MECOOL KM6 DELUXE

achillesgk

AVClub Addicted Member
19 September 2009
1,618
Μετά από σκέψη, παρήγγειλα το MECOOL KM6. Έψαχνα έναν αντικαταστάση για το xiomi mi box. Συνολικά μου βγήκε περίπου στα 75 ευρώ με τα μεταφορικά από bangood.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του είναι αυτά :

Hardware Specifications
CPUAmlogic S905X4 Quad core ARM Cortex-A55
GPUMail-G31 MP2
SDRAM4GB
FLASH64GB
WiFiBuilt in 2T2R 2.4G/5G WiFi Support IEEE 802.11 b/g/n/ac/ax(WiFi6)
BlutoothBT5.0
LAN Ethernet10/100/1000 M Ethernet port
LED Indicatorthe standby mode is red,the working mode is blue
Main Features
OSAndroid 10.0 ATV
Video decorderHardware decoders
- AV1 [email protected] up to 4Kx2K@60fps
- VP9 Profile-2 up to 4Kx2K@60fps
- H.265 HEVC [email protected] up to 4Kx2K@75fps
- AVS2-P2 Profile up to 4Kx2K@60fps
- H.264 AVC [email protected] up to 4Kx2K@30fps
- MPEG-4 ASP@L5 up to 1080P@60fps (ISO-14496)
- WMV/VC-1 SP/MP/AP up to 1080P@60fps
- AVS-P16(AVS+) /AVS-P2 JiZhun Profile up to 1080P@60fps
- MPEG-2 MP/HL up to 1080P@60fps (ISO-13818)
- MPEG-1 MP/HL up to 1080P@60fps (ISO-11172)
- RealVideo 8/9/10 up to 1080P@60fps
Video encorderVideo/Picture Encoding
- Independent JPEG and H.264 encoder with configurable performance/bit-rate
- JPEG image encoding
- H.265/H.264 video encoding up to 1080P@60fps with low latency
HDRSupports Dolby Vision (optional), HDR10+, HDR10, HLG and Technicolor HDR processing
3D GraphicsMail-G31 MP2 GPU
- 4-wide warps, dual texture pipe, 2x 4-wide execution engines (EE)
- Concurrent multi-core processing
- for OpenGL ES 3.2, Vulkan 1.1 and for OpenCL 2.0 support
Decoder formatHD MPEG1/2/4, H.265/HEVC, HD AVC/VC-1, RM/RMVB, Xvid, RealVideo8/9/10
Media formatSupports *.mkv, *.wmv, *.mpg, *.mpeg, *.dat, *.avi, *.mov, *.iso, *.mp4, *.rm and *.jpg file formats
Music formatSupports MP3, AAC, WMA, RM, FLAC, OGG and programmable with 7.1/5.1 down-mixing
Photo formatHD JPEG/BMP/GIF/PNG/TIFF
Network FunctionMiracast, Airpla, Skype chatting, Picasa, Youtube, Flicker, Facebook, Online movies, etc.
LanguageChinese, English, Germany, Japanese, Korea etc. 24 languages
OTASupport OTA update
Port Specifications
Port1 x HDTV 2.1 Dynamic HDR 4Kx2K@60 max resolution output
1 x USB 2.0
1 x USB 3.0
1 x TF CARD Support 1~32GB
1 x 3.5 Phone out CVBS&L/R output
1 x Optical
1 x RJ45 LAN
1 x DC 5V/2A
Accessories
Package Included1 x MECOOL KM6 4/64GB TV Box
1 x Power Adapter
1 x IR+BT Voice remote
1 x HDTV Cable
1 x User Manual

Σε σχέση με το xiaomi έχει κανονική οπτική θύρα, συνολικά 2 usb και θύρα ethernet. Πέρασα την εφαρμογή για cosmote tv και δουλεύει άψογα. Η συσκευή δεν έχει πιστοποίηση για netflix (έχει το KM2 αλλά με υποδεέστερα χαρακτηριστικά), αλλά είναι κάτι που λύνεται εύκολα. Όποιος έχει κάποια απορία μου λέει!

Εγκατάσταση το novago γίνεται; Έστω και με τον τρόπο του Xiaomi.
Αν ναι, δουλεύει κανονικά;

Θα το δοκιμάσω, αν και εκτιμώ ότι θα γίνεται με τον ίδιο τρόπο, η συσκευή δεν είναι root κι έιναι google certified. Δυστυχώς η nova δεν μας έχει κανει την χάρη να μας βγάλει εφαρμογή go για android tv.

