media center ?

Ναι μεν καλό είναι το μέλλον, όπου "όλα" θα είναι αρχεία κ θα τα παίζουμε από media players ή υπολογιστές, αλλά κάπως έτσι είχε ξεκινήσει κ το cd πριν χρόνια κ όλοι έλεγαν πάνε τα πικάπ κ τα βινύλια....όλοι ξέρουμε ακόμα κ σήμερα ότι αυτά ζουν κ βασιλεύουν, όσοι φυσικά θέλουν να ασχοληθούν, αφού παίζουν καταπληκτικά ακόμα κ σήμερα...

Που θέλω να καταλήξω ;;

Καλή φάση τα αρχεία, τα mac, τα pc, τα media players, το naim hdx που το έχω ακούσει, αλλά είναι αλλιώς να πηγαίνεις να αγοράσεις από το δισκοπωλείο ένα cd, να πηγαίνεις σπίτι, να το ανοίγεις κ να το βάζεις στο x player για να το ακούσεις.....

Άποψή μου πάντα... :ernaehrung004:

Re: Απάντηση: media center ?

Καλή φάση τα αρχεία, τα mac, τα pc, τα media players, το naim hdx που το έχω ακούσει, αλλά είναι αλλιώς να πηγαίνεις να αγοράσεις από το δισκοπωλείο ένα cd, να πηγαίνεις σπίτι, να το ανοίγεις κ να το βάζεις στο x player για να το ακούσεις.....

Εμ!...Πέστα ντε!Καλά τα άυλα μέσα αλλά.....πολύ φάντασμα ρε παιδί μου!

Απάντηση: Re: Απάντηση: media center ?

Εμ!...Πέστα ντε!Καλά τα άυλα μέσα αλλά.....πολύ φάντασμα ρε παιδί μου!

-bye-

Για να μην το πάω ακόμα παραπέρα κ να πω ότι αγοράζω βινύλιο κ είναι ακόμα καλύτερη φάση, γιατί χαζεύεις τον δίσκο να γυρνά στο πλατό κ διαβάζεις άνετα το εξώφυλλο, οπισθόφυλλό κ εσωτερικό του σαν άνθρωπος, χωρίς μεγενθυντικό φακό, όπως στα μικρά φύλλα του cd...

Ναι μεν καλό είναι το μέλλον, όπου "όλα" θα είναι αρχεία κ θα τα παίζουμε από media players ή υπολογιστές, αλλά κάπως έτσι είχε ξεκινήσει κ το cd πριν χρόνια κ όλοι έλεγαν πάνε τα πικάπ κ τα βινύλια....όλοι ξέρουμε ακόμα κ σήμερα ότι αυτά ζουν κ βασιλεύουν, όσοι φυσικά θέλουν να ασχοληθούν, αφού παίζουν καταπληκτικά ακόμα κ σήμερα...

Που θέλω να καταλήξω ;;

Το ερωτημα μου ειναι,αν τελικα ειναι καλυτερη υλοποιηση ηχιτηκα ,μεχρι ενος χρηματικου σημιου, ενας σκληρος δισκος για transport αντι για ενα cd-player που ειναι απο την αρχη ενα λαθος....για τα υποληπα οπως λες υπαρχει το βινυλιο...Αλλα δεν θα καταργηθει κατι κακο αυτην την φορα....τοτε με τους δισκους ηταν ενα λαθος , τωρα ειναι...?...αυτο ψαχνω να μαθω.....το βινυλιο θα παραμηνει για πολλους λογους....ακομα και γω που ειμαι ασχετος εχω βαλει στο ματι ενα φθηνο clearaudio....

Απάντηση: Re: Απάντηση: media center ?

