Μεγάλο κόλπο με την αμόλυβδη...

kokar

Supreme Member
8 December 2006
8,243
Αργυρούπολη
w32qtrz1ulmx6or0ib4f.jpg

Το ότι η βενζίνη που πληρώνουμε ειναι η φθηνότερη στην ευρωζώνη θα έπρεπε να μας είνα αρκετό ωστε τουλάχιστον να μην διαμαρτυρόμαστε...κατα τά λοιπά...ας προσέχαμε.

Το ότι η βενζίνη που πληρώνουμε ειναι η φθηνότερη στην ευρωζώνη θα έπρεπε να μας είνα αρκετό ωστε τουλάχιστον να μην διαμαρτυρόμαστε...κατα τά λοιπά...ας προσέχαμε.

Και το ότι οι μισθοί που πληρωνόμαστε είναι επίσης οι φθηνότεροι στην ευρωζώνη θα έπρεπε να μας είναι αρκετό ώστε τουλάχιστον να διαμαρτυρόμαστε, αλλά ας προσέχαμε...

Απάντηση: Re: Μεγάλο κόλπο με την αμόλυβδη...

Το ότι η βενζίνη στην Αγγλία είναι πια πιο φθηνή από εμάς? Δεν νομίζω ότι τα ξέρεις καλά φίλε μου. Είμαστε από τις πιο ακριβές χώρες στην Ευρώπη και από τους πιο χαμηλούς μισθούς. Και δεν νομίζω πουθενά στην Ευρώπη να αυξήθηκε η βενζίνη 100% σε 1,5 χρόνο.

Υπάρχει και το άλλο με τον Τοτο….
Μα καλά, ζεις στην Ελλάδα ?
Ο βασικός μισθός στην Ελλάδα είναι περίπου 670 ευρω
και η τιμή του λίτρου 1,27 (περίπου)
μπορείς να μου πεις ποιος είναι ο βασικός μισθός στην Ευρώπη
και η τιμή του λίτρου ?

Με παρεξηγήσατε , αλλά κι εγώ δεν είμαι άμοιρος ευθυνών. Το ότι η βενζινη που πληρωνουμε ειναι η φτηνότερη στην ευρωζώνη δεν αποτελεί δικιά μου ρηση αλλά αυτών που θαπρεπε να έχουν στο μυαλό τους τον στοιχειώδη έλεγχο των πραγμάτων.

Όταν το πετρέλαιο (το βαρέλι) κόστιζε όσο σήμερα, πληρωναμε περί το 1ευρω/λιτρο τη βενζίνη...τώρα 1,20...κατά τα λοιπά..ας προσέχαμε

Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι οι σημερινές τιμές αργού και μπρεντ δεν συναρτώνται άμεσα με τις τιμές που πληρώνουμε εμείς στο πρατήριο. Αφορούν συμβόλαια για παράδοση σε κάποιους μήνες από τώρα (συνήθως 2). Εμείς πληρώνουμε 1,20 τη βενζίνη σήμερα για την τιμή αργού που αγοράστηκε τουλάχιστον 2 μήνες πριν. Επομένως αν η σημερινή βενζίνη στα πρατήρια έχει αγοραστεί με τιμή 120-130 δολάρια, τότε δικαιολογείται να είναι ακόμα ψηλά. Δεν θα δικαιολογείται καθόλου όμως να παραμείνει σε αυτό το επίπεδο τον Οκτώβριο.

Όσο πιο βλάκας είναι ένας λαός τόσο μεγαλύτερα περιθώρια "αρμέγματος" έχει. Είναι τόσο απλό. Μην ψάχνετε αλλού.

+1!
Aλλη μια ατυπη συμφωνια - συναλλαγη της κυβερνησης με τους βενζινοπωλες ειναι αυτη που εχει να κανει με το κοστος που αναλλαβαν οι τελευταιοι για την υλοποιηση του μετρου για το τροπο πληρωμης του πετρελαιου θερμανσης, με ανταλαγμα το περιθωριο κερδους και η ανυπαρξια ελεγχων.

ΤΙΜΗ πώλησης διυλιστηρίου στην Ελλάδα 0,5088 ευρώ / λίτρο
ΦΟΡΟΙ 0,552 ευρώ / λίτρο !

Φιλε μου, οταν τα 2/3 του κρατικου πρυπολογισμου βασιζονται στην εμμεση φορολογια, και απο αυτα τα 2/3, τα μισα προερχονται απο τα καυσιμα, βγαλε συμπερασμα. Αν μαλιστα ο φορος ειναι ποσοστο επι της τιμης πωλησης, σημαινει οτι οσο αυξανεται η τιμη των καυσιμων τοσο αυξανονται και τα εσοδα του κρατους.

Γιατί τότε με κάθε αύξηση της τιμής του αργού πετρελαίου αυξάνεται την ίδια μέρα η τιμή της βενζίνης, και οχι μετα από 2 μήνες????

Άν αγόραζες ένα αντικείμενο 100 ευρώ και αύριο ή τιμή του ανέβαινε στα 200 ευρώ πόσο θα το πούλαγες;
Θα μου πείς το ίδιο έπρεπε να ισχύει και όταν η τιμή πέφτει...
Ε...! εδώ έχει απαντήσει άλλος νωρίτερα στο pοst #9!

Αυτό τα παραμύθι για διαφορά φάσης (όταν το αγοράσαμε ήταν φτηνό ή ακριβό) ποτέ δεν το κατάλαβα. ΤΩΡΑ πόσο κάνει έχει σημασία.

Re: Απάντηση: Re: Μεγάλο κόλπο με την αμόλυβδη...

Φιλε μου, οταν τα 2/3 του κρατικου πρυπολογισμου βασιζονται στην εμμεση φορολογια, και απο αυτα τα 2/3, τα μισα προερχονται απο τα καυσιμα, βγαλε συμπερασμα. Αν μαλιστα ο φορος ειναι ποσοστο επι της τιμης πωλησης, σημαινει οτι οσο αυξανεται η τιμη των καυσιμων τοσο αυξανονται και τα εσοδα του κρατους.

+1000
γενικά όταν η εκάστοτε κυβέρνηση θέλει χρήματα στο πρώτο πράγμα που
κάνει είναι να αυξήσει τους φόρους στα ποτά, αυτοκίνητα, τσιγάρα, βενζίνη...

Re: Απάντηση: Re: Μεγάλο κόλπο με την αμόλυβδη...

Μπορούμε να έχουμε μια πηγή για τον ισχυρισμό αυτό;

μα ειναι γεγονος,οταν αυξανεται η τιμη του πετρελαιου αυξανουν και τα εσοδα του κρατους,με τοσα λεφτα που αρπαξαν τοσο καιρο με την κουρσα του πετρελαιου,τωρα επρεπε να μας επεστρεφαν χρηματα κι οχι να μας χωνουν ολο και πιο βαθεια το χερι στην τσεπη(για να μην πω τιποτα αλλο)!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μεγάλο κόλπο με την αμόλυβδη...

Μπορούμε να έχουμε μια πηγή για τον ισχυρισμό αυτό;

H πηγη μου δεν ειναι επισημη και ισως λιγο υπερβολικη. Ειναι παντως γενικα παραδεκτο, νομιζω, οτι οι εμμεσοι φοροι σηκωνουν το βαρος των εσοδων του προυπολογισμου. Ωστοσω, αν εχετε επισημα στοιχεια, καλοδεχουμενα.
Κανενα προβλημα, στο να με διορθωσετε.