Με τιναξε η εισοδος κεραιας!

poli9999

New member
11 January 2009
32
Εχω μια philips 37" και λογω κακης ποιοτητας ειπα να αλλαξω καλωδιο κεραιας.

Παω να βαλω το καινουριο, σπιθες με την επαφη στο βυσμα!
Με τιναξε για λιγο και στην αλλη ακρη του καλωδιου..

Τη βγαζω απο τη πριζα, παιρνω το δοκιμαστικο κατσαβιδι και για αρκετα λεπτα πανω στο βυσμα υπηρχε ρευμα!

Τι κανω τωρα??

Προκειται για μια 37pf9731d, υποτιθεται πολυ καλη στα χρονια της...

Εγώ πάλι το έχω παρατηρήσει σε άπειρες συσκευές, από όλες τις μάρκες.
Αν βάλεις το δοκιμαστικό κατσαβίδι στην είσοδο της κεραίας σε πολλές τηλεοράσεις θα ανάψει. Οπότε δεν ξέρω αν είναι βλάβη ή όχι.
Γιάννη, δεν δοκιμάζεις και στην πανασόνικ από περιέργεια;

(Υποθέτω ότι οφείλεται σε στατικό ηλεκτρισμό. Εμένα μου συμβαίνει συχνά σε διάφορα μεταλλικά αντικείμενα - φταίνε τα παπούτσια :smash:)

Φιλε petasis μολις με γλυτωσες απο "σφαξιματακι" της tv....

Mπορει να οφειλεται σε κακο δικτυο ρευματος του σπιτιου?
Αμα εχω ανοιχτο το ηχοσυστημα, μαζι με τα τσαφ οταν παιζω με το καλωδιο
σταματαει στιγμιαια και ο ηχος :smash:

Και εμενα επισης με τιναζει η υποδοχη κεραιας της 14αρας φιλιπς. Εκτος απο θεμα ασφαλειας, δεν ξερω αν μεταφερονται καποιες παρεμβολες που βλεπω (λογω τασης) στις αλλες TV του σπιτιου.

Re: Απάντηση: Με τιναξε η εισοδος κεραιας!

Παιδια εγω οσες φορες εχω δοκιμασει ποτε δεν με εχει "τιναξει" το ρευμα...ισως καποια μικρη ταση να υπαρχει αλλα τοσα volt σιγουρα οχι...

Τώρα που δοκίμασα στην δικιά μου δεν ανάβει το δοκιμαστικό, ούτε με χτυπάει τίποτα. Έχω και εγώ την 9731. Δοκίμασε να βάλεις ανάποδα το καλώδιο τροφοδοσίας στην πρίζα και να δεις αν συνεχίζει.

Πάντως, γνώμη μου αν μην ασχοληθείς. Εκτός και αν σε χτυπάει ρεύμα σε άλλα μεταλλικά σημεία, π.χ. στις usb θύρες ή στις πλαϊνές εισόδους.
Να υποθέσω είναι πλέον εκτός εγγύησης;

Τώρα που δοκίμασα στην δικιά μου δεν ανάβει το δοκιμαστικό, ούτε με χτυπάει τίποτα. Έχω και εγώ την 9731. Δοκίμασε να βάλεις ανάποδα το καλώδιο τροφοδοσίας στην πρίζα και να δεις αν συνεχίζει.

Πάντως, γνώμη μου αν μην ασχοληθείς. Εκτός και αν σε χτυπάει ρεύμα σε άλλα μεταλλικά σημεία, π.χ. στις usb θύρες ή στις πλαϊνές εισόδους.
Να υποθέσω είναι πλέον εκτός εγγύησης;

Το δοκιμασα να αλλαξω τη φαση.

Μαλλον ειναι εκτος εγγυησης, την ειχα παρει σχεδον μολις κυκλοφορησε.
Ας μην σχολιασω αν το μετανιωσα, μονο τα 1080p που ειδε μονο η philips και το hitech να αναφερω......

'Η δεν θασχοληθω καθολου ή θα την ανοιξω αν ειναι ευκολο
να δω μηπως υπαρχει καμια περιεργη επαφη.

Να μην την ανοίξεις. Δεν υπάρχει περίπτωση να μπορέσεις να φτιάξεις κάτι.
Χώρια που είναι "φυσιολογικό" αυτό που παρατηρείς. Μόλις δοκίμασα μια CRT Hitachi, και ανάβει το δοκιμαστικό στην κεραία της. Όμως δεν έχει κάποια βλάβη.
Σε τινάζει κάθε φορά που το ακουμπάς;

Αυτό με το 1080p, γιατί το θεωρείς μειονέκτημα; Βλέπεις judder σε bluray;
Γιατί και οι πρώτες 1080p δεν δέχονταν 1080/24p...
Και progressive να δέχονταν, στα 50/60Hz θα ήταν, με πάλι το ίδιο αποτέλεσμα.
Αν θες, γράψε όλα τα αρνητικά. Δεν είναι πολλοί οι κάτοχοι, και θα ήταν ενδιαφέρον να δω και την γνώμη άλλου κάτοχου! :a0210:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Με τιναξε η εισοδος κεραιας!

