ME SINEWAVE GENERATOR TΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΕΝΙΣΧΥΤΉ;

hellenic vanagon

AVClub Enthusiast
23 May 2008
1,022
Μπορούμε για καλύτερα αποτελέσματα, απο την άποψη καθαρότητας του ρεύματος, να τροφοδοτήσουμε τον ενισχυτή αλλά και όλο το υπόλοιπο σύστημα με γεννήτρια ρεύματος;

Το ερώτημα γεννήθηκε όταν είδα πως είναι το ρεύμα της ΔΕΗ και πως ομαλοποιείται με την παραγωγή του από μία γεννήτρια sinewave inverter σύμφωνα με τον κατασκευαστή της!

Παραθέτω το αρχείο με την γεννήτρια και την άποψη του κατασκευαστή:

O.jpg

Maximum ισχύς του ενισχυτή: 1010 w, όσο περίπου και η παροχή αυτής της μικρή φορητής γεννήτριας.

Επειδή θα τεθεί θέμα περιβαλλοντικό κτλπ, παρακαλώ λάβετε υπ´όψη και τα εξής:

1)Mε ενδιαφέρει κατ' αρχήν θεωρητικά αν είναι σωστό αυτό που λέει ο κατασκευαστής, δηλαδή ότι η ποιότητα του ρεύματος και άρα και η λειτουργία του συστήματος, είναι καλύτερη. Τελικά μπορεί να προσφέρει κάτι στην βελτίωση του ήχου;

2)Στην περιοχή μου έχουμε πολλά προβλήματα με το ρεύμα όπως συχνές μεταπτώσεις και διακοπές.

Ευχαριστώ πολύ.

http://www.sweetim.com/s.asp?im=gen&lpver=3&ref=12

Ένας άλλος κατασκευαστής λέει:

"A typical brushless portable generator with capacitor voltage regulation will produce from 30% to 40% harmful harmonic distortions to it's generated sine-wave. This is the predominate generator design in use, today."

εδώ:

http://www.gillettegenerators.com/klnpower/kpower01.html

Να έχει δίκιο; Και αν ναι τι επίδραση μπορεί να έχει κάτι τέτοιο στον ήχο;

0002043D.gif

Μπορεί και να φτάσει να είναι πάνω από 100%. Όχι πάντα.

Βασικά, αν ανησυχείς τόσο για το ρεύμα σου, η πιο ρεαλιστική λύση είναι να πάρεις ένα μεγάλο on-line UPS. Θα πάρεις πεντακάθαρο ρεύμα. Δεν θα είναι φτηνό βέβαια..

Απάντηση: Re: ME SINEWAVE GENERATOR TΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΕΝΙΣΧΥΤΉ;

Μπορεί και να φτάσει να είναι πάνω από 100%. Όχι πάντα.

Βασικά, αν ανησυχείς τόσο για το ρεύμα σου, η πιο ρεαλιστική λύση είναι να πάρεις ένα μεγάλο on-line UPS. Θα πάρεις πεντακάθαρο ρεύμα. Δεν θα είναι φτηνό βέβαια..

Eπειδή δεν είναι θέμα ανησυχίας αλλά καθημερινού προβλήματος, και από την άλλη δεν θέλω κάτι ακριβό, μήπως υπάρχει κάποια άποψη για την λύση με την γεννητριούλα αυτή;

Θα δουλέψει το σύστημα με την γεννήτρια; Βελτίωση θα έχω; Μήπως το κάψω, πάψω να σας ενοχλώ και ηρεμήσουμε όλοι;

0002043D.gif

Last edited:
H δοκιμή πήγε πολύ καλά! Κανένα πρόβλημα! Για βελτίωση δεν μπορώ να βάλω το χέρι μου στην φωτιά!

Σύνδεσα: ενισχυτή, pickup, pc. Οι μετρήσεις στο voltage έδειξαν τα παρακάτω:

1)ΔΕΗ: 210 V - 230 V

2)UPS GE 700 W: 220 V - 272 V (!!!)

3)Γεννήτρια με παροχή sine wave: 222 V - 225 V !!! (Aυτό είναι εργαλείο!)
Και στα χοντρά ζόρια με βαθύ μπάσο και την ένταση στο maximum δεν φάνηκε να μασσάει ούτε η γεννήτρια ούτε ο ενισχυτής!

Δυστυχώς μετρήσεις σε άλλες παραμέτρους δεν μπορώ να κάνω!

Ελπίζω η γυναίκα του Καίσσαρα να φαίνεται τίμια και να είναι τίμια!

Άμα το κάψω θα πάρω το δικό σου!

00020468.gif