ΜΑΖΕΨΤΕ όσες μπορείτε !!

VaSiLiS-T

Supreme Member
10 January 2007
8,208
παλλληηηηηνιηηηη
ΜΑΖΕΨΤΕ όσες μπορείτε .. η εποχή των υπέροχων λυχνιών πυράκτωσης τελειώνει
υποδεχθείτε για τα καλά τις νωχελικές ανεμικές κρύες δήθεν οικονομικές ψοφολαμπες

89-210.jpg

http://www.nooz.gr/page.ashx?pid=9&aid=315579&cid=8

λες και δεν ξέραμε πόσο αηδία είναι η φθορίου τώρα θα τις φάμε στη μάπα και στα σπίτια μας

Εμένα μια χαρά με έχουν βολέψει οι ηλεκτρονικές πάντως.

Πόσο μάλλον και οι LED που αρχίζουν και βγαίνουν...

Και γω μια χαρά τις έχω καθιερώσει σε χώρους που ανάβουν με τις ώρες.
Κανονικές σε εξωτερικούς χώρους και "daylight" σε εσωτερικούς...

Μόνη παραφωνία ο χρόνος που θέλουν για να "ζεσταθούν" και τις κάνει ακατάλληλες για χώρους που ανάβουν οι λάμπες για λιγότερο από 5-10 λεπτά (π.χ. κλιμακοστάσιο, μπάνιο, αποθηκούλα).

(άλλωστε έχουμε plasma tv κάπου πρέπει να κάνουμε οικονομία χαχαχαχαχααχ)

και εγω μια χαρα είμαι με αυτές... μάλιστα μέσα στο κλασσικο φωτιστικο ΙΚΕΑ (αυτό με το τσαλακωμένο χαρτί) βγάζουν ενα πολυ ωραίο ζεστο φώς. Κατα την γνώμη μου οι πυρακτώσεως έπρεπε να είχαν καταργηθεί χρόνια τωρα...η τεχνολογία τους και το efficiency ειναι τραγικο

Οι κλασικές πυρακτώσεως ναι μεν παίρνουν πόδι, αλλά οι μικρούλες και αντιοικονομικότατες (G9 κλπ) καλά κρατούν.

υποδεχθείτε για τα καλά τις νωχελικές ανεμικές κρύες δήθεν οικονομικές ψοφολαμπες

89-210.jpg

λες και δεν ξέραμε πόσο αηδία είναι η φθορίου τώρα θα τις φάμε στη μάπα και στα σπίτια μας

οντως αυτή την αντιπαθητική (εμφανησιακά και φωτιστικά) αηδία δεν την βάζω σπίτι , που να ρχεται 1000 ευρώ το μήνα η ΔΕΗ.....

12V rules! :a0210:
αντε ν' αρχίσουν να βγαίνουν led για φωτισμό (όχι για διακόσμηση που είναι τώρα).

89-210.jpg

γιατι ρε,μια χαρα ειναι,μην εισαι αντιδραστικος!

Κι εμένα δεν μ αρέσουν.
Δεν θα το κάνω εταιρία το σπίτι.
Κάπως βελτιώνονται τα πράγματα πάντως που τις έχουν κάνει να μοιάζουν με πυρακτώσεως

Και εγώ μια χαρά τις βρίσκω, αν και θέλουν λίγο για να ζεσταθούν.
Οι πυρακτώσεως αρχίζουν σταδιακά να φεύγουν από το σπίτι.
Μόνο στα μπαλκόνια υπάρχουν ακόμα.

Πάντως, εάν παίξατε το βιντεάκι του λινκ, στο τέλος του ρεπορτάζ προτρέπουν τους καταναλωτές να μην πλησιάζουν πολύ κοντά στους συγκεκριμένους λαμπτήρες διότι εκπέμπουν μια μικρή δόση UV ακτινοβολίας.

Ψυχροτατο και "πεθαμενο" φως.
Εκνευριστικη αργοπορια μεχρι να φωτισουν κανονικα.
Αισχρη εμφανιση.
Αδυναμια λειτουργιας με ροοστατη.

Οταν καταργηθουν οι λαμπες πυρακτωσεως, θα το γυρισω σε κηροπηγια και πυρσους.

Mια σημείωση.
Δεν λέγονται φθορίου, αλλά φθορισμού.
Δεν εχουν φθόριο μέσα, αλλά δουλεύουν εκμεταλευόμενα το φαινόμενο του φθορισμού.

Υπογραφή : Ο Μπαμπινιώτης της γειτονιάς σας. :)

Γιατι βρε παιδια κρυες ... αφου υπαρχουν και soft tone με φως που μοιαζει με πυρακτωσεως.

Επισης το αλλο που εχω προσεξει ειναι οτι αμα τις βαλεις σε δωματιο με διακοπτη που φωτιζεται τοτε οταν σβηνεις το φως αυτες εξακολουθουν ν' αναβοσβηνουν στο ρυθμο των Hz του δικτυου. Το εχετε προσεξει αυτο???

Λοιπον αν σπασει τετοια λαμπα, μην μαζεψετε τα απομειναρια της, μην εισπνευσετε και μην ακουμπησετε τιποτα κοντα στο σημειο που εσπασε, στην αμερικη υπαρχει ειδικη υπηρεσια για τετοιες σπασμενες λαμπες..Γαντακια και σκουπα και μετα πεταμα στον σκουπιδοτενεκε!

Το ξερατε πως ο εφευρετης ηταν Ελληνας?Φυσικα και δεν το συζητω πως ειναι πολυ ανωτερες απο τις απλες λαμπες πυρακτωσεως!

20 χρόνια έφαγα στην μάπα τις φθορίου , στο καινούργιο μαγαζί που έστησα έχω πλέον 1800 WATT άπλετου υπέροχου halogen φωτισμού

έλεος με τον αρρωστιάρικο εμετικό φθοροφωτισμό

20 τα εκατό παραπάνω κατανάλωση αλλά 1000 τα εκατό όμορφο ξεκούραστο ζεστό ΣΩΣΤΟ ! φωτισμό

Πάντως ο καλύτερος φωτισμός που είχαμε ως τώρα στο σπίτι, είναι ο κρυφός, με λάμπες φθορισμού μέσα στη γυψοσανίδα και διακόπτη με ροοστάτη.
Είναι μεγάλη υπόθεση να μη σε χτυπά το φως απευθείας τελικά.

Τα πολύφωτα πλέον ανάβουν αποκλειστικά σε γιορτές...