Media player - Ποιο να επιλέξω και γιατί;

Status
Not open for further replies.

soom

New member
Καλησπέρα.

Διαβάζοντας λίγο εδώ και εκεί στο παρόν φόρουμ, όχι μόνο δεν βοηθήθηκα, αλλά μπερδεύτηκα παραπάνω...

Αυτή την περίοδο έχω προγραμματίσει την αγορά ενός Media Player. Σκόπευα να κάνω ένα Mac Mini για αυτή την δουλειά, αλλά είναι ακριβό και προέχουν άλλα! Οπότε, ψάχνω...

Τι ζητάω; Αρχικά τι πρέπει να έχει και τι όχι ένα Media Player. Προφανώς, HDMI, Optical έξοδο για τον ήχο. Αν έχει παραπάνω από μια USB έχει καλώς. Θα με βόλευε αφάνταστα να είχε WiFi και όχι απλά Ethernet (είναι μακριά η τηλεόραση από το router). Από εκεί και πέρα, ταινίες θα παίζει.

Διάβασα θετικά σχόλια για το Xtreamer. Ισχύουν; Γιατί αν είναι πράγματι τόσο καλό όσο λένε ορισμένοι, τότε είναι μια χαρά η τιμή του.

Κατά τα άλλα, θα ήθελα τις προτάσεις σας. Δεν με απασχολεί να έχει ενσωματωμένο σκληρό. Αν δέχεται 3.5" τότε ΟΚ! Απλά υπάρχει το «ταβάνι» των 100- 150. Παραπάνω δεν με παίρνει προς το παρόν (πρέπει να αγοράσω και έναν ενισχυτή...)...

Καλησπέρα.

Διαβάζοντας λίγο εδώ και εκεί στο παρόν φόρουμ, όχι μόνο δεν βοηθήθηκα, αλλά μπερδεύτηκα παραπάνω...

Αυτή την περίοδο έχω προγραμματίσει την αγορά ενός Media Player. Σκόπευα να κάνω ένα Mac Mini για αυτή την δουλειά, αλλά είναι ακριβό και προέχουν άλλα! Οπότε, ψάχνω...

Τι ζητάω; Αρχικά τι πρέπει να έχει και τι όχι ένα Media Player. Προφανώς, HDMI, Optical έξοδο για τον ήχο. Αν έχει παραπάνω από μια USB έχει καλώς. Θα με βόλευε αφάνταστα να είχε WiFi και όχι απλά Ethernet (είναι μακριά η τηλεόραση από το router). Από εκεί και πέρα, ταινίες θα παίζει.

Διάβασα θετικά σχόλια για το Xtreamer. Ισχύουν; Γιατί αν είναι πράγματι τόσο καλό όσο λένε ορισμένοι, τότε είναι μια χαρά η τιμή του.

Κατά τα άλλα, θα ήθελα τις προτάσεις σας. Δεν με απασχολεί να έχει ενσωματωμένο σκληρό. Αν δέχεται 3.5" τότε ΟΚ! Απλά υπάρχει το «ταβάνι» των 100- 150. Παραπάνω δεν με παίρνει προς το παρόν (πρέπει να αγοράσω και έναν ενισχυτή...)...

Χωρίς να γίνω κακός φίλε μου ξεμπερδέψου γιατί έχει τόσο υλικό και παρουσίασης - συγκρίσεις εδώ μέσα που μέχρι και να φτιάξεις δικό σου player μπορείς.Ποιο κάτω τα ίδια ρωτάνε http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=61985 και έχει και συνεχεία.

Εσύ τη λες για πλάκα γράφτηκαν?

Καλησπέρα.

Για αυτά που ζητάς πιστεύω ότι το Xtreamer είναι η καλύτερη επιλογή.
Άν δεν σε ενδιέφερε η ασύρματη σύνδεση θα σου πρότεινα το WD TV Live.

WD δεν θέλω... Νιώθω λίγο κατά αυτού χωρίς κάποια ιδιαίτερη γνώμη ή γνώση...

