μειωση θερμοκρασιας λειτουργιας media players

tasanto

AVClub Addicted Member
31 August 2006
1,737
Athens
εχω ενα wdtv live και ειναι αληθεια οτι ζεσταινεται αρκετα μετα απο καποια ωρα λειτουργιας.Ειχα λοιπον την ιδεα να κανω το εξης......πηρα τη βαση που εχω βαλει το laptop μου και την συνδεσα στην δευτερη usb εισοδο του wdtv.Ο ανεμιστηρας της βασης λειτουργησε κανονικα με τροφοδοσια απο την usb (οπως ακριβως γινεται και με το laptop) και εβαλα επανω του το wdtv.O μεγαλος ανεμιστηρας δροσισε το wdtv και η θερμοκρασια επεσε αρκετα.Η μειωση ηταν πιο μεγαλη οταν εβαλα καθετα το wdtv πανω στην βαση και ο αερας περνουσε απο τις πλευρες με τα ανοιγματα.Το ιδο συνεβει και με τν σκληρο δισκο που ειχα συνδεσει στην αλλη εισοδο usb του wdtv.

H βαση που εχω ειναι αυτη αλλα φανταζομαι οτι το ιδιο θα συμβαινει με ολες τις βασεις που δουλευουν με ταση απο usb εισοδο και φυσικα και με ολα τα media players με δευτερη usb εισοδο.

1520369.jpg

Δεν νομιζω οτι εχεις να ανησυχεις για κατι ετσι ωστε να εφαρμοσεις τετοιες λυσεις.
Σου κολλαει συχνα και υποπτευεσαι θερμοκρασιες?

οχι μια χαρα δουλευει αλλα γιατι να ψηνεται το κακομοιρο οταν μπορει κανεις με ενα ποσο 10-20 ευρω να το δροσισει και να του δωσει παραταση ζωης .

εχω ενα wdtv live και ειναι αληθεια οτι ζεσταινεται αρκετα μετα απο καποια ωρα λειτουργιας.Ειχα λοιπον την ιδεα να κανω το εξης......πηρα τη βαση που εχω βαλει το laptop μου