ΜΑΖΕΨΤΕ όσες μπορείτε !!

Λοιπόν επανέρχομαι μιας και βρήκα το προσπέκτους που έψαχνα .Για όποιον ψάχνει λάμπες οικονομίας που να ρυθμίζονται με ΡΟΟΣΤΑΤΗ καθός και άλλες ευκολίες δείτε εδώ www.govena.com.
και μια παρατήρηση τελικά για τεχνολογικό site πολλούς νοσταλγούς των "σπηλαίων " έχουμε....

Απάντηση: Re: ΜΑΖΕΨΤΕ όσες μπορείτε !!

Εξι οδηγίες* εάν σπάσει ο λαμπτήρας
1. Πρέπει άμεσα να ανοίξουμε το παράθυρο και να αερίσουμε το δωμάτιο για τουλάχιστον 30 λεπτά. Και αυτό για να αποφευχθεί η εισπνοή του υδραργύρου που έχει εξατμιστεί κι έχει ρυπάνει τον αέρα.

2. Φοράμε γάντια μιας χρήσης και προσεκτικά φτυαρίζουμε τα θραύσματα και την πούδρα φθορισμού που περιέχει τον υδράργυρο με σκληρό χαρτί ή χαρτόνι. Για τη συλλογή των σφαιριδίων υδραργύρου και της πούδρας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και σελοτέιπ.
3. Στη συνέχεια πρέπει να τοποθετήσουμε τον σπασμένο λαμπτήρα και τα υλικά καθαρισμού σε διπλές σακούλες τις οποίες δένουμε.
4. Καθαρίζουμε την περιοχή με υγρό χαρτί ή πανί και πλένουμε τα χέρια μας.
5. Τα υλικά που συλλέξαμε θα πρέπει να τα πάμε στην τοπική μονάδα επεξεργασίας επικίνδυνων αποβλήτων ή σε εγκαταστάσεις ανακύκλωσης λαμπτήρων φθορισμού.
6. Εάν δεν υπάρχουν οι προαναφερόμενες υποδομές, σύμφωνα με την αμερικανική ΕΡΑ, θα πρέπει να βάλουμε τα απόβλητα μέσα στον οικιακό κάδο απορριμμάτων και να καλέσουμε την Πυροσβεστική να έρθει να τα παραλάβει!

Αν όλα αυτά ισχύουν πράγματι και είναι τόσο επικίνδυνες τότε γιατί να τις προτιμήσουμε, όντας μάλιστα υπερβολικά εύθραυστες;
Αυτές οι οδηγίες είναι λες και αν σπάσει τέτοια λάμπα θα βγουν τα τελώνια της κόλασης στο σπίτι μας.
Ειδικά το 6 είναι για γέλια.
Αν δηλαδή καλέσω την πυροσβεστική να παραλάβει μια λάμπα που έσπασε θα έρθει;
Θα έρθει όχημα επανδρωμένο με πυροσβέστες με στολές και μάσκες;
Να κάνουμε μια δοκιμή;
Αν και μάλλον θα μας πουν να πάμε να @#$%# κι εμείς και οι λάμπες μας.

Last edited:
Ειχα μια τετοια στο δωματιο και την εβγαλα γιατι με φρικαρε που αναβοσβηνε το βραδυ οταν την εκλεινα. Με απλο διακοπτη ολα αυτα.

Εξαρτάται από το είδος του φωσφόρου που χρησιμοποιούν, αν κατάλαβα καλά τι εννοείς. Αρκετές από τις λάμπες αυτές, αν τις παρατηρήσετε σε εντελώς σκοτεινό δωμάτιο, αφού τις κλείσετε, συνεχίζουν να "φωσφορίζουν" με ένα αχνό πρασινωπό φως για λίγη ώρα...

Εγώ λέω να αρχίσω να αγοράζω και να στοκάρω τις κλασικές.
Μάλλον θα γίνω πλούσιος σε λίγα χρόνια !!! -bye-

Εγώ πάντως την έχω καταβρεί με τις οικονομικές... Εδώ και 5-6 χρόνια στο σπίτι που μένω πλέον, μόνο τέτοιες έχω. Και δεν χρησιμοποιώ και τίποτα ακριβές, τις sparsam από το ΙΚΕΑ... Οι οποίες έχουν δείξει καλύτερη διαγωγή από κάποιες sylvania που επίσης δοκίμαζα...
Να πω ότι του ΙΚΕΑ είναι κιτρινιάρικες (warm) και όχι οι ασπρουλιάρες των νοσοκομείων...

αμα δεν τις δοκιμασει κανεις.

και σε αυτες πρεπει να υπαρχουν προδιαγραφες.

Εγώ λέω να αρχίσω να αγοράζω και να στοκάρω τις κλασικές.
Μάλλον θα γίνω πλούσιος σε λίγα χρόνια !!! -bye-

Hδη σε καποιες ευρωπαικες χωρες εχει αρχισει η κατακορυφη ανοδος των πωλησεων στους λαμπτηρες πυρακτωσης λογω των επερχομενων απαισιων ασπρων λαμπτηρων.

Θέμα συνήθειας είναι νομίζω πλέον...
Δε μπορώ πλέον το κιτρινιάρικο χρώμα των παλαιών λαμπτήρων.
Εξάλλου και στο αυτοκίνητο,ολοι λευκό φώς(xenon) θέλουμε να βάλουμε...
Οπως και να το κάνουμε είναι πιο ξεκούραστο...και πιο οικονομικό.

Εχω Κυριες και Κύριοι, καμμια 100 λυχνίες που χρησιμοποιούνται σε σταθμούς ραδιοφώνου, απο την παλια εποχή των Πειρατικών σταθμων Ραδιοφώνου ( FM ).

Λέτε να ειμαι πλουσιος εαν βρώ επιτέλους κάπου να τις πουλήσω ή να τις χαρίσω επιτέλους γιατι μου πιάνουν χώρο στην αποθήκη;

Εχω Κυριες και Κύριοι, καμμια 100 λυχνίες που χρησιμοποιούνται σε σταθμούς ραδιοφώνου, απο την παλια εποχή των Πειρατικών σταθμων Ραδιοφώνου ( FM ).

Λέτε να ειμαι πλουσιος εαν βρώ επιτέλους κάπου να τις πουλήσω ή να τις χαρίσω επιτέλους γιατι μου πιάνουν χώρο στην αποθήκη;

Δωστες σε μένα θα τις πετάξω εγώ για σένα
:flipout::flipout::flipout:

Θα βάλω πρώτα μια αγγελία να τις πουλήσω με το κιλό. Μετα βλέπουμε εαν πληρώνεις τα μεταφορικά σου τις χαρίζω.

ΤΥΠΟΣ,ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ,ΙΣΧΥΣ,BAND
829 Β,RCA ,100, AM/FM
807,RCA,55,AM
5763,6BQ5,SYLVANIA,12,5,FM
6L6,WGB,SYLVANIA,14,AM
OA2,WA,SYLVANIA
GE 6146 B,GENERAL ELECTRIC,45,FM
5654 W 6AK5,PHILIPS,4,FM
100 TH,EINIAC,300,AM
4X150A 7034,EIMAR,400,FM
3A4,RCA
CRC 5R4 GY,RCA