- 9 March 2010
- 30
Στο σπίτι της μητέρας μου η λήψη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το λιγότερο άθλια:
Προφανώς η μόνη λύση είναι η επισκευή ή η αντικατάσταση της κεραίας η οποία είναι 25ετίας. Προσωπικά δεν γνωρίζω καθόλου το αντικείμενο οπότε μόνος μου δεν μπορώ να κάνω κάτι.
Θα ήθελα να ρωτήσω λοιπόν προσσεγγιστικά το κόστος για ενδεχόμενο εξοπλισμό που θα χρειαστώ και για τον τεχνίτη. Συνήθως πόσο κοστίζει μια τέτοια επισκευή?
- Στην αναλογική λήψη τα μεγάλα κανάλια (mega, antenna, skai, κτλ) πιάνουν με λίγα χιονάκια ενώ τα τοπικά (Θεσσαλονίκη) τα περισσότερα μετα βίας φαίνονται.
- Στην ψηφιακή λήψη η κατάσταση είναι καλύτερη. Δηλαδή ο δέκτης βελτιώνει την εικόνα όμως συχνά λόγω της κακής λήψης κανει πιξελαρίσματα και η εικόνα δεν είναι καν παρακολουθήσιμη. Ειδικά όταν χαλάει ο καιρός που η λήψη χειροτερεύει το φαινόμενο είναι πιο συχνό.
Προφανώς η μόνη λύση είναι η επισκευή ή η αντικατάσταση της κεραίας η οποία είναι 25ετίας. Προσωπικά δεν γνωρίζω καθόλου το αντικείμενο οπότε μόνος μου δεν μπορώ να κάνω κάτι.
Θα ήθελα να ρωτήσω λοιπόν προσσεγγιστικά το κόστος για ενδεχόμενο εξοπλισμό που θα χρειαστώ και για τον τεχνίτη. Συνήθως πόσο κοστίζει μια τέτοια επισκευή?