Μεγάλο άγχος Νο2!!!...μας την "έκανε" ο Steve!!!

18 June 2006
7,544
Λοιπόν παίδες έχω πρόβλημα...

ο ανόητος έκανα αναβάθμιση στο itunes και από 8.01 το έκανα σε 8.02 (την πιο νέα version) και -τώρα-το itunes ΔΕΝ βλέπει-συγχρονίζει το Iphone 3G 2.1 jailbreak !!!!!

την πάτησα!!!! τι κάνουμε τώρα??????

εκεί που έλεγα ότι δεν κάνω τίποτα ..έκανα την μαμακία μου....

για πείτε....να σώσουμε την κατάσταση...

Nίκο είναι το πρώτο που μουρθε στο μυαλό....πρέπει να γίνει-πρώτα-backup στη Library του itunes...έχω αρχεία (μουσική,application και ταινίες) 10Giga ....αυτά δεν θα χαθούν κατά την απεγκατάσταση του itunes 8.02 ???

αυτά υπάρχουν στον σκληρό του pc στο φάκελο itunes/music/library...δεν θα χαθεί ο φάκελος κατά την απεγκατάσταση???...ή όχι???

μάλλον θα χρειαστώ εξωτερικό δίσκο...από το itunes μπορείς να κάνεις backup αλλά σου λέει να τα κάψεις σε dvd/cd .....10G όμως δεν χωρούν...

αλήθεια ξέρει κάποιος-ΣΙΓΟΥΡΑ-αν κατά την απεγκατάσταση σου αφαιρεί και το Library???

Για σίγουρα δεν ξέρω, αλλά αν το πάρουμε με την λογική μάλλον δεν θα ειπάρχει η Library από την στιγμή που στην ουσία το πετάς...

Kαι αν του βάλεις άλλο ειναι πιά καινούργιο δεν θα ξέρει την Library λογικό δεν είναι...?

Και γιαυτό φαντάζομαι σου λέει να κάνεις buckup.. Και σε ένα πιθανό format (μακριά από εμάς) η λάθους να την έχεις κρατημένη..

Και έχουμε και λέμε..

Εγώ μετά από αυτό είπα να σβήσω τα πάντα από το iTunes και απλά να κάνω κάποια buckup σε μορφή xml για την Lιbrary και txt για τις playlist (που τελικά δεν χρειάστηκε...)

Κάνοντας λοιπόν File/Library/Export Library, μου έβγαλε ένα αρχείο (Library.xml) (6.7mb)

3062715210_e25ebd7b83.jpg
3061878111_d9217f134c.jpg

Και κάνω import Playlist και μου βάζει όλη την Library και όλες τις Playlist, Video, Applications, στην θέση τους και όχι μόνο αλλά και ένα cd που δεν είχα στην Playlist αλλά μόνο στο Lybrary/Music το έβαλε κανονικά.
Μόνο μην τα κουνίσεις τα αρχεία σου γιατί το itunes ξέρει την διαδρομή και έτσι στα παίζει..

3061937063_cd152133a3.jpg

Αρα συμπέρασμα:
Kάνε ένα απλό xml buckup και ξαναφέρτα πίσω, το πείραμα στέφθηκε με επιτυχία......... Oυφ πάλι καλά....

Θέλει χρόνο για να τα ξαναβάλει..
Το έκανα σε mac..

Last edited:
Τα Applications δεν τα βάζει, τα πέρνεις εσύ από τον ένα και μοναδικό φάκελο που τα έχει σώσει και τα σέρνεις μέσα..

Τα Applications δεν τα βάζει, τα πέρνεις εσύ από τον ένα και μοναδικό φάκελο που τα έχει σώσει και τα σέρνεις μέσα..

Καλημέρα...καταρχήν σ´ευχαριστώ για την-εξαιρετική-απάντησή σου...

κάνεις πιο αναλυτική αυτή την απάντησή σου??

τι σημαίνει:", τα πέρνεις εσύ από τον ένα και μοναδικό φάκελο που τα έχει σώσει και τα σέρνεις μέσα"???

ποιό φάκελο??....σόρρυ μπερδεύτηκα....μόλις διάβασα:"Τα Applications δεν τα βάζει" αγχώθηκα....

Παιδιά τίποτα...Έβαλα πάλι το itunes 8.01 αλλά τίποτα.
Το ίδιο μήνυμα. Μέχρι και το netfranework 3.5 έβαλα, αλλά τίποτα,ούτε restore!!!!!!...Γκρρρρρρ....
Τι κάνω τώρα?

Re: Απάντηση: Μεγάλο άγχος Νο2!!!...μας την "έκανε" ο Steve!!!

Καλημέρα...καταρχήν σ´ευχαριστώ για την-εξαιρετική-απάντησή σου...

κάνεις πιο αναλυτική αυτή την απάντησή σου??

τι σημαίνει:", τα πέρνεις εσύ από τον ένα και μοναδικό φάκελο που τα έχει σώσει και τα σέρνεις μέσα"???