Το ερωτημα μου ειναι,αν τελικα ειναι καλυτερη υλοποιηση ηχιτηκα ,μεχρι ενος χρηματικου σημιου, ενας σκληρος δισκος για transport αντι για ενα cd-player που ειναι απο την αρχη ενα λαθος....για τα υποληπα οπως λες υπαρχει το βινυλιο...Αλλα δεν θα καταργηθει κατι κακο αυτην την φορα....τοτε με τους δισκους ηταν ενα λαθος , τωρα ειναι...?...αυτο ψαχνω να μαθω.....το βινυλιο θα παραμηνει για πολλους λογους....ακομα και γω που ειμαι ασχετος εχω βαλει στο ματι ενα φθηνο clearaudio....

Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που αντικειμενικά θα σου απαντήσει ότι αυτό είναι καλύτερο από εκείνο...

Μόνο τα αυτιά σου μπορούν να βγάλουν νικητή...κ φυσικά η τσέπη σου !

φυσικα και αυτο θα γινει οταν ερθει η ωρα .... θα εχω το dac στο συστημα μου και θα ακουσω τι διαφορες εχει το transport μου σε σχεση με ενα mac π.χ....απλα αναρωτιομουν μηπως το εχει δοκιμασει καποιος...αλλα το βινυλιο-βινυλιο....και γω ετσι το βλεπω οσο αφορα το πικ-απ...

Re: Απάντηση: Re: media center ?

To έχω περίπου ένα χρόνο και είναι η πιο ολοκληρωμένη ηχητικά συσκευή που έχω αγοράσει ποτέ σε αυτό το υπερτιμημένο hobby. Τιμή καταλόγου νομίζω στα 9.000Ε.

Ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία.

Πέρα από τις κλασσικές συμβουλές "άκου πριν αγοράσεις" κλπ, θα σου πρότεινα να μη δώσεις πολλά λεφτά στην παρούσα φάση.

Τα πράγματα εξελίσσονται πολύ γρήγορα.

Πάρε ένα mac (για να μη μπλέξεις με asio drivers κλπ) συνδεσέ το με ένα dac (όλο και κάποιο θα έχεις) και άκου με την ησυχία σου τις αγαπημένες σου μουσικές.

Χαλαρά, χωρίς άγχος...

Πέρα από τις κλασσικές συμβουλές "άκου πριν αγοράσεις" κλπ, θα σου πρότεινα να μη δώσεις πολλά λεφτά στην παρούσα φάση.

Τα πράγματα εξελίσσονται πολύ γρήγορα.

Πάρε ένα mac (για να μη μπλέξεις με asio drivers κλπ) συνδεσέ το με ένα dac (όλο και κάποιο θα έχεις) και άκου με την ησυχία σου τις αγαπημένες σου μουσικές.

Χαλαρά, χωρίς άγχος...

ετσι οπως τα λες ειναι.....καπως ετσι θα το κανω παντος οταν ερθει αυτη η ωρα...το dac που εχω ειναι της musical fidelity trivista 21

Απάντηση: Re: media center ?

To DAC της HEGEL το εχει ακουσει κανεις?
Δεν το άκουσα με PC, αλλά με πηγή το C4 (το μεγάλο της Hegel).
To DAC που φοράει το C4 είναι καλύτερο.
Άλλωστε, η διαφορά στην τιμή είναι εμφανής.
Δεν παύει να είναι ένα πολύ καλό DAC με όλα τε πλεονεκτήματα από συνδέσεις και κάποια στιγμή θα ήθελα να το ακούσω σε σύγκριση με τα άλλα της κατηγορίας του.

σιγα σιγα ρε παιδια, τον μουρλανατε τον Αντωνη και ειναι και πανελακιας...
λοιπον... πολλα καλα μηνυματα (geopol ολα τα λεφτα...) αλλα και λιγο ασχετα..
καταρχην υπαρχουν ανθρωποι που γουσταρουν να παιζουν δισκακια.
εκει η απαντηση ειναι μονοδρομος... esoteric/oppo κλπ αναλογα με το budget.
εαν σε ενδιαφερει το 24/96 τα πλαυερ αυτα ειναι ικανα να παιξουν και αυτα τα φορμα τα οποια γραφεις σε δισκακι dvd-v. ετσι το πλαυερ δεν καταργει το hd.
εαν τωρα δεν εισαι υλιστης και ο σκληρος σου κανει... προσοχη....
apple tv/mac mini οπτικη κλπ ναι μεν αλλα..... jitter
και μαλιστα ακουστο οχι παραφιλολογιες λιγων πικοσεκοντ κλπ

