Μέγεθος subwoofer ανάλογα με χώρο (συνολικό ή θέασης; )

avpap

Μέλος Σωματείου
30 September 2011
10,157
Αθηνα
Χρονια πολλα σε ολους!
Προσανατολιζομαι στην αγορα sub και εχω διαβασει αρκετα νηματα με προτασεις μοντελων για καθε μεγεθος, οποτε δεν θα σας κουρασω με κατι τετοιο. Η ερωτηση μου ειναι πιο... χαζη :drummer:

ολοκληρο το δωματιο στο οποιο βρισκεται η τηλεοραση και το ηχοσυστημα ειναι καπου 50μ2. Ο χωρος ο οποιος με ενδιαφερει, εκει δηλαδη που ειναι στημενο το ηχοσυστημα, τηλεοραση, καναπες κτλπ ειναι περιπου 3 Χ 3. Το οριοθετω απο τα 4 ηχεια του 5.1 . Τωρα που ενδιαφερομαι να αγορασω τον sub, ποιο μεγεθος χωρου πρεπει να εχω υποψιν οτι θελω να καλυψω; τα 50μ2 ή τα 9μ2; Το sub θα μπει σε μια γωνια του τετραγωνου των 9μ2.

ευχαριστω πολυ

Re: Μεγεθος subwoofer αναλογα με χωρο (συνολικο ή θεασης);

Στη θέση σου δε θα έπαιρνα τίποτα λιγότερο από sub με 10" driver. 12" ακόμα καλύτερα.

Επειδή ήμαστε ως γνωστόν στην ίδια αναζήτηση, σε μία συζήτηση που είχα με τον φίλο Krompoti και με βοήθησε αρκετά μπορώ να πω, τείνω να καταλήξω στο Velodyne Impact 10" κάνοντας μια υπέρβαση στα οικονομικά μου. Και κατά τύχη θέλουμε να καλύψουμε και τον ίδιο χώρο, συνεπώς αν πάρεις πρώτος sub, περιμένω εντυπώσεις :p

Τώρα που το σκέφτομαι, αν τα πάρουμε μαζί, μπορεί να μας γίνει και κανένα σκόντο :music-smiley-005:

Επειδή ήμαστε ως γνωστόν στην ίδια αναζήτηση, σε μία συζήτηση που είχα με τον φίλο Krompoti και με βοήθησε αρκετά μπορώ να πω, τείνω να καταλήξω στο Velodyne Impact 10" κάνοντας μια υπέρβαση στα οικονομικά μου. Και κατά τύχη θέλουμε να καλύψουμε και τον ίδιο χώρο, συνεπώς αν πάρεις πρώτος sub, περιμένω εντυπώσεις

Τώρα που το σκέφτομαι, αν τα πάρουμε μαζί, μπορεί να μας γίνει και κανένα σκόντο :music-smiley-005:
Όταν λες ίδιο χώρο εννοεις τα 9 ή τα 50;

Κοντά στα 40 είναι το σαλόνι με κουζίνα και 2Χ4 ο χώρος ακρόασης