Και όλα αυτά εδώ, δεν αξίζει κανένα;;

Αυτό ή όποιο άλλο από την λίστα, δεν είναι καλά; Δεν αξίζουν δηλαδή; Γιατί βλέπω πολλές αναφορές στο Xtreamer, Xtreamer Pro (που δεν το βρίσκω στο skroutz) και στο WD... Αλλά δεν βλέπω κάποιο από την λίστα, πχ της Fantec ή Asus...

@ neof1z
Προφανώς και δεν φτιάχτηκαν για πλάκα. Και κάθισα και διάβασα και ένα κομμάτι αυτού που μου δίνεις, αλλά και ενός άλλου που, αν θυμάμαι, εσύ άνοιξες. Αλλά σε όλα αυτά, οι απόψεις διίστανται. Και εκτός αυτού, το νήμα που με παραπέμπεις, ο φίλος ζητάει αναπαραγωγή 3D ταινιών, μεταξύ άλλων, κάτι που μου είναι παντελώς αδιάφορο στην παρούσα φάση.

Τέλος, το παρόν το άνοιξα ακριβώς για να ξεμπερδευτώ. Γιατί είναι τόσα πολλά που γράφονται εδώ, που μόνο να μπερδεύομαι καταλήγω διαβάζοντας. Το ίδιο έκανα και με τις τηλεοράσεις. Ξεκίνησα ανοίγοντας ένα θέμα, διάβασα δεξιά και αριστερά, ρωτούσα και μου απαντούσαν, κοκ. Είναι πάρα πολλά τα μοντέλα, πολλές οι γνώμες. Και αυτό ζητάω εδώ. Βεβαίως και παραπομπές σε άλλα θέματα, αλλά όχι σε θέματα χρηστών που ζητάνε συγκεκριμένα πράγματα. Οι ανάγκες του καθενός διαφέρουν.
Φιλικά πάντα

Και όλα αυτά εδώ, δεν αξίζει κανένα;;

Αυτό ή όποιο άλλο από την λίστα, δεν είναι καλά; Δεν αξίζουν δηλαδή; Γιατί βλέπω πολλές αναφορές στο Xtreamer, Xtreamer Pro (που δεν το βρίσκω στο skroutz) και στο WD... Αλλά δεν βλέπω κάποιο από την λίστα, πχ της Fantec ή Asus...

@ neof1z
Προφανώς και δεν φτιάχτηκαν για πλάκα. Και κάθισα και διάβασα και ένα κομμάτι αυτού που μου δίνεις, αλλά και ενός άλλου που, αν θυμάμαι, εσύ άνοιξες. Αλλά σε όλα αυτά, οι απόψεις διίστανται. Και εκτός αυτού, το νήμα που με παραπέμπεις, ο φίλος ζητάει αναπαραγωγή 3D ταινιών, μεταξύ άλλων, κάτι που μου είναι παντελώς αδιάφορο στην παρούσα φάση.

Τέλος, το παρόν το άνοιξα ακριβώς για να ξεμπερδευτώ. Γιατί είναι τόσα πολλά που γράφονται εδώ, που μόνο να μπερδεύομαι καταλήγω διαβάζοντας. Το ίδιο έκανα και με τις τηλεοράσεις. Ξεκίνησα ανοίγοντας ένα θέμα, διάβασα δεξιά και αριστερά, ρωτούσα και μου απαντούσαν, κοκ. Είναι πάρα πολλά τα μοντέλα, πολλές οι γνώμες. Και αυτό ζητάω εδώ. Βεβαίως και παραπομπές σε άλλα θέματα, αλλά όχι σε θέματα χρηστών που ζητάνε συγκεκριμένα πράγματα. Οι ανάγκες του καθενός διαφέρουν.
Φιλικά πάντα

Εφόσον σου απάντησε ο greekgreek προτείνοντας για της ανάγκες σου το xtreamer πήρες δηλαδή μια γνώμη που ζήταγες άρχισες την κολοκυθιά " γιατί αυτό και όχι εκείνο " που σαν αποτέλεσμα έχει η να μην πάρεις κανένα η να πάρεις δυο η τρία.

Εγώ έχω 2 όπως και άλλη φίλοι αλλά ξέρω και πως δουλεύουνε όλα τα άλλα τη κάνουν και τη όχι και αν σου πω τα έμαθα όλα αυτά θα πάθεις πλάκα.

ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ :award:

Απάντηση: Re: Media player - Ποιο να επιλέξω και γιατί;

Φίλε μου εγώ έχω τρία Media player (WD TV Live, Xtreamer ,EGREAT Μ34Α) και σαν κύριο(στην καλύτερη TV ,στο σαλόνι) έχω το WD TV Live.
Το Xtreamer επίσης είναι πολύ καλό και αφού σε ενδιαφέρει η ασύρματη σύνδεση είναι μια καλή λύση για εσένα.
Υπάρχει το Συγκριτικό Media Players που μπορείς να βγάλεις κάποια συμπεράσματα.

Last edited:
Πάντως με το wifi να ξέρεις ότι για video με ανάλυση 1080p δεν ενδείκνυται. Περισσότερο κολλήματα και σπασίματα θα έχεις. Αν μιλάς για video με ανάλυση 720p τότε ανάλογα την απόσταση, τα εμπόδια ενδιάμεσα και τη δύναμη του σήματος.

Πάντως εγώ έχω το xtreamer και είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Πάντως με το wifi να ξέρεις ότι για video με ανάλυση 1080p δεν ενδείκνυται. Περισσότερο κολλήματα και σπασίματα θα έχεις. Αν μιλάς για video με ανάλυση 720p τότε ανάλογα την απόσταση, τα εμπόδια ενδιάμεσα και τη δύναμη του σήματος.

Με το router και το στικακι -n της belkin μια χαρα stream 1080ρ κανω
στο wd live tv. Εχω παρατηρησει 2 σπασιματα, και αυτο σε μια σκηνη
στους transformers 2 (εκει που αμετρητες μπιλιες, γινονται ρομποτακι)....
Δεν ξερω ομως αν ειναι κολλημα του wifi η του wd...
Κ το εχω ξεσκισει να δω αν κολλαει....

Παντως ο φιλος βγαινει "ακυρος" λογω της αυθαιρετης προκαταληψης προς το wd....
Ηλεκτρονικο, ειναι οχι γκομενα... να εχουμε.... προτιμησεις
η να μην μας αρεσει η φατσα του...

Με το router και το στικακι -n της belkin μια χαρα stream 1080ρ κανω
στο wd live tv. Εχω παρατηρησει 2 σπασιματα, και αυτο σε μια σκηνη
στους transformers 2 (εκει που αμετρητες μπιλιες, γινονται ρομποτακι)....
Δεν ξερω ομως αν ειναι κολλημα του wifi η του wd...
Κ το εχω ξεσκισει να δω αν κολλαει....

δεν έχω διαβάσει πολλούς να λένε ή μάλλον είσαι ο πρώτο που διαβάζω που λέει ότι το έκαναν μέσω wifi για 1080p.

Φυσικά δε λέω να έχουμε τα πάντα στο ίδιο δωμάτιο αλλά να υπάρχει ένας τοίχος ανάμεσα τουλάχιστον.

Μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις μοντέλο και και σε τι απόσταση τα έχεις, αν υπάρχουν τοίχοι ανάμεσα και πόσοι, κλπ;

δεν έχω διαβάσει πολλούς να λένε ή μάλλον είσαι ο πρώτο που διαβάζω που λέει ότι το έκαναν μέσω wifi για 1080p.

Φυσικά δε λέω να έχουμε τα πάντα στο ίδιο δωμάτιο αλλά να υπάρχει ένας τοίχος ανάμεσα τουλάχιστον.

Μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις μοντέλο και και σε τι απόσταση τα έχεις, αν υπάρχουν τοίχοι ανάμεσα και πόσοι, κλπ;

Στον ιδιο χωρο ειναι. 3-4 μετρα περιπου, και αναμεσα ειναι μονο η τηλεοραση.

http://www.multirama.gr/products/product?pid=0459791&catid=050400
Αυτο ειναι.

Δεν εχω δοκιμασει να το μεταφερω σε αλλο δωματιο να δω πως θα συμπεριφερεται με τοιχους αναμεσα.
Παντως κατι μηνες τωρα συμπεριφερεται υποδειγματικα, και χωρις ενα εξτρα καλωδιο να σερνεται στους τοιχους...

