Με Βοηθατε να διαλεξω ενα?

therock003

Senior Member
29 June 2008
626
Βασικα ολο αυτο το καιρο σκεφτομουνα να στησω ενα HTPC. Ειχα διαλεξει προσεκτικα τα κομματια. Μονο μικρο κουτι δεν εβρισκα που να ειναι ικανοποιητικο, αλλα ολα τα αλλα τα ειχα επιλεξει. Αλλα κατοπιν συνομιλιας με γνωστο μου που ασχολειται μου ειπε να μην ασχοληθω. Μονο και μονο η θερμοκρασιες και η ενεργειακη αποδοση των HTPC αρκουν για να στραφεις αλλου μου ειπε χαρακτηριστικα.

Εγω τωρα τι ψαχνω?
Γενικοτα το HTPC ηταν η αρχικη μου προτιμηση, επειδη τρεχοντας ενα λειτυοργικο συστημα, τα δεδομενα ολα ειναι πληρως παραμετροποιησιμα σε σχεση με τα κλειστα συστημα που φορανε οι Media player.

-Frame Capture
-Video Capture (Οχι re-encode, απλα να μπορω να σωζω σκηνες επιτοπου)
-Bookmark Management
-A/V Sync
-Subtitle Delay Adjustment (+/- ms)
-Nice Interface

Πανω κατω αυτα θα ηθελα να κανει. Σαφως να μπορει να παιζει και FullHD χωρις να γονατιζει, να μην θερμαινεται και να μην καει πολυ ρευμα.

Τι μου προτεινεται πανω σε αυτα που εθεσα σαν ροαπαιτουμενα?

Αν εξαιρέσεις το video και frame capture που δεν έχω δεί mp να κάνει, όλα τα υπόλοιπα που ζητάς τα κάνουν, υλοποιήσεις υπάρχουν πολλές, πόσα χρήματα σκέφτεσαι να διαθέσεις για να σου προτείνουμε players ;

Πανω απο 100. Οριο δεν ξερω. Αλλα υπολογιζω εως 200. Αλλα αν εχετε και κατι κατα νου που να τα ξεπερναει πειτε το και το σκεφτομαι.

Για οτι εχει να κανει με capture το ξεχνας , ειδικα σε αυτο το ποσο.
Δες τα popcorn a200 &a210 , dune h1 , netgear 550 .

To dune H1 δεχεται dvbt stick που σου επιτρεπει να βλεπεις και να πραγματοποιεις εγγραφες ψηφιακων προγραμματων.Η εγγραφη ομως (προς το παρον) ειναι manual και οχι προγραμματιζομενη (λογικα σε επομενο fw).

Και 'γω dune θα επελεγα,εχω το base και δεν ειχα ποτε κανενα προβλημα και παιζει καθημερηνα τουλαχιστον 2-4 ωρες και τα παντα..

Βασικα για να μην σας μπεδρεψω εννοω frame + video capture απο αρχειο που παιζω απο το σκληρο. Οχι τηλεοπτικου και δορυφορικου προργαμματος.

Οκ θα κοιταξω τα κομματια που προτεινατε. Παντως οπως καταλαβατε θελω κατι που να ειναι πληρως παραμετροποιησιμο, και οχι κατι του στυλ, να παρτο αυτο ειναι και δεν αλλαζει.

Βασικα για να μην σας μπεδρεψω εννοω frame + video capture απο αρχειο που παιζω απο το σκληρο. Οχι τηλεοπτικου και δορυφορικου προργαμματος.

Οκ θα κοιταξω τα κομματια που προτεινατε. Παντως οπως καταλαβατε θελω κατι που να ειναι πληρως παραμετροποιησιμο, και οχι κατι του στυλ, να παρτο αυτο ειναι και δεν αλλαζει.

Κοίτα....έχεις 2 επιλογές :

1) Σιγουρεύεις τι απαιτήσεις σου και πας σ'ενα καλό Media player και ξενοιάζεις.
2) Δεν είσαι σίγουρος ακριβώς και το ψάχνεις ακόμα οπότε πας σε HTPC , για νάχεις την δυνατότητα να το κάνεις κομμάτια και να το ξανασυνθέσεις.

πλήρως παραμετροποιήσιμο Media player .....δεν υπάρχει. Η όποια παραμετροποίηση θα εξαρτάται από την ανανέωση του firmware του .....