ποιό φάκελο??....σόρρυ μπερδεύτηκα....μόλις διάβασα:"Τα Applications δεν τα βάζει" αγχώθηκα....

Το iTunes οταν κατεβάζει η οταν πέρνει μία εφαρμογή από το iPhone στο τοποθετεί στο Library/Applications. Αυτόματα πάει και σε έναν φάκελο για buckup... O φάκελος στο mac είναι στο User/iTunes/Music/MobilleApplications..

Kάνοντας δεξί κλικ Get Info σε ένα Αpp μέσα από το iTunes σου λέει που είναι, η αν κάνεις show finder σε πάει κατευθείαν στο folder..

3063566238_40589d1800.jpg

3062734601_3b0d7618d2.jpg

Kαι τα επιλέγεις όλα από το folder, ανοίγεις το iTunes και τα ((σέρνεις)) (πατάς παρατεταμένα το αριστερό κλικ) και τα πετάς μέσα στο Applications και τα τοποθετεί ξανά στην θέση τους...

Δεν ειπάρχει λόγος ανησυχίας για τα app, είναι εκεί...

Να´ σαι καλά!!!!

Μόνο πριν κάνεις την απεγκατάσταση πάρτα και σώστα κάπου αλλού για σιγουριά μην τυχόν και σου σβήσει το φάκελο..

Τα κομμάτια θέλω να ελπίζω ότι τα έβαζες χωρίς να στα κάνει copy ξανά music itunes.. Αυτή η επιλογή να ήταν ανενεργή..

3062750513_5d295e0f62.jpg

Last edited:
Καλησπέρα..

αυτή τη στιγμή κάνω backup τα 10Giga αρχεία σε external σκληρό δίσκο..θα πάρει κανένα δίωρο....υπάρχουν όλα τα αρχεία(μουσική,ταινίες,application) από το appstore...

επιβεβαιώνω κι εγώ ότι με το itunes 8.01 βλέπει το iphone μου...το εγκατέστησα σε άλλο pc και το είδε...δεν έκανα συγχρωνισμό γιατί θα σβήνονταν όλα...

μετά έχουμε απεγκατάσταση και επανεγκατάσταση του 8.01 στο pc μου...
θα ενημερώσω...

ναι η επιλογή που αναφέρεις είναι ανενεργή...

Velkus thanks!!-bye-

Re: Απάντηση: Μεγάλο άγχος Νο2!!!...μας την "έκανε" ο Steve!!!

Το backup των αρχείων είναι απαραίτητο για τέτοιου είδους ενέργειες.

Μα το iTunes δεν σου σβήνει τα μουσικά αρχεία, την πληροφορία της Library χάνει αν το βγάλεις...

Και γιαυτό σου βγάζει το xml..

Φίλε νάσο δεν καταλαβένω γιατί κάνεις buckup τα μουσικά αρχεία....:chinese:

Απάντηση: Re: Μεγάλο άγχος Νο2!!!...μας την "έκανε" ο Steve!!!

ok παίδες...έκανα shift+restore κι έπαιξε!!!!

Ευχαριστώ!!!!!!!......γιατί κάπου το είδα γραμμένο!!!!!!!!!

;)

Καλημέρα σε όλους!!!

το άγχος συνεχίζεται!!!

Καταρχήν όλα καλά με το backup...

κατέβασα την 8.01 αλλά συνεχίζει να μην βλέπει το iphone!!!!...τι είναι αυτό που έκανε ο φίλος παραπάνω??

να ξανασημειώσω ότι σε άλλο pc που εγκατέστησα τα itunes 8.0 το βλέπει κανονικά...

την βοήθειά σας please!!!

Αν βάλεις 7.6 όμως δεν θα υποστηρίζει το 2.1-(το 2.2 σίγουρα) αν δεν κάνω λάθος.
Και όπως φαίνεται κάτι γίνεται στο συγκεκριμένο PC,αφού σε άλλο εμφανίζεται κανονικά.

Παίδες..καταρχήν thanks..

1) είναι σίγουρο ότι κάποια πράγματα δεν τα κάνω σωστά λόγω άγνοιας..

πχ στο βιντεάκι είδα κάποια πράγματα...όταν έβαλα το itunes 8.0 στο pc μου(αφού δεν έβγαλα άκρη με το 8.01) μού βγαλε το μήνυμα: "the file "i Tunes Library itl" cannot be read because it was created by newer version of iTunes"....εγώ τόκλεισα και τα παράτησα...ο τύπος στο video κάνει κάτι μαγικά και τα συντονίζει όλα...έχω πάθει την πλάκα μου...

2) ο φίλος παραπάνω λέει ότι έκανε shift+ restore και το itunes είδε το iphone...

πως τόκανε???...πατάς shift στο πληκτρολόγιο και home button+on/off ταυτόχρονα????...ρωτάω μπας και βγάλω άκρη...