Mega theater?

mixos

New member
7 November 2015
41
Δεν ξέρω αν ειμαι στο σωστό σημείο να γράψω αυτό το θέμα. Λοιπόν έχω 4 ηχεία δικης μου κατασκευής. 2x150 που θα γίνεις 2x250 μάλλον λόγο αλλαγής μεγάφωνων/crossover και 2x 150 τα ηχεία είναι προδιαγραφών home partys και μαγαλων χωρον λόγο τρέλας! Και θέλω να χτίσω 2 15" ή 18" subwoofers. (ο λόγος για τα τόσο μεγάλα ηχεία είναι ότι πολύ καιρό έπαιρνα το μικτακο μου το λαπτοπ και τα 2 από τα τέσσερα ηχεία και πήγαινα σε παρτακια και έκανα και δικά μου. Τώρα μου έχουν μείνει τα ηχεία και ο ενισχυτής (γεράκος) και σκέφτομαι να φτιάξω ένα home theater ή cinema. Αλλά και πάλι να μπορώ αν χρειαστεί να πάω σε κάποιο παρτυ! Και η ερώτηση: μικτης για να μπει το bluray το ps3, η tv και το λαπτοπ μαζί με ενισχυτές για το κάθε ζεύγος ξεχωριστά ή ένα πολυκαναλο AV??

Υπάρχει όμως άλλο ένα προβληματάκι... Ότι από ότι ειδα για να παρω ένα AV που να σηκώνει αυτά τα ηχεία θέλω μια περιουσία και δεν θα μπορώ να το μετακινώ υποψιάζομαι χωρίς ν είμαι σίγουρος. Σαν ιδέα γενικά αξίζει? Ξέρεις τα μεγάλα ηχεία για theater?

Αφού έλεγες να πάρεις τελικούς, μπορείς να πάρεις έναν οικονομικό ολοκληρωμένο ενισχυτή ( AV Receiver ) με εξόδους για τελικούς ( pre-out ).

Κατά τα άλλα, ανάλογα τον χώρο σου, παίζουν και το τι ηχεία θα χρειαστείς για home cinema χρήση.
Προτιμώτερη είναι η σωστή απόδοση, η καλή διασπορά, το soundstage και το ταίριασμα των ηχείων ( front + right με το center και τα surround με το σύνολο, και συνολικά με το sub/s ).

Κοιτα ο χώρος που τα χρησιμοποιώ είναι 50τμ περίπου. Τα ηχεία τα τέσσερα τουλάχιστον υπάρχουν ήδη. Απλά θα κατασκευάσω και άλλα σίγουρα δυο sub. Ουσιαστικά μου το προτείνεις για να έχω τα προνόμια του AV και να μπορώ να τα οδηγήσω με τα τελικά (π.χ τα subs)?

Ο προενισχυτής με 5.1/7.1 pre-out σου δίνει την δυνατότητα να βάλεις όσους τελικούς θες, για όποια ηχεία θες.
Κάνει δηλαδή την δουλειά ενός μίκτη, παρέα με ένα σωρό ακόμα πράγματα ( digital av in/out, room acoustics/eq, υποστήριξη lossless 24bit audio, κλπ ).

Αν πας στην λύση των τελικών ενισχυτών για όλα τα ηχεία σου πας σε κάτι π.χ. Denon AVR-X3200W ( 1000 ευρώπουλα ), Yamaha RX-V779 ( 600 ευρώπουλα ).

Πες τι μπορεις να διαθεσεις πρωτα για να γινουν οι αναλογες προτασεις, παντως φτηνοτερα σε καινουργιο οχι, στο κοστος βαλε οτι αλλο θες η τι σκεφτεσε να κανεις , και γενικα η κατασκευη σαμπ ειδικα για ht καταστασεις μιας και μιλαμε για πολυ χαμηλες συχνοτητες με τα pa κρητηρια δε θα πετυχεις το ιδανικο αποτελεσμα... για τα αλλα που εχεις φτιαξει χωρις να γνωριζω τι δεν ειμαι αντιθετος με τις κορνες των επαγγελματικων ηχειων απεναντιας ειδικα στην περιπτωση σου κρινονται αναγκαια.