Με ποιο τροπο να τα συνδεσω ?

npapagri

Established Member
3 July 2006
211
εχω αυτη την στιγμη τα εξης
κινητο πιατο που το κινει ο humax hdci-2000. twin lnb invacom οπου η δευτερη εξοδος φευγει με καλωδιο σε pc με skystar 2.
διπλα στον humax υπαρχει pc που θα εγκατασταθει skystar hd2.
το ερωτημα ειναι πως θα συνδεσω την skystar hd2 ?

να τραβηξω καλωδιο απ την εξοδο του humax ? (εχω ακουσει οτι μπορει να καει ο δεκτης. υπαρχει οντως κινδυνος ?)

να βαλω quad lnb (θα το σκεφτω ειδικοτερα αν υπαρχει πολυ καλυτερο απο το Invacom αλλα σε λογικη τιμη).

κοβωντας το καλωδιο που πηγαινει στην skystar 2 και βαζοντας (τι???? κατι που θα προτεινεται ?)

αυτα τα λιγα. θα προτιμουσα την οικονομικοτερη (αλλα αξιοπιστη) λυση.

ευχαριστω.

Attachments

• untitled.JPG
    untitled.JPG
    19.2 KB · Views: 19
δοκιμασα αυτο για αρχη σαν πιο φτηνη λυση. αλλα οταν ανοιγω και τους δυο δεκτες ο δευτερος δεν εχει σημα (η εχει ελαχιστο). μπορει καποιος να μου εξηγησει τι παιζεται ? θα παιζει μονο ο ενας απο δεκτες και οχι ταυτοχρονα ?

Είχα κάτι παρόμοιο και το δούλευα για χρόνια.
Μόνο ένα δέκτης έχει σήμα ,ό άλλος έχει σε λίγες συχνότητες .
Μετά από κάποιο διάστημα χαλούσαν οι διακόπτες και έτσι πήγα στην λύση των twin lnb.

οκ ευχαριστω. προσωρινα θα παιξω με αυτο. με την πρωτη ευκαιρια θα αναβαθμισω το lnb μου.

Re: Απάντηση: Με ποιο τροπο να τα συνδεσω ?

Είχα κάτι παρόμοιο και το δούλευα για χρόνια.
Μόνο ένα δέκτης έχει σήμα ,ό άλλος έχει σε λίγες συχνότητες .
Μετά από κάποιο διάστημα χαλούσαν οι διακόπτες και έτσι πήγα στην λύση των twin lnb.

Όταν λες χαλούσαν οι διακόπτες τι ακριβώς εννοείς; Πως χαλούσαν; Και πόσο καιρό κρατούσαν πριν χαλάσουν;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Με ποιο τροπο να τα συνδεσω ?

Όταν λες χαλούσαν οι διακόπτες τι ακριβώς εννοείς; Πως χαλούσαν; Και πόσο καιρό κρατούσαν πριν χαλάσουν;
Οι διακόπτες αυτοί έδιναν σήμα ή στην μια έξοδο ή στην άλλη.
Μετα από μερικούς μήνες (6 με 12) σε πολλές συχνότητες δεν είχα σήμα.

Αφού έψαξα όλη την εγκατάσταση από την αρχή, ανακάλυψα ότι το πρόβλημα ήταν στους διακόπτες.
Πήρα καινούριο διακόπτη επάνηρθε το σήμα,μετά από μερικούς μήνες πάλι τα ίδια ,δεν είχα σήμα πάλι σε κάποιες συχνότητες.

Στο τέλος πήγα στην λύση των twin lnb .