Maxtor 300 Gb problem

thundergav

Senior Member
26 September 2007
608
Καλησπερα παιδια ...κατεβαζω τα περιβοητα ταινιακια πλεον σε 720p με μεγεθος συνηθως στα 4,7 gb...εχω ενα εξωτερικο σκληρο δισκο Maxtor one touch II 300 gb κ οταν παω να περασω ενα αρχειο απο το pc σ αυτον μου γραφει το εξης :Δν ηταν δυνατη η αντιγραφη του αρχειου επειδη δν θπαρχει αρκετοσ ελευθερος χωρος στο δισκο κ μου ζηταει να κανω εκκαθαριση..το παραδοξο ειναι οτι εχω τουλαχιστον 40 gb ελευθερα...για πειτε μου ...

Ο δίσκος μάλλον είναι φορμαρισμένος σε FAT32 το οποίο δεν υποστηρίζει τόσο μεγάλο μέγεθος αρχείων. Αυτό το βλέπεις με δεξί κλικ, ιδιότητες, στην 1η καρτέλα σύστημα αρχείων.Αν είναι αυτό μπορείς να τον ξανακάνεις format (διαμόρφωση) σε NTFS. Προσοχή θα χάσεις όλα τα δεδομένα.

Γίνεται και χωρίς να τον κάνει format. Υποθέτωντας ότι το drive είναι το F: μπορεί από command prompt να τρέξει:

convert F: /FS:NTFS

Καλού κακού πάρε κι ένα backup βέβαια :-)

Καταρχην ειναι ο δισκος σε fat 32 ?? Aς μας πει...

Μηπως ειχε κανει η πηγε να κανει δυο partition και το ενα δεν του το αναγνωριζει ?

a ok nai to vrika ...
fat 32 einai

Ε τοτε κανε αυτα που σου ειπαν οι προηγουμενοι φιλε μου...αλλα παρε οπωσδηποτε back up...μην τυχον και τα χασεις ολα...