McGizmo

Black bird

New member
17 September 2013
15
Καλώς σας βρίσκω. Ονομάζομαι Δημήτρης και είμαι από τη Θεσσαλονίκη. Εδώ κι ενάμιση χρόνο με έπιασε ο γνωστός αντρικός παλιμπαιδισμός κι έτσι θυμήθηκα τις κατασκηνωτικορειβατικοίστιοπλοϊκοστρατιωτικές μου ασχολίες. Και βεβαίως οι φακοί ήταν μαστ.

Για να μη μακρηγορώ. Ο φίλος asot απ' το my.watch με ζήτησε να σας παρουσιάσω το νέο μου φακό McGizmo Haiku. Πιθανολογώ πως οι πάλιουρες εδώ τον γνωρίζεται. Εν τάχει, οι φακοί McGizmo ανήκουν στην κατηγορία custom. Κατασκευάζονται στη Χαβάη από τον Don McLeish, σημαντική flashaholic μορφή. Κύρια χαρακτηριστικά τους η κατασκευή από τιτάνιο, το εξαιρετικό φινίρισμα, η απλή λειτουργία, η μεγάλη αντοχή τους, η καλή απόδοση, η ωραία δέσμη η lego κατασκευή και άλλα πολλά. Ααα! και η τιμή τους.
Ο Haiku είναι το βασικό throw (πως το λέμε ελληνικά; ) μοντέλο γενικής χρήσης. Το συγκεκριμένο είναι το παλαιότερο με XP-G led. Το σώμα είναι για 1xCR123 ενώ υπάρχουν και σώματα 1xAA, 2xAA και 2xCR123 συνδιάζονται με τις αντίστοιχες LE (ελληνικά; ). Εγώ χρησιμοποιώ AW RCR123 (συνήθως). Η λειτουργία του γίνεται από το κουμπί στην ουρά, το περίφημο απλό μηχανικό McClicky, που είναι δημιουργία του Don και στάνταρ πια σε κάθε ιδιοκατασκευή. Στην αρχή μπερδεύτηκα-παιδεύτηκα με τη χρήση του συνηθισμένος από ηλεκτρονικά κουμπιά. Πατάς ανοίγει, πατάς κλείνει. Όσο είναι ανοιχτός πατάς διπλό κλικ (ή μήπως μακλίκ; ) και αλλάζει στην επόμενη ανώτερη σκάλα. Έχει μνήμη οπότε και ανάβεις στην τελευταία σκάλα που χρησιμοποιήθηκε. Έχει 3 σκάλες, χαμηλή-μεσαία-ψηλή. Μιας και δε θυμάμαι ποια χρησιμοποίησα (ου γαρ έρχεται μόνο) χρησιμοποιώ το μεσαίο, δηλ. απαλό πάτημα όπου απλά κάνει επαφή (αν αφήσω το κουμπί σβήνει) και ανάβει στη μνήμη. Με συνεχές απαλό πάτημα αλλάζει σκάλες και στην επιλογή σκάλας, μακλίκης! Έχει ωραίο ουδέτερο λευκό φως. Δεν μπόρεσα να διακρίνω κάποια άλλη απόχρωση, σύμφωνα με την αντικειμενικά ταπεινή όμορφη υποκειμενική μου κρίση ή αχρωματοψία. Επίσης και ωραία διάχυση γύρω από την εστίαση. Η όλη κατασκευή είναι τανκ, με θεόχοντρες τσιμούχες, πιο χοντρές κι από HDS, κορυφαίο κλιπ, από σουγιάδες θα εμπνεύστηκε και γενικώς αισθάνεσαι παντού την ποιότητα.
Τι δε μ' αρέσει; Η απουσία πολύ χαμηλής σκάλας. Με τρεις κόρες με είναι απαραίτητη. Κάποια στιγμή κάποιο καλό παληκάρι θα με την προσθέσει.

Καλημέρα σας.
 
Last edited:
- Που πας ρε μπάρμπα;;;!!! Ή φωτογραφίες ή δεν έγινε.

- Μπαρδόν βρε παιδιά.

2h7i8fp.jpg


219qkrb.jpg


2m5ia7o.jpg


2v80shj.jpg


2i0dft5.jpg


2lcr7r7.jpg


2m3pukx.jpg


9a78u0.jpg
 
Καλώς ήλθες Δημήτρη (και με HDS βλέπω)
Οι Φακοί McGizmo τυγχάνουν απίστευτης αποδοχής από τους flashaholics ανα τον κόσμο, αφού όντως παίζουν "σε άλλο επίπεδο"
Η τιμή του φυσικά είναι αντίστοιχη (>$300 αν θυμάμαι καλά)

Σε ευχαριστούme για την παρουσίαση

Εδω ένα νήμα που λεει πολλά για τους φακούς αυτούς
 
Kαλως τον!

Οτιδηποτε custom και high priced αναμενεται να ειναι ιδιαιτερο. Οντως το φακουδακι ξεχωριζει και φαινεται οτι δεν ειναι του εμποριου.

Μου αρεσει πολυ το button το φινιρισμα και το κλπ! Το δευτερο φακουδακι, το μαυριδερο, τι ειναι?
 
Ευχαριστώ.
Ο Haiku στοιχίζει 450$ + μεταφορικά + ό,τι προκύψει...
O HDS Clicky (ο πρώτος μου φακός) κοστίζει 99$ και είναι πάρα πολλά κιλά φακός. Πολύ περισσότερα από τα λεφτά του.
Ο Southard Spyderco παίζει σε κατηγορία σχεδόν Sebenza.
 
ευχαριστώ για την παρουσίαση και εγω. τον Haiku εγω ήθελα να τον πάρω πριν απο 3 χρόνια. μου αρέσει και τώρα, αλλά τελικά αγόρασα μετά τον JETBeam TC-R2 Titanium με διακόπτη από τον McGizmo :) και με μισό κόστος.
 
Teo καρντάση ευχαριστώ.
Το κόστος είναι πολύ σημαντικό αλλά στο χόμπυ δεν είναι το κύριο μέλημα.
Για να φτάσω στο Χάικου πέρασα από διάφορους τιτανίου. Klarus MiX6, Olight S10, SWM Sirius, Eagtac D25a, Tain piccolo. Όλοι τους ποιοτικοί και σχεδόν απ' όλους ευχαριστημένος.