... και ψάχνω ένα αξιοπρεπές σύστημα Home Cinema...
Η ...αξιοπρέπεια στον τομέα του ήχου είναι το υποκειμενικότερο πράγμα στον πλανήτη. Άλλος αξιοπρεπές θεωρεί ένα σύστημα των 3.000 ευρώ minimum και άλλος νιώθει αρχηγός με ένα σύστημα των 300 ευρώ.
Εγώ ξεκίνησα σαν εσένα στο home cinema από το μηδέν πριν 3 χρόνια. Aφού είδα και απόειδα με την πλαστικούρα και τα 1000W του κόλου (ο δικάναλος Sansui των 2Χ70W που είχα έπαιζε 10 φορές δυνατότερα) από τα all-in-one των 500-600 ευρώ, πήρα έναν Onkyo 606 και ηχεία Crystal Audio Plasma 4 + Sub 10'' THX με σύνολο τότε 1020 ευρώ. To αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό, και οι φίλοι μου το θεωρούν "σύστημα αναφοράς". Όμως σιγά-σιγά άρχιζα παρά το αρχικό WOW! του συστήματός μου να καλοβλέπω ενισχυτές με 2 HDMI out, σετ ηχείων με καλύτερες μεσαίες κλπ.
Δηλαδή μπαίνεις σε μια ατέρμονη αναζήτηση, κάτι σαν τα άλογα στα αυτοκίνητα που δε σε ικανοποιούν ποτέ.
Επειδή τα ηχεία είναι πάντως και έπιπλα, θα συνιστούσα να πάρεις κάτι και να σου μείνει. Ένα σετ ενισχυτή - ηχείων είναι απείρως πιο modular από ένα έτοιμο set "home cinema" (μισώ αυτή την έκφραση για τα 5.1 συστήματα, θεωρώ βάση ενός home cinema τον projector):
* Αν σου χαλάσει κάτι από το "home cinema" το πετάς όλο
* Δεν έχει πολλά HDMI in (αν έχει και καθόλου) για να συνδέσεις επάνω κι άλλες συσκευές που βγάζουν 5.1 (π.χ. xbox, nova, media player, computer)
* Είναι συνήθως κακής ποιότητας σαν κατασκευές και με χαμηλό WAF