Στον ιδιο χωρο ειναι. 3-4 μετρα περιπου, και αναμεσα ειναι μονο η τηλεοραση.

http://www.multirama.gr/products/product?pid=0459791&catid=050400
Αυτο ειναι.

Δεν εχω δοκιμασει να το μεταφερω σε αλλο δωματιο να δω πως θα συμπεριφερεται με τοιχους αναμεσα.
Παντως κατι μηνες τωρα συμπεριφερεται υποδειγματικα, και χωρις ενα εξτρα καλωδιο να σερνεται στους τοιχους...
Σε ευχαριστώ, να το έχω στα υπόψη γιατί ψάχνομαι για wireless αφού το δικό μου router τραβάει ζόρια ώρες - ώρες.

Σε ευχαριστώ, να το έχω στα υπόψη γιατί ψάχνομαι για wireless αφού το δικό μου router τραβάει ζόρια ώρες - ώρες.

Εχω ενα θεμα με αυτο. Οταν ειναι ανοιχτο το μτορρεντ ΔΕΝ μπορω να
σερφαρω. Κολλανε τα παντα. Κατα τα αλλα, 10/10 !!!! Και με στικακι -n
στην τιμη του, που συνεργαζεται με το wd tv.

Να ρωτήσω κάτι άλλο, υπάρχει ένα link για το WD; Γιατί ψάχνοντας βρίσκω πολλά και με πολλές διαφορετικές τιμές. Επίσης, σκοπεύω να έχω διαδικτυακούς σκληρούς δίσκους, το media player θα είναι σε θέση να δει τυχόν ταινίες που θα έχω εκεί;

Κάνε μια βόλτα προς άλλα τεχνολογικά φόρα, με θέμα τα κινητά, πχ, και δες τι αυθαίρετη προκατάληψη υπάρχει ενάντια στο iPhone, για παράδειγμα. Δεν είναι κάτι καινούριο.

Το ίδιο έχω και με τις τηλεοράσεις... Δεν θέλω Samsung. Χωρίς κάποιον ιδιαίτερο λόγο...

Να ρωτήσω κάτι άλλο, υπάρχει ένα link για το WD; Γιατί ψάχνοντας βρίσκω πολλά και με πολλές διαφορετικές τιμές. Επίσης, σκοπεύω να έχω διαδικτυακούς σκληρούς δίσκους, το media player θα είναι σε θέση να δει τυχόν ταινίες που θα έχω εκεί;

Κάνε μια βόλτα προς άλλα τεχνολογικά φόρα, με θέμα τα κινητά, πχ, και δες τι αυθαίρετη προκατάληψη υπάρχει ενάντια στο iPhone, για παράδειγμα. Δεν είναι κάτι καινούριο.

Το ίδιο έχω και με τις τηλεοράσεις... Δεν θέλω Samsung. Χωρίς κάποιον ιδιαίτερο λόγο...
για δικτυακούς σκληρούς δεν ξέρω αλλά το xtreamer τους φακέλους με αρχεία που κάνω share είτε μέσω windows είτε μέσω NFS στα windows, τους βλέπει κανονικά και άνετα χωρίς πρόβλημα.

Τα δύo WD που είδα είναι αυτά:
http://www.multirama.gr/products/product?pid=0435973&catid=060704
http://www.multirama.gr/products/product?pid=0440587&catid=060704

Επίσης, είχα βρει και αυτό:
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.301817

το οποίο μου φάνηκε συμπαθητικό, και εκτός των άλλων έχει και δυνατότητα ασύρματης πρόσβασης στο internet αν αγοράσεις ξεχωριστά ένα εξαρτηματάκι.

