητο στους άνεμους , ευρύχωρο για τη κατηγόρια του (λόγο ύψους ), λίγο υπερβολικό στα πλαστικά του, κάποια μικρό-τριξίματα μετά από 5 χρόνια και 100.000+ χλμ. τίμιο για τα λεφτά που ζητάει…

Matiz γιατί είναι πια Σεβρολέ και κατ' επέκταση General Motors, χωρίς κατά την γνώμη μου τα υπόλοιπα να υστερούν

Απ' το Hundai έχω κι εγώ πολύ καλές εμπειρίες, οδηγικά μόνο όμως (δεν ξέρω από βλάβες κτλ.). Το'χα οδηγήσει ένα καλοκαίρι και πραγματικά ήταν πολύ ευχάριστο και μάλιστα δεν "κόλωνε" κιόλας στο δρόμο (για τα κυβικά του πάντα). Μια χαρά αυτοκινητάκι.

Τα έχω νοικιάσει και τα 3 σε νησιά καλοκαίρι. Τα έχω σκίσει και τα 3 και έχω να πω πως έχουν πολύ μικρές διαφορές μεταξύ τους. Το Matiz έχει μικρότερους εσωτερικούς χώρους, μου φάνηκε πως ήταν το πιο στενάχωρο από όλα. Το Atos είναι γάτος...κουβάλησε 4 άτομα άνετα όλα άνω του 1.85 χωρίς πρόβλημα. Το Kia το οδήγησα το Πάσχα και μπορώ να πω ότι για τα κυβικά του πάει μια χαρά. Είναι νομίζω και το πιο καινούργιο σχεδιαστικά.
Πάντως έχω ακούσει πάρα πολύ καλά λόγια και για το καινούργιο Panda της Fiat από την κοπέλα γνωστού μου που το έχει πάρει.
Καταλήγοντας νομίζω ότι θα πρέπει να αφήσεις τη σύζυγο να επιλέξει γιατί οι διαφορές είναι πολύ μικρές, ώστε εσύ να επιλέξεις αποκλειστικά το επόμενο μεγαλύτερο αυτοκίνητο με το επιχείρημα, "Μα εσύ διάλεξες το άλλο..."

Χμμμ...νομίζω ότι δεν είναι και τόσο μεγάλες οι διαφορές στη βασική έκδοση αν μιλάμε για ίδια κυβικά
Fiat Panda 1.1 8900
Chevrolet Matiz 0.8 S 7830
Chevrolet Matiz 1.0 8820
Hyundai Atos 1.1 8490
Kia Picanto 1.0 8190
Kia Picanto 1.1 9390

Atos και ξερό ψωμί.
Το είχα σαν δεύτερο για δύο χρόνια περίπου και δεν είχε παρουσιάσει το παραμικρό πρόβλημα.
Αυτό που θα σας εκπλήξει ευχάριστα,είναι το πόσο εύκολα οδηγείται αυτό το αυτοκίνητο και το κυριότερο,δεν θα σας κάνει να αισθανείτε ότι σας λείπουν άλογα παρέχοντάς σας σχεδόν όλες τις σύγχρονες ευκολίες.

Dev exw proswpikes empeiries apo auta ta mikra autokivnta, alla eva snmeio pou 8a sou elega va prose3ete eivai n pa8ntikn asfaleia!
Ri3e mia matia sto euroncap gia to ti epitygxavouv se autov tov tomea!
Exw dei stis efnmerides fwtografies apo pragmatika atyxnmata kai merika apo auta ta Koreatika dialyovtai sav va ntav apo xartovi kataskeuasmeva!Yparxouv mini autokivnta omws pou epitygxavouv kataplnktika apotelesmata se autov tov tomea!
Etsi blepoume oti se gevikes grammes, ta apotelesmata twv crashtest exouv kapoia edraiwsn stnv pragmatikotnta kai 8a prepei va par8ouv ypopsiv se mia agora!
http://www.euroncap.com/content/safety_ratings/ratings.php?id1=1
Spiros

Και εγώ, έχοντας στο παρελθόν ένα Atos δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με τους προηγούμενους για την αξιοπιστία τους, αλλά και τις σοβαρές αμφιβολίες για την παθητική του ασφάλεια. Επιπλέον δεν έχω δει κανένα αυτοκίνητο με τόσο ευαίσθητη (ψιλή) λαμαρίνα, σε βαθμό που να τσαλακώνεται πολύ εύκολα και να δείχνει σα τσαλακωμένο χαρτί.
Μάλλον πιο ολοκληρωμένη λύση είναι το Panda το οποίο είναι και πολύ ευχάριστο (για την κατηγορία του) οδηγικά.

Re: Απάντηση: Matiz, Piccanto, κλπ......

Eki_65 said:
Matiz γιατί είναι πια Σεβρολέ και κατ' επέκταση General Motors, χωρίς κατά την γνώμη μου τα υπόλοιπα να υστερούν
και αυτό ειναι καλό?.....

Πάρε ένα ελαφρώς μεταχειρίσμενο Yaris.....Picanto καλό....Αtos μια δεκαετία πίσω κορυφή σε χώρους-αξιοπιστία...Matiz τα καινολυργια καλύτερα τά προηγούμενα πολλά προβλήματα(ρώτα εναν ενοικιαστή)

Μη πάρεις matiz,αν και εμφανισιακά είναι όμορφο,είναι αμάξι πολύ στενό,με ανύπαρκτα κρατήματα για τη κατηγορία του και με απίστευτες βλάβες(τουλάχιστον σε ένα φίλο μου,το πλήρωσε διπλό).Nταεβού ήταν και νταεβού θα παραμείνει,το σεβρολέτ κατά τη γνώμη μου δεν αλλάζει τίποτα,παρά ένα αυτοκόλλητο στο πίσω μέρος.Προτίμησε το Hyundai,πολύ πιό τίμια πρόταση κατά τη γνώμη μου.

Παίδες και πάλι σας ευχαριστώ όλους,

τελικά επειδή το τουτου θα μεταφέρει συχνά και τους δυό γιούς μου (6 και 4 ετών) αποφάσισα για το Smart Forfour το οποίο λόγω (ουσιαστικά) σταματήματος της παραγωγής του, δίδεται με εκπτώσεις που αγγίζουν τα 3.000 ευρώ και πλέον με κάτι παραπάνω από τα κορεάτικα παίρνεις μεγαλύτερο αυτοκίνητο, κλωβό ασφαλείας, 4 αεροσάκκους, ESP + ABS, 4 δισκόφρενα και πολλά άλλα συστατικά ασφαλείας .

καταλαβαίνετε, ότι ο Σπύρος εκ Σουηδίας έγειρε αποφασιστικά την πλάστιγγα. Σπυράκο μήπως να μου έδινες και το ποσόν της διαφοράς ; :Banane0:

Σπύρο, μια χαρά αυτοκίνητο είναι αλλά το μοτέρ έχει ημερομηνία λήξης όπως καi όλα τα smart.
Αν και όπως μου έχουν πει το rebuilt του είναι πολύ οικονομικό.