Με τι ενισχυτή ....;;

Τα facette είναι ηχειάρες και δεν καταλαβαίνω γιατί η Dynaudio δεν συνέχισε να βγάζει ηχεία με τέτοια αρχή λειτουργίας.

Και τα δύο ηχεία που ξέρω με αυτήν την αρχή λειτουργίας μου έχουν αρέσει πολύ. Αναφέρομαι στην ακουστική ανάρτηση με χρήση ενός παθητικού ακτινοβολητή (το κάτω γούφερ). Τα ηχεία είναι το facette και τα S.F. Grand Piano (τα παλιά).

Και όταν τα άκουσα έπαιζαν σε μέτριες εντάσεις με έναν TEAC ABX10. Νοτ μπαντ ατ όλ.
 
παιδια δεν ειμαι συνηγορος της mf αλλα 1)το πινακα τον ειχε πολυ πριν βγαλει τον supercharger 2) αν μελετησετε γενικα το κειμενο δεν αναφερει top σταθμες αλλα δυναμη και δυναμικη αποκριση δεν λεω οτι ο πινακας ειναι σωστος η ευαγγελιο αλλα μια εταιρια σαν την mf δεν θα τον εβγαζε για διαφημιστικο τρικ οποιος θελει τον περνει υποψη του αλλιως μην δωσει σημασια οχι ομως να τους βγαλει αχρηστους η ηλιθιους
 
Αν σκεφτούμε ότι οι περισσότερες ακροάσεις το χρόνο, αναλογούν σε ένταση ~96db, ένα στιβαρό τροφοδοτικό και μία άνεση ρεύματος, για πλάκα διεγείρουν ένα ηχείο στα 84db σωστά.

Επίσης οι μετρήσεις στο 1 μέτρο αναφέρονται για το ένα ηχείο, που σημαίνει (αν θυμάμαι καλά) ότι έχουμε 1,5 db διαφορά ανά μέτρο απομάκρυνσης από τα ηχεία.

Ο μόνος λόγος που ζητάμε ένα «μεγάλο» ενισχυτή για την οδήγησή τους, είναι για εντάσεις μεγαλύτερες των 100db, όπου εκεί συνήθως έχουμε το πρόβλημα (αν μιλάμε για μικρά ηχεία) το μεγάφωνο να «τελειώνει» απότομα και άτσαλα.

Συμπέρασμα, προσωπικό, από την παραπάνω πολυλογία, ένα ζευγάρι ηχείων στα 84db, οδηγείται άνετα για ακροάσεις σε λογικά επίπεδα και ο μόνος λόγος για εύρεση ενισχυτή μεγαλύτερου των 70w/ch π.χ. χρειάζεται γιατί ο καθένας μας ορίζει το «λογικά επίπεδα» διαφορετικά :-)
 
Εγώ βλέπω το URL:

http://www.musicalfidelity.com/products/supercharger/diagnostics.html

...και μου αρκεί. :antlers:

Κώστα ισχύει αυτό που λέει ο Dibo7. Έχω δει τον συγκεκριμένο πίνακα σε μπροσούρα της εταιρείας 2 χρόνια πριν. Καμία σχέση δηλαδή με τα καινούργια. Αν τώρα το χρησιμοποιούν και για το supercharger είναι άλλο θέμα. Γενικώς πάντως η MF είναι σαφές ότι υποστηρίζει την ωμή δύναμη στην ενίσχυση.
 
Αν σκεφτούμε ότι οι περισσότερες ακροάσεις το χρόνο, αναλογούν σε ένταση ~96db, ένα στιβαρό τροφοδοτικό και μία άνεση ρεύματος, για πλάκα διεγείρουν ένα ηχείο στα 84db σωστά.
Χμμμ, δεν είναι το τροφοδοτικό του ενισχυτή που οδηγεί το ηχείο. Για τη πλάκα + τα 96 ντι-μπι ηχ. πίεσης, καλό είναι ναχεις καμμιά 50- ριά Βατ.

Επίσης οι μετρήσεις στο 1 μέτρο αναφέρονται για το ένα ηχείο, που σημαίνει (αν θυμάμαι καλά) ότι έχουμε 1,5 db διαφορά ανά μέτρο απομάκρυνσης από τα ηχεία.
Απλά: χάνεις 6 ντι-μπι ανά διπλασιασμό απόστασης από τη πυγή ήχου.

Ο μόνος λόγος που ζητάμε ένα «μεγάλο» ενισχυτή για την οδήγησή τους, είναι για εντάσεις μεγαλύτερες των 100db,
Γιες, οφ κορς. Αλλά λέω ότι και τα 96db (96->100= ~60% πιο δυνατά) είναι πολύ δυνατά βρε, παιδί...
 
δεν εχει σημασια αν ενα ηχειο εχει μικρη η μεγαλη ευαισθησια.

σημασια εχει να ειναι σωστα σχεδιασμενο.

πες τα ρε backousi


και το συγκεκριμένο φαινεται πως είναι. Περα απο τις κριτικές, τα 84dB ειναι μια χαρα ευαισθησία για ηχείο με δυο 17αρια γουφερ και που ο σχεδιαστής εχει δωσει βαση στην εξισορροπηση του baffle diffraction step και δειχνει οτι αν μη τι αλλο ο κατασκευαστής λεει μόνο την αληθεια σε αντιθεση με αλλους που ανακοινωνουν 90+ ( = ή ψεμματα ή θα εχει φτωχό μπασο ή και τα δυο )

Επισης ελαχιστοι κατασκευαστες τολμουν να ανακοινωσουν την διακυμανση ηλεκτρικής φάσης, που στην συγκεκριμένη περιπτωση μεταξύ 200Hz - 20KHz ειναι απο -1.7° μεχρι +13.2°, αστείες τιμές που δειχνουν ενα ευκολο φορτίο, πραγμα για το οποίο εχει ληφθεί ειδική μεριμνα απο τον σχεδιαστή με ειδικο διορθωτικό φιλτρο RLC που παρεμβαίνει στην περιοχή διασταυρωσης των φιλτρων του crossover, "ισιωνοντας" την συνθετη αντισταση αρα και την ηλεκτρική φαση. Κατι που συμβαινει σε ελαχιστα ηχεια στην αγορα.

Ενα ηχειο με 88dB ευαισθησία αλλα τυπική αποκριση συνθετης αντίστασης (οχι διορθωμένη) ειναι σημαντικά δυσκολότερο φορτίο.

Το Facette μονο δυσκολο φορτίο δεν ειναι.
 
Last edited:
Re: Απάντηση: Με τι ενισχυτή ....;;

Ανα 10db έχουμε διπλασιασμό της έντασης.
Νομιζω ειναι ανα 6dB?
Που για το ανθρωπινο αυτι δεν ειναι και σταθερο σε ολες τις συχνοτητες κιολας...