Εγκατάσταση το novago γίνεται; Έστω και με τον τρόπο του Xiaomi.
Αν ναι, δουλεύει κανονικά;
Παίζει με τον γνωστό τρόπο του xiaomi. Απλά μάλλον έβαλα apk για κινητό, γιατί το αρχικό μενού είναι σαν κινητό (αφήνει δεξια κ αριστερά μαύρο). Αν πατήσω full screen όμως γεμίζει κανονικά η οθόνη.

• Like
Reactions: algedan
To 4K κανάλι του Cosmote TV δουλεύει στο Mecool KM6; Ενδιαφέρομαι κι εγώ γι' αυτή τη συσκευή, έχει ίδιο επεξεργαστή με το iptv box που δίνει η Cosmote αλλά με 2GB RAM παραπάνω.

To 4K κανάλι του Cosmote TV δουλεύει στο Mecool KM6; Ενδιαφέρομαι κι εγώ γι' αυτή τη συσκευή, έχει ίδιο επεξεργαστή με το iptv box που δίνει η Cosmote αλλά με 2GB RAM παραπάνω.
Sorry για την καθυστερημένη απάντηση. Ναι, δουλεύει. 20210918_112348.jpg

@achillesgk τι εννοείς με το ΄΄ Η συσκευή δεν έχει πιστοποίηση για netflix (έχει το KM2 αλλά με υποδεέστερα χαρακτηριστικά), αλλά είναι κάτι που λύνεται εύκολα΄΄​

Υπάρχει τρόπος να παίξει fhd από την στιγμή που δεν έχει πιστοποίηση netflix ?

@achillesgk τι εννοείς με το ΄΄ Η συσκευή δεν έχει πιστοποίηση για netflix (έχει το KM2 αλλά με υποδεέστερα χαρακτηριστικά), αλλά είναι κάτι που λύνεται εύκολα΄΄​

Υπάρχει τρόπος να παίξει fhd από την στιγμή που δεν έχει πιστοποίηση netflix ?

• Like
Reactions: paiktaras
Καλησπερα σε ολους. Nova Go -Cosmote TV παιζουν τελεια στο Meccol KM6 Deluxe. Tο NETFLIX δεν το εχω δοκιμασει γιατι το εχω σε 2 Smart Tv. Ειμαι κατοχος και Nvidia Shield και Beelink GT King Pro . Σε αυτα Nova Go -Cosmote TV παιζουν τελεια στο Nvidia Shield. Στο Beelink GT King Pro μονο το Nova Go παιζει, το Cosmote TV δεν μπορεσα με τιποτα να καταφερω να παιξει.!!!!!

https://www.youtube.com/watch?v=DMvKu_TG1HA

Kαλησπέρα. Επειδή σκέφτομαι να το αγοράσω μπορείς όποτε έχεις χρόνο να μου πεις αν τελικά παίζει Netflix 4K και τη νέα εφαρμογή ΕΟΝ που αντικατέστησε το Nova GO;
Cosmote λες οτι παίζει δε νομίζω να έχει αλλάξει κάτι.

Kαλησπέρα. Επειδή σκέφτομαι να το αγοράσω μπορείς όποτε έχεις χρόνο να μου πεις αν τελικά παίζει Netflix 4K και τη νέα εφαρμογή ΕΟΝ που αντικατέστησε το Nova GO;
Cosmote λες οτι παίζει δε νομίζω να έχει αλλάξει κάτι.
Cosmote παίζει κανονικά. Κ με τον EON TV δεν θα έχεις πρόβλημα. Με τον Netflix δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι ευχάριστα. Πλέον το έχουν μπλοκάρει μια παίζει 1080p μέσω kodi. Αν θέλεις Netflix ίσως πρέπει να κοιτάξεις το km2.

• Like
Reactions: music_1896
Καλησπερα εχω το

MECOOL KM6 Deluxe 4GB/32GB​

απο εξωτερικη πηγη ταινιες 4κ κανει κολληματα στην μιαμηση ωρα μπορει κ 3 φορες σε ταινιες 1080ρ το κανει σπανια.
Εχει την τελευταια εκδοση update φταιει το USB stick το TV BOX η η τηλεοραση.
Οταν κολλαει ακουγεται ηχος μονο και για να ξεκολησει βγαινω απ το μενου.
Οι εφαρμογες που χρησιμοποιω για προβολη ειναι MXPLAYER κ VLC στο ΜΧ κολλαει στο VLC κανει στιγμιαιο παγωμα.
Αν γνωριζεται τι συμβενει και πως διορθωνεται καθε βοηθεια δεκτη!!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Καλησπέρα σας.εχω το παρακάτω πρόβλημα όταν δουλεύει το KM6 το χρώμα είναι μπλε σκούρο όταν όμως είναι σαν παγωμένο είναι σταθερό θαλασι .πρέπει να το βγάλω από την μπριζα 20-30 φορές για να δουλέψει .τι μπορεί να φταίει?