αρα πρωτον το dac πρεπει να ειναι ικανο να περιορισει το jitter (benchmark πχ)
δευτερον... απλα η συνδεση με το σερβερ να μην δημιουργει jitter (ayre usb, weiss vesta κλπ)

τριτον και πολυ σημαντικο... εαν ισχυουν ολα αυτα και με βαση την πολυ καλη πλεον αποδωση ολων των dac chip η αποδωση των dac εκτοξευεται ή περιοριζεται απο το αναλογικό τους τμημα.
η κορυφαια αποδωση πχ του medea εχει να κανει και με την firewire συνδεση που ελαχιστοποιει το jitter και με το πολυ καλο αναλογικο του τμημα.
στο διαταυτα....
hd αυτη την στιγμη υπαρχει κυριως σε κλασσικη μουσικη. εαν σε ενδιαφερει η κλασσικη ομως η πληθωρα sacd και η ΙΣΑΞΙΑ αποδωση τους με τα αλλα HD format τα κανει μονοδρομο...
εχοντας στην κατοχη μου ενα κορυφαιο εξωτερικο dac, ενα εσοτερικ, ενα firewire dac για mac της apogee εναν imac εχω καταληξει να ακουω απο το εσοτερικ σα-60 ως transport συνδεδεμενο στο dac μου για ακροαση cd και 24/96 και κατευθειαν απ το εσοτερικ τα sacd.
με εχει συνεπαρει τοσο η ακροαση sacd που τα ψαχνω παντου (sacdιτιδα, ελπιζω προσωρινη...)
αρα αγαπητε αντωνη...
μεγαλη ευκολια ο server αλλα θελει προσοχη.
νομιζω οτι το ayre ειναι μια καλη λυση χωρις να το εχω ακουσει αλλα θα σε ικανοποιησει τοσο σε cd οσο και σε hd. εαν περιμενεις νομιζω οτι το weiss minerva ανανεωνεται... τελος κορυφαια και ασυγκριτη λυση ειναι ο συνδιασμος οποιουδηποτε dac (και αυτου που εχεις ισως ) με συνδεση και clocking απο το dcs uclock.
(σε απλα cd το x-05 θα παιξει παραπλησια με το ayre/weiss μινερβα). και τα τρια εχουν ενα καλο αλλα οχι εξαιρετικο αναλογικο τμημα και αυτο ειναι ο περιορισμος τους.)

Νικος

Last edited:
σε ευχαριστω φιλτατε VetNik για ολα οσα γραφεις....πραγματικα ειμαι μπερδεμενος μιας που δεν εχω ακουσει κατι απο αυτα που γραφουμε ακομα και αυτο το κανει πιο δυσκολο....να ρωτησω κατι ...οταν για αρχη χρησιμοποιω μονο το imac με το dac μου,ποια ειναι η πιο βελτιση συνδεση που πρεπει να κανω..?....να πω οτι τα firewire,jitter κτλ. δεν τα κατεχω....

Last edited:
τι εισοδους εχει το ντακ σου?
εαν εχει μονο ομοαξονικη θελεις εναν μετατροπεα απο οπτικη σε ομοαξονικη (optical to spdif). η μετατροπη αυτη υποβαθμιζει το αποτελεσμα ενω η οπτικη του μακ δεν ειναι και αριστη ως προς τον χρονισμο (γινεται απο το λειτουργικο)
για δοκιμη απλη αξιζει τον κοπο...