Πανω απο 100v?? (το λιγοτερο που δειχνει το δοκιμαστικο μου)

Πάνω απο 100.

Συνήθως έχει πυκνωτή σε σειρά στο hot αλλά η Γη συνεχίζει να μετράει.

Εχω δει τηλεόραση να ρίχνει ρελέ με την σύνδεση της κεραίας.

Και εκεί η λύση ήταν πυκνωτής σε σειρά.

Αυτό με το 1080p, γιατί το θεωρείς μειονέκτημα; Βλέπεις judder σε bluray;
Γιατί και οι πρώτες 1080p δεν δέχονταν 1080/24p...
Και progressive να δέχονταν, στα 50/60Hz θα ήταν, με πάλι το ίδιο αποτέλεσμα.
Αν θες, γράψε όλα τα αρνητικά. Δεν είναι πολλοί οι κάτοχοι, και θα ήταν ενδιαφέρον να δω και την γνώμη άλλου κάτοχου! :a0210:

Στην αρχη με ειχε ενοχλησει το θεμα με τα 1080p.
Περισσοτερο ισως το review του hitech υποτιθεται δοκιμασε υλικο 1080p!
Δεν ξερω αν θα ηταν καλυτερη η εικονα της, στις 37" τουλαχιστον.
Το σιγουρο ειναι οτι επεσα θυμα του marketing.

Oσον αφορα την εικονα, η ευκρινεια και τα χρωματα της εντυπωσιαζουν ακομα και σημερα,
αλλα οντως εχει ενα θεμα με τη κινηση.
Το judder ειναι εμφανες και σε sd, σε σκηνες με κοντινη δραση.

Αυτο με το ηχοσυστημα πως το εξηγειτε??
Αν καποιος ντιουης/ηλεκτρονικος παρακολουθει το νημα....

Εννοω και σε τηλεοπτικο προγραμμα υπαρχει ενα τρεμουλιασμα σε σκηνες κοντινης κινησης
πχ. ενα ποδηλατο, καποιος που τρεχει, σε κοντινο πλανο.

Αν κατάλαβα καλά, εννοείς τα τεχνουργήματα γύρω από γρήγορα κινούμενα αντικείμενα, κάτι σαν νερουλή "αύρα" γύρω τους. Αν ναι, είναι το digital natural motion. Δοκίμασε να το βάλεις στο χαμηλό.
Για να απαλλαγείς εντελώς από αυτό πρέπει να κλείσεις και το DNM και το pixel plus, αλλά μετά το τηλεοπτικό θα είναι... κάπως διαφορετικό... :flipout:

Πάντως η δική μου εκτίμηση είναι ότι το φαινόμενο αυτό εμφανίζεται σε κινούμενο αντικείμενο όταν κινείται μπροστά από φόντο με κάποια λεπτομέρεια. Αν π.χ. ο ποδηλάτης είναι μπροστά σε τοίχο από τούβλα, τότε τα τεχνουργήματα θα είναι τόσο έντονα όσο και ο ποδηλάτης... :flipout:

Ρίξε μια ματιά και στην γείωση που συνδέεται το φίς της tv.
Όντως όπως προανέφερε ο petasis πιο πρίν, υπάρχει μία τάση που σε χτυπάει την στιγμή που πάς να συνδέσεις το φίς της κεραίας στην υποδοχή άλλα έχω την εντύπωση ότι είναι θέμα γείωσης (είτε της πρίζας, είτε της κεραίας)

Νομίζω ότι η τηλεόραση έχει διπολικό φις, το οποίο δεν έχει γείωση.

Καλησπέρα κι από εμένα και καλώς σας βρήκα.
Μιας και υπάρχει αυτό το θέμα και αντιμετωπίζω κάτι παρόμοιο είπα να το αναφέρω εδώ.
Από την κεραία στην ταράτσα κατεβαίνει καλώδιο συνδέεται σε διακλαδωτή ο οποίος στέλνει σε μια 14’ αμφιβόλου ποιότητος SABA και σε μία LG M2362. Το πρόβλημα είναι ότι με το που πάει να γίνει επαφή της κεραίας με τον δέκτη της LG κάνει «τσαφ» και ρίχνει τον γενικό του σπιτιού. Με κατεβασμένο τον γενικό όταν τα συνδέω, ξανανεβάζω τον γενικό και με το που πάω να βάλω την LG στην πρίζα ξαναρίχνει τον γενικό. Μέσα σε όλα αυτά η SABA ανεπηρέαστη .. και παίζει κανονικά.
Δοκίμασα να συνδέσω την LG σε άλλη κεραία. Δεν έριξε τον γενικό αλλά ήταν σαν να μην είχε συνδεθεί κεραία, κοινώς δεν έπιανε τίποτα.
Φταίει λάθος συνδεσμολογία; Φταίει το καλώδιο; Φταίει η SABA και κάνει βραχυκύκλωμα;
Κάθε γνώμη και συμβουλή δεκτή.