μαζική αφαίρεση στιγμάτων από πολλές φωτογραφίες

gmask

Senior Member
30 January 2008
302
δυτυχώς από απροσεξία να καθαρίσω το φακό της μηχανής, τράβηξα πολλές διαδοχικές φωτογραφίες όπου φαίνονται να επαναλαμβάνονται τα ίδια στίγματα σε ένα σημείο. Ερωτήσεις: 1. με ποιό εργαλείο του photoshop τα σβήνω? 2.Αν υπάρχει τρόπος να γίνει το σβήσιμο μαζικά σε όλες τις φωτογραφίες που έχουν το πρόβλημα, έτσι ώστε να μην παιδεύομαι.

Παραθέτω και μερικές φωτο
 

Attachments

  • P1200376.jpg
    P1200376.jpg
    73.5 KB · Views: 118
  • P1200374.jpg
    P1200374.jpg
    41.9 KB · Views: 117
  • P1200377.jpg
    P1200377.jpg
    41.1 KB · Views: 118
Με το rectangular markee (shortcut M) επιλέγεις την περιοχή και με το patch tool (shortcut J) σέρνεις το επιλεγμένο στη διπλανή περιοχή και εξαφανίζει το πρόβλημα.
Υπάρχει τρόπος να το κάνεις μαζικά, είμαι βέβαιος, αλλά δεν θυμάμαι το πως. Βάζεις το πρόγραμμα να καταγράψει τις κινήσεις σου στην πρώτη φωτό και κάπως αποθηκεύεις τη διαδικασία.
 
Re: Απάντηση: μαζική αφαίρεση στιγμάτων από πολλές φωτογραφίες

Υπάρχει τρόπος να το κάνεις μαζικά, είμαι βέβαιος, αλλά δεν θυμάμαι το πως. Βάζεις το πρόγραμμα να καταγράψει τις κινήσεις σου στην πρώτη φωτό και κάπως αποθηκεύεις τη διαδικασία.

Γράφοντας scriptάκι ΑΛΛΑ... το σκριπτάκι επαναλαμβάνει τις ίδιες ακριβώς κινήσεις κάθε φορά που "τρέχει".
Αν η βρωμιά δεν είναι στο ίδιο κάθε φορά, δεν μπορεί να "ψάξει" να την βρεί.
Άρα κάθε φορά θέλει manual δουλειά.

Εκτός και αν χάνω κάτι, οπότε ας με διορθώσει κάποιος.
 
Όχι δεν χάνεις, αλλά δεν λες πως γράφουμε το σκριπτάκι. Μήπως πρέπει πρώτα να τακτοποιηθούμε ταμειακώς (ντονέισον); :laugh:
 
Στα actions, κάνεις new action, πατάς το rec και αυτό καταγράφει κάθε κίνηση.
Όταν νομίζεις πως έχει τελειώσει η εργασία, πατάς το στοπ.

Κάθε φορά που θα πατάς play, θα επαναλαμβάνει τις ίδιες κινήσεις στην φώτο που έχεις ανοικτή κάθε φορά.

Αναλυτικότερα εδώ:

http://m.dummies.com/how-to/content/record-your-own-actions-in-photoshop-cc.html
 
Last edited:
Δεν εχεις lightroom είναι κρίμα να ψαχνεσαι με ps για τέτοια πραγματα
Αν έχει LR κανεις spot removal σε μία και μετά επιλέγεις και τις υπόλοιπες και synchronize και επιλεγεις το spot removal στο μενου με το τι θα συγχρονίσει. Εννοειτε ότι αν έχεις φωτογραφίες σε portrait κάδρο θα τις κανεις ξεχωριστά