Μαυρη η μιση τηλεοραση !!

DJman

Senior Member
25 June 2011
420
Μαρουσι
Καλησπερα και καλως σας βρηκα.

Αυτή τη στιγμή, μόλις 5 χρόνια μετά την αγορά της, και με εβδομαδιαία χρήση κάτω τον 7 ωρών, η τηλεόραση είναι άχρηστη. Όταν την άνοιξα προ ημερών χωρίς κανένα λόγο η μισή οθόνη ήταν μαύρη. Για την ακρίβεια το 50% της οθόνης λειτουργεί και το υπόλοιπο 50%οχι (25%ειναι μαύρο και το άλλο 25% είναι άσπρο με μια κόκκινη γραμμή στη μέση)
H τηλεοραση ειναι 42' Panasonic Plasma TH42PV60E

Τι μπορει να φταει? Ενας φιλος ηλεκτρονικος που την ειδε μου ειπε οτι μαλλον θελει αλλαγη το panel.Οταν την ελενξε μου ειπε μετα οτι "Αλλαξε ενα ολοκληρομενο-driver στιν πλακετα που κανει την καθετη πολωση στο πανελ και δουλεψε για λιγο η χαλασμενη πλευρα(με μια μικρη μαυρη καθερη γραμμη μονο) αλλα μετα ξαναεκανε το ιδιο.Μετα αλλαξε ολα τα ολοκληρομενα πανω στην πλακετα και εκανε το ιδιο.Λεει οτι μπορει να ειναι καποιο απο τα ολοκληρομενα πανω στο πανελ και βραχυκυκλωνει και καει τα drivers της πλακετας."

Βοηθηστε παιδια.Την ειχα παρει 2100 ευρω το 2006!!!!

σου έκανε ο φίλος καμμία πρόβλεψη για κόστος επισκευής??? σε αυτές τις περιπτώσεις πας για σερβις - βλέπεις την τιμή - κοιτάς αν σε συμφέρει - αν οχι πας για νεα τηλεόραση.

Το πρόβλημα πιθανότατα εντοπίζεται στην μία από τις δύο πλακέτες που περιέχουν τους data drivers του πάνελ. Γιατί δεν κάνεις ένα τηλέφωνο στο επίσημο service; Ίσως και να επισκευάζεται με χαμηλό κόστος...

Plasma δεν ξαναπαιρνω.Απλα λυπαμαι να την πεταξω!

Δεν εχει σχεση plasma η LCD.

Τηλεορασεις ειναι και χαλανε οπως χαλανε ολα τα ηλεκτρονικα.

Αν δεις μαλιστα το forum θα βρεις τηλεορασεις που δεν εβγαλαν καν την διετια..

http://www.avclub.gr/forum/forumdisplay.php?f=61

Το πρόβλημα πιθανότατα εντοπίζεται στην μία από τις δύο πλακέτες που περιέχουν τους data drivers του πάνελ. Γιατί δεν κάνεις ένα τηλέφωνο στο επίσημο service; Ίσως και να επισκευάζεται με χαμηλό κόστος...

Απο το επισημο σερβις μου ειπαν 200 με 400 ευρω!

Τότε πας για καινούργια. Ακόμα και μια φθηνή plasma, κάτω από 500 ευρώ, θα είναι βελτίωση σε σχέση με την τηλεόραση πενταετίας που έχεις, έστω και αν η τιμή αγοράς ήταν αρκετά ψηλά τότε.

Λετε αν την παω σε καποιον απο εξω να ερθει πιο φτηνα?

το θέμα είναι θα έρθει η τηλεόραση όπως ήταν πρίν για θα μπλέξεις και τελικά σου στοιχίσει περισσότερο???

Τζαμπα καθεσαι και παιδεύεσαι δεν συμφερει να επισκευασεις τηλεοραση με προβλημα στο πανελ ακομη και αν βρεις ανταλλακτικο που δεν υπαρχει πλεον.

Τζαμπα καθεσαι και παιδεύεσαι δεν συμφερει να επισκευασεις τηλεοραση με προβλημα στο πανελ ακομη και αν βρεις ανταλλακτικο που δεν υπαρχει πλεον.

Ανταλακτικα υπαρχουν.Το θεμα ειναι να βρεις μεταχειρισμενο ανταλακτικο μεσω internet

η εγυηση δεν σε καλυπτει ε?τοτε τι μιρμιλανε για 100.000 ωρεσ λειτουργιας.παντως φιλε μου κανε οτι σε βολεψει.κ κατα την γνωμη μου μην ξαναπαρεις πανασονικ δη πλασμα γιατι κ το παραμικρο να σου ξανατυχει θα πας για ηρεμιστικες κοιτα κατι να σε βολεψει??? δες σαμσουνγκ led-lcd

Last edited:
η εγυηση δεν σε καλυπτει ε?τοτε τι μιρμιλανε για 100.000 ωρεσ λειτουργιας.παντως φιλε μου κανε οτι σε βολεψει.κ κατα την γνωμη μου μην ξαναπαρεις πανασονικ δη πλασμα γιατι κ το παραμικρο να σου ξανατυχει θα πας για ηρεμιστικες κοιτα κατι να σε βολεψει??? δες σαμσουνγκ led-lcd

5 χρονια μετα πως να τον καλυπτει η εργοστασιακη εγγυηση; Τοτε μαλιστα ηταν και 1 χρονο στις περισσοτερες εταιριες. Λογικο ειναι μετα απο τοσα χρονια να συμβει καποια βλαβη, πλεον δεν υπαρχει αυτο που λεγαμε παλια θα την κρατησω 10 χρονια . Οσο για τις 100000 ωρες, ουτε στα ονειρα μας να αντεξει οποιαδηποτε tv...

Ξαναζωντανευω λιγο το θεμα για να ρωτησω τι ειναι το clouding. Μια samsung 40 lcd που εχω εδω και 3 χρονια δεν εχει παρουσιασει το παραμικρο..

Και για να ενημερωσω και το θεμα μετα που την εψαξα για καμια εβδομαδα μονος μου και με οδηγιες μεσω net βρηκα οτι εχει καμμενο ενα IC (του συγκεκριμενου πανελ)

Last edited:
Οχι βεβαια.Δεν την εφτιαξα. Πειρα μια samsung lcd 40 και ειμαι ευχαριστημενος!!! clouding στην δικια μου δεν εχω δει. σε μια led φιλου ομως εχει αρχισει κατι τετοια που μου δειχνετε.(συνεφακια) :P