"Μεγάλη" LED μέχρι τα 1.500Ε

Balidor

Senior Member
15 January 2010
411
Γαϊδάρι....
Καθως σαν βασικό ρόλο η τηλεόραση θα είναι... οθόνη, δλδ games, web browsing κλπ και το budget μου ειναι μέχρι 1.500Ε θα ήθελα μια γνώμη στις ελάχιστες "μεγάλες" δλδ 50 και άνω ιντσών L.e.d.!

Άλλο ένας περιορισμός είναι ο χώρος.
Το σπίτ ιανακαινίζεται τώρα και η νέα ασφαλείας πόρτα δεν έχει μπει ακόμη, υπολογίζω ότι στον τοίχο θα υπάρχει χώρος περίπου 1 μέτρο και 20 εκατοστά για μια TV, άρα 55ρες λίγο δύσκολα!

Η θέαση μου είναι απο τα 4 μέτρα και θα υπάρχει και προτζέκτορας για ταινίες, γι αυτό και θέλω LED κυρίως!
:ernaehrung004:

με μία μικρή έρευνα στις 52" βρίσκω στα 1.300Ε την Philips PFL 5605 και στα 1500Ε μια Samsung 55", δεν συγκράτησα μοντέλο όμως (μάλλον δεν χωράει όμως)!

Για να πέσουμε σε κόστος, δεν θα ειναι με 200hz γαμώτο και φυσικά άνευ 3D (μπλιάξ?) !

Καμιά ιδέα για εναλλακτικές 50-52άρες, να συζητήσω με τον έμπορα που θα κάνω την παραγγελία, για τιμές;;;

:afro:

Το να αγοράσεις lcd σε αυτή την διάσταση το θεωρώ τρέλα...μιας και πιο πολλές είναι οι πιθανότητες να έχεις προβληματικό μοντέλο παρά σωστό...Δες σε plasma την 50V20,μακράν καλύτερη εικόνα από οποιαδήποτε lcd.

Θα χρησιμοποιείτε σαν monitor όμως!

Σαν να βλέπω ήδη την μπάρα των Windows 7 να σχηματίζεται στο κάτω μέρος της TV!

Ναι...εδώ έχουμε πρόβλημα!Monitor σε αυτή την διάσταση..χωρίς προβλήματα το ξεχνάς!Οπότε πρέπει να επικεντρωθείς στο εάν θέλεις monitor ή Τηλεόραση..διαφορετικοί όροι,διαφορετικές τηλεοράσεις σε κάθε προκείμενη.

Οι LCD (led, για να ακούγεται πιο καλά) στην ουσία, monitor είναι που έχουν και δέκτη τηλεόρασης.
Έτσι δεν είναι;

Μπάλα δεν βλέπω, Βέρα στο Δεξί, δεν βλέπω, ειδήσεις διαβάζω απο net και οι σειρές μου είναι από ξένα δίκτυα κατεβ.... αγορασμένες σε HD. Ταινίες θα βλέπω σε προβολέα... άρα πάω σε LCD-LED, λογικό δεν είναι;
(Απλά να έχει κι έναν δέκτη για TV, μήηηηηπως την ανοίξουμε και σαν τηλεόραση)

Ο Φίλιππος που ανέφερα έχει καλό μαύρο και στα ξένα review που είδα στο αντίστοιχο νήμα της στο φόρουμ εδώ, έχει εξαιρετικό (ελάχιστο δλδ) input lag, για τα Games μου!

Την είδα και σε Κώτσο έπαιζε HD υλικό και φάνηκε όμορφη, αν και 100hz σε σχέση με μεγαλύτερη κατηγορία που έιναι στα 200, δεν είδα τεράστια διαφορά (πάντα σε περιβάλλον Κώτσου, ετσι?) !

Δλδ, είναι ντεφάκτο οτι θα έχω πρόβλημα;
μου φαίνεται λίγο περίεργο.... σαν να λες:
"2μετρο ψυγείο, με μεγάλη κατάψυξη;
Θα βγάλει πρόβλημα στο μοτέρ, σίγουρα
"

Συζήτηση κάνουμε πάντα έτσι;
Άμα ήθελα μονάχα για ταινίες και καμιά μπάλα, θα πήγαινα σε Plasma,
χαζός είμαι;

Δεν λαμβάνεις υπόψην σοβαρούς παράγοντες...όπως ότι οι τηλεοράσεις σε αυτή την κατηγορία δεν διαθέτουν dimming (local) και έτσι η ανομοιομορφία του φωτισμού,clouding..όπως και τα προβλήματα στην κίνηση είναι αναπόφευκτα.
Τώρα,οι plasma δεν συμπαθούν τις στατικές εικόνες...με αυτό εννοούμε ότι δεν θα βάλεις το pc πάνω για browsing πχ...δεν υπάρχει πρόβλημα να προβάλεις μια ταινία πχ...
Τον Φίλιππο τον ξεχνάς...τον συγκεκριμένο!

Αν διαπιστωμένα έχει χάλια εικόνα και μιλάει η εμπειρία, δεκτόν!!!
:2thumb22sup:

Αλλά ναι, για games όπως rpg με πολλές στατικές εικόνες, browsing.... και γενικά, το γεγονός της ύπαρξης ενός HTPC, νομίζω ότι φτάνει!

Για ταινίες θα έχω τον προτζέκτορα, δεν θα τον χαραμίσω παίζοντας LeagueOfLegends!

Καμιά άλλη ιδέα με περιορισμό το μήκος (και τα χρήματα) ;
Είμαι όλος :ears:

Last edited:
Πάρε την C6000...ή την C650 από Samsung.H συγκεκριμένη philips δεν αποδίδει εικόνα άξια του ποσού που απαιτεί για να την αποκτήσεις.

Αυτή ήταν η επόμενη ερώτηση μου, σχετικά με τις Σάμση...
βέβαια η 55άρα πιθανότατα δεν θα χωράει στον τοίχο.

Οπότε ή κοιτάω για καλή 52άρα ή 46/47άρα ακόμη καλύτερη.
Samsung μονόδρομος και για τις δύο επιλογές;

Για κάποιες Sharp Aquos, LG Infinia (με προβλήματα, διαβάζω εδώ) ή και Sony KDL, τι γνώμη έχουμε;

Last edited:
Οι Samsung είναι οι κορυφαίες όσον αφορά την ποιότητα εικόνας.Μόνο οι Sony τις πλησιάζουν (αρκετά θα έλεγα).52 ίντσες θα βρεις Sony,αλλά κάποια midrange.Με λίγα λόγια,νομίζω πως οι 2 Samsung είναι από τις καλύτερες...