νομιζω οτι το ayre ειναι μια καλη λυση χωρις να το εχω ακουσει αλλα θα σε ικανοποιησει τοσο σε cd οσο και σε hd. εαν περιμενεις νομιζω οτι το weiss minerva ανανεωνεται... τελος κορυφαια και ασυγκριτη λυση ειναι ο συνδιασμος οποιουδηποτε dac (και αυτου που εχεις ισως ) με συνδεση και clocking απο το dcs uclock.
Νικος

Επειδή το θέμα με ενδιαφέρει και εμένα, ας μπω και εγώ στην κουβέντα.

Για την ώρα την δουλειά του DAC την κάνει η εσωτερική κάρτα ήχου (Auzentech X-fi Prelude). Δεν μπορώ να πω ότι δεν είμαι ευχαριστημένος (preamp:Cary slp-05, amp: 300B SE, speaker: avantgarde uno).

Επειδή φαντάζομαι ότι είναι δύσκολο (μένω Θεσσαλονίκη) να ακούσω κάποια (όλα) αυτά τα dac, η απορία μου είναι η επίπτωση που θα έχει κάτι τέτοιο στο τελικό αποτέλεσμα.
Μικρή, μέτρια, μεγάλη, δραματική?

Επίσης η επιλογή είναι ακόμη μια δύσκολη διαδικασία. Το medea & το emmlabs φαίνονται κορυφαία, αλλά αρκετά ακριβά (εκτός αν βρεθούν second hand σε ευκαιρία). Το Benchmark & το Ayre αρκετά ενδιαφέροντα (αλλά από ότι κατάλαβα δεν υποστηρίζουν πάνω από 24/96)

τι εισοδους εχει το ντακ σου?
εαν εχει μονο ομοαξονικη θελεις εναν μετατροπεα απο οπτικη σε ομοαξονικη (optical to spdif). η μετατροπη αυτη υποβαθμιζει το αποτελεσμα ενω η οπτικη του μακ δεν ειναι και αριστη ως προς τον χρονισμο (γινεται απο το λειτουργικο)
για δοκιμη απλη αξιζει τον κοπο...

το dac μου εχει τα γνωστα...coaxial...optical....

αν βαλω μια εξωτερικη καρτα ηχου που να βγαζει ομοαξονικη ωστε να μπαινει στο dac χωρις μετατροπη φανταζομαι και λογικα παντα , δεν θα υπαρχει προβλημα,ετσι?

Επειδή το θέμα με ενδιαφέρει και εμένα, ας μπω και εγώ στην κουβέντα.

Για την ώρα την δουλειά του DAC την κάνει η εσωτερική κάρτα ήχου (Auzentech X-fi Prelude). Δεν μπορώ να πω ότι δεν είμαι ευχαριστημένος (preamp:Cary slp-05, amp: 300B SE, speaker: avantgarde uno).

Επειδή φαντάζομαι ότι είναι δύσκολο (μένω Θεσσαλονίκη) να ακούσω κάποια (όλα) αυτά τα dac, η απορία μου είναι η επίπτωση που θα έχει κάτι τέτοιο στο τελικό αποτέλεσμα.
Μικρή, μέτρια, μεγάλη, δραματική?

Επίσης η επιλογή είναι ακόμη μια δύσκολη διαδικασία. Το medea & το emmlabs φαίνονται κορυφαία, αλλά αρκετά ακριβά (εκτός αν βρεθούν second hand σε ευκαιρία). Το Benchmark & το Ayre αρκετά ενδιαφέροντα (αλλά από ότι κατάλαβα δεν υποστηρίζουν πάνω από 24/96)

σε τετοια συστηματα θεωρω οτι πρεπει να μπαινει dac γιατι εχει διαφορα.../...εχω ακουσει στο συστημα μου ενα απλο λαπτοπ το οποιο επαιζε αρκετα καλα αλλα χωρις να το ακουσω με dac του ελειπε ενα....επισης μην σε τρομαζει το 24/96...για πολλους ειναι το βελτιστο....το dac μου που εχει επιλογη 96/192 παιζει πιο ''ανθρωπινα'' στην χαμηλη αναλυση...αυτο παει αναλογα και το dac βεβαια...