Και τέλος, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν σχολιάζει κάποιος, αρνητικά ή θετικά, κάποιο της Fantec από εδώ: http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Peripherals/Media-Players.htm

Τέλος, θα εκτιμούσα αν κάποιος έχει διαδικτυακούς σκληρούς και μας πει τι γίνεται τότε. Τους βλέπει;

Απάντηση: Re: Media player - Ποιο να επιλέξω και γιατί;

Και τέλος, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν σχολιάζει κάποιος, αρνητικά ή θετικά, κάποιο της Fantec από εδώ:
Φίλε μπορεί να μην έχουν Fantec, για αυτό και δεν σχολιάζουν.
Για τα WD που ρωτάς το Live έχει Ethernet θύρα,ενώ το άλλο όχι.Για αυτό υπάρχει και η διαφορά στην τιμή.

Re: Απάντηση: Re: Media player - Ποιο να επιλέξω και γιατί;

Φίλε μπορεί να μην έχουν Fantec, για αυτό και δεν σχολιάζουν.
Για τα WD που ρωτάς το Live έχει Ethernet θύρα,ενώ το άλλο όχι.Για αυτό υπάρχει και η διαφορά στην τιμή.

Μάλιστα, σε ευχαριστώ πολύ! Συνεχίζω με το διάβασμα και το ψάξιμο!

Τα δύo WD που είδα είναι αυτά:
http://www.multirama.gr/products/product?pid=0435973&catid=060704
http://www.multirama.gr/products/product?pid=0440587&catid=060704

Επίσης, είχα βρει και αυτό:
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.301817

το οποίο μου φάνηκε συμπαθητικό, και εκτός των άλλων έχει και δυνατότητα ασύρματης πρόσβασης στο internet αν αγοράσεις ξεχωριστά ένα εξαρτηματάκι.

Και τέλος, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν σχολιάζει κάποιος, αρνητικά ή θετικά, κάποιο της Fantec από εδώ: http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Peripherals/Media-Players.htm

Τέλος, θα εκτιμούσα αν κάποιος έχει διαδικτυακούς σκληρούς και μας πει τι γίνεται τότε. Τους βλέπει;

Διαδικτυακός "σκληρός" είναι αυτός τον οποίο "βλέπεις" μέσω της IP του. Αυτό εννοείς ?
Εάν πάλι εννοείς σκληρούς τους οποίους έχεις μέσα σε οικιακό δίκτυο "κουμπωμένους είτε σε άλλα μηχανήματα που υποστηρίζουν DLNA , ή σκέτους πάνω σε κάποιο δικτυακό hub , ή πάνω στο PC σου .....τότε τους βλέπει όλους μην ανησυχείς (με τις σωστές ρυθμίσεις sharing)

Εφόσον, η μόνη διαφορά μεταξύ των δύο WD (διαβάζοντας, άλλαξα λίγο γνώμη για το μηχάνημα...), είναι η θύρα ethernet, ένα πιθανό fw update, πως θα γίνει στο «απλό»;

Κατά τα άλλα, υπάρχει κάτι που «χάνει» κάποιος, χάνοντας την ethernet;]

Και το WD, από μια ταινία που έρχεται με 5.1 ήχο, τον βγάζει με την οπτική ίνα κανονικά; Ή θα έχει πρόβλημα; Γιατί είναι κάτι που θα με ενδιέφερε, να έχω 5.1, μιας και σκοπεύω να επενδύσω σε έναν καλύτερο ενισχυτή...

Και κάτι ακόμα, που βέβαια θα απαγορεύεται από τους ΟΠΧ, αλλά θα το ρωτήσω. Αν κρίνει ο διαχειριστής ότι δεν επιτρέπεται, ας αφερεθεί, και ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη.
Όταν κατεβάζουμε μια ταινία, ας πούμε 720p (mkv file), πως θα ξέρω ότι έχει 5.1; Και αν μπορεί να μου προτείνει, με πμ, κάποιος μια καλή ««πηγή»»........ :)

Μια καλη "πηγη" ειναι το βιντεο κλαμπ της γειτονιας σου που εχει
ενα σωρο blu ray.... :smash:

Fw update γινεται απο στικακι.
Ηχους DTS, Dolby βγαζει απο οπτικη,
HD audio νομιζω μονο απο hdmi. Δεν ξερω αν περναει απο οπτικη.
Χωρις Ethernet δεν εχεις δικτυο. Καλο ειναι να εχει....

Κ νομιζω οτι γενικα το live ειναι πιο δυνατο.

Status
Not open for further replies.