MBPro 2007 και καπάκι. Sleep ή όχι?

Gojakla

Supreme Member
20 May 2009
5,856
Καλησπέρα σας... γρήγορες απορίες...

Παίζω μουσική από το MBPro στο σαλόνι... και θέλω το καπάκι κλειστό.

Α) Γίνεται?
Β) Υπάρχει μενού που να μου επιτρέπει να παραμετροποιώ την λειτουργία όταν θα είναι κλειστό το καπάκι? Δλδ να θέλω σήμερα να μπαίνει σε sleep ενώ αύριο να θέλω να λειτουργεί κανονικά....
Γ) Υπάρχει κίνδυνος από θερμοκρασίες όταν λειτουργεί με το καπάκι κλειστό για ώρες?

Σας ευχαριστώ!!! :grandpa:

Οι θερμοκρασίες είναι ένα θέμα...γιατί οι έξοδοι αέρα θα έχουν σχεδόν κλείσει...
Από εκεί κ πέρα, μπορεί να γίνει με λειτουργικό από 10.6 κ πάνω.
Απλά χρειάζεται στο energy saver να του πεις να είναι never και φυσικά χρειάζεσαι ασύρματα ποντίκι κ πληκτρολόγιο.

Οι θερμοκρασίες είναι ένα θέμα...γιατί οι έξοδοι αέρα θα έχουν σχεδόν κλείσει...
Από εκεί κ πέρα, μπορεί να γίνει με λειτουργικό από 10.6 κ πάνω.
Απλά χρειάζεται στο energy saver να του πεις να είναι never και φυσικά χρειάζεσαι ασύρματα ποντίκι κ πληκτρολόγιο.

Είναι προαπαιτούμενα ώστε να μην κλείσει το μηχάνημα με κλειστό καπάκι?

Εγώ θέλω να του βάλω να παίξει ένα ολόκληρο album για παράδειγμα και να κλείσω το καπάκι.
Ούτε να το χειρίζομαι όσο είναι κλειστό, ούτε κάτι άλλο. Δεν θέλω εν ολίγοις ποντίκια ή πληκτρολόγια.

η λυση ειναι το Insomniax http://semaja2.net/insomniaxinfo
Παρομοια δουλεια κανει και αυτο http://osxdaily.com/2012/02/10/run-macbook-with-lid-closed-without-sleep-nosleep/

Αμα ειναι να παιζεις μονο μουσικη δεν εχεις προβλημα υπερθερμασνης....

Ναι, μόνο μουσική θέλω να παίζει.
Θα κοιτάξω και τα software που προτείνεις. Τα έχεις δοκιμάσει? Έχεις άποψη για κάποιο?

Η ανάγκη μου αυτή προκύπτει από την ύπαρξη του κοπρόσκυλα ο οποίος λιγουρεύεται το MBPro όντας ανοικτό με φωτάκια κλπ κλπ...
Με κλειστό καπάκι δεν του δίνει καμία σημασία και έτσι μπορούμε όλοι να συνυπάρξουμε (και να λειτουργούμε) στο σαλόνι χωρίς σάλια σε οθόνες και πληκτρολόγια ή πατούσια πάνω στο MBPro... :Banane0:

Βλέπω ότι χρειάζονται wireless keyboard / mouse.

Με τον ίδιο τρόπο μπορείς να βλέπεις ταινία στην TV απο το macbook χωρίς να είναι ανοιχτή η οθόνη του macbook ή υπάρχει άλλος τρόπος ?

Βλέπω ότι χρειάζονται wireless keyboard / mouse.

Με το InsomniaX δεν χρειάζεται από όσα διαβάζω. Και έχει και αρκετές επιλογές παραμετροποίησης.

Με τον ίδιο τρόπο μπορείς να βλέπεις ταινία στην TV απο το macbook χωρίς να είναι ανοιχτή η οθόνη του macbook ή υπάρχει άλλος τρόπος ?

Αν δεν κάνω λάθος, συνδεδεμένο σε εξωτερική οθόνη, by default κλείνοντας το καπάκι παίρνεις εικόνα στην εξ. οθόνη.

Όταν συνδέεις εξωτερική οθόνη, κλείνεις καπάκι κ παίζει μια χαρά η εξωτερική οθόνη. Αν δεν θες χειρισμό, τότε νομίζω θα είναι οκ κ χωρίς. Μπορείς να χρησιμοποιείς το εξωτερικό apple χειριστήριο αν θες.

εγω χρησιμοποιω το insomniax και δεν ειχα ποτε προβλημα υπερθερμανσης ή κατι αλλο.
Για απλες δουλειες φυσικα…. οχι 3d render και fcpx .

Τσαμπα ειναι, δοκιμασε το.

Γενικότερα δε νομίζω κανένα laptop να έχει πρόβλημα εξαερισμού με κλεισμένη την οθόνη. Θα ήταν σχεδιαστικό λάθος από τα αποδυτήρια.

Λοιπον τα πραγματα εχουν ως εξης

Κατεβασα το insomniax, ενωσα μεσω hdmi το macbook pro με την τηλεοραση, ολα καλα, κλεινω το καπακι και μια χαρα βλεπω στην τηλεοραση την οθονη. Ξεκιναω να παιξω ταινια με τον vlc, παιζει μια χαρα και στις δυο οθονες με ηχο στην τηλεοραση, κλεινω το καπακι σταματανε ολα και η τηλεοραση μαυριζει ! Ανοιγω ξανα το καπακι, ξυπναει το macbook pro, αλλα η τηλεοραση τιποτε, πρεπει να βγαλω και να ξαναβαλω τα καλωδια για να επανελθει !!

Τι κανω λαθος ?

Last edited:
το insominax ειναι για την πρωτη ερωτηση .

Αν συνδεεις tv ,πρεπει να κανεις το κλασικο κολπο, να συνδεσεις το φορητο στο ρευμα, kai αφου κλεισεις το καπακι και κοιμηθει, μετα το ξυπνας απο εξωτερικο πληκτρολογιο , ποντικι.