Media player και ''ασπρο-κοκκινο''

ΕΥΜΑΙΟΣ

Established Member
4 March 2011
153
Όπως μπορεί να κατάλαβε και κάποιος από τον τίτλο, υπάρχει μίντια-πλέιερ που να έχει ποιοτικό ήχο από τις αναλογικές του εξόδους; Ρωτάω, γιατί έλεγα να το χρησιμοποιήσω και για μουσική πάνω σε δικάναλο ενισχυτή σε άλλο χώρο.
Απ' οσο ξέρω, το hitech σε φετινό τεύχος είχε βαθμολογήσει και τον ήχο των μίντια-πλέιερ. Θεωρείτε ότι αυτή η βαθμολογία ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα; Σε κάποια πλέιερ παρατηρώ ότι έχει βάλει βαθμό 10!

Ναι, πρόκειται για το τεύχος 02/2012 και οι δοκιμές σίγουρα δεν έγιναν από τις αναλογικές εξόδους.
Χωρίς να έχω διαβάσει το άρθρο, είμαι σίγουρος ότι οι βαθμολογίες αναφέρονται στη σύνδεση HDMI.
Έχοντας δοκιμάσει Dune HD Duo και Netgear NTV-550 (τσιπάκι sigma 8642) αλλά και μηχανάκια με Realtek 1185DD+ & 1186DD μπορώ να σου πω ότι από τις αναλογικές τους εξόδους παίζουν πολύ μέτρια έως απαράδεκτα. (setup: Krell 400xi - Audio Spectrum Hermes)
Χρησιμοποιώντας εξωτερικό DAC ή αυτό του ενισχυτή AV (Denon AVR-4310) τα πράγματα βελτιώθηκαν σημαντικά.

Τον καλύτερο ήχο από αναλογικές εξόδους τον έχω πάρει από το Oppo BDP-93 το οποίο είναι και το βασικό player του συστήματος μου στον τομέα της μουσικής. Βέβαια ανήκει σε άλλη κατηγορία τιμής.

Re: Απάντηση: Media player και ''ασπρο-κοκκινο''

Ναι, αλλά αν η αποκωδικοποιηση γινεται στον ενισχυτή, τότε τι σόι ήχο βαθμολογούν από το μίντια πλέιερ;

τους ρωτάς....
αλλά από την άλλη, εσύ θα αγοράσεις επειδή αυτοί γράψανε μια λίστα?

Ενας ακόμα λόγος που είναι δύσκολο να αξιολογήσεις media player απο τις αναλογικές είναι ότι το υλικό που καλούνται να δουλέψουν δεν έχει μέσο όρο ,,
μπορεί δλδ να φάει και youtube προγραμα στην είσοδο του dac του που σημαίνει και 10 db !!! πάνω απο το ζύγισμα που έχουν καθιερώσει οι μηχανικοί στα στουντιο ,, μετά σκάει αυτό το πράγμα πάνω στο αναλογικό τμήμα ,, και έχεις 2πλό παλτό ... και ψηφιακή παραμόρφοση ,, και αναλογική ,,

έχουμε να κάνουμε με άναρχο υλικό ,, αύλο που εχει βρεθεί ακόμα και σε ένα στικάκι ..

το 90 τα εκατό με τα προβλήματα που έχω αντιμετωπίσει με φίλους στα player (ακόμα και σε pc based μηχανάκια ) είναι η παραμόρφοση και το μπουκωμα ..

το βάζεις στανταρ 5 db κάτω και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο .. είναι τόσο μεγάλο το πρόβλημα κάποιες φορές ,, που νομίζεις ότι τα έπαιξε το dac ,, αλλα δεν πάει το μυαλό σου ,, ιδίως σε πιο ακρίβουτσικα μηχανάκια που είναι ζυγισμένα σε λιγά db πρίν το 0 και έχουν απαλά φίλτρα για να κερδίσουν σε δυναμικά και λεπτομέρεια και συνάμα να μην φύγουν στο διάστημα με κάποια μέσα στο μέτρο δυνατή εγγραφή ,, ε αυτά τα βλέπουν μπλέ !!!
και + 5 db !! έχω ψηφιακό αρχείο !!! το δίνεις σε κάποιον ,, ακούει ,,, και χαλάει όλο το σύστημα ,, τι πάει στραβά ,, το πιο ύπουλο πράγμα είναι η παραμόρφωση σε αυτό το επίπεδο . δεν ακούγεται οπως το κλασικό μπούκωμα ,, είναι ένα βρώμικο αντικείμενο που μόνο με ακουστικά θα καταλάβεις την στραβή ,,,

αυτά ..

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Media player και ''ασπρο-κοκκινο''

Ναι, αλλά αν η αποκωδικοποιηση γινεται στον ενισχυτή, τότε τι σόι ήχο βαθμολογούν από το μίντια πλέιερ;
Δηλαδή εσύ περιμένεις από το media player των 100 να πάρεις 10άρι στρογγυλό από τις αναλογικές?
Αν έχεις το τεύχος, διάβασε τις λεπτομέρειες και ενημέρωσε για τον τρόπο που έγινε η ηχητική αξιολόγηση.
(απευθύνεται και σε οποιονδήποτε άλλο έχει στην κατοχή του το συγκεκριμένο τεύχος)

Δεν θα κρίνω τις (συγκεκριμένες) βαθμολογίες του Hitech αλλά τα 10άρια έχουν δοθεί με ευκολία. (κατέβασα το αρχείο xls από το site τους)

Φυσικά και δεν περιμένω κάτι τέτοιο, άλλωστε δεν είπα αυτό το πράγμα. Απλώς απόρησα για το πώς μπορεί να έχουν γίνει οι μετρήσεις, αναλογικά ή ψηφιακά; Κι εγώ στο συγκεκριμένο αρχείο που ανέφερες το διάβασα αυτό. Γι' αυτό υπέθεσα ότι τα πλέιερ κρίθηκαν όπως ακριβώς κρίνουν και τα μπλου-ρέι, δηλ. από τις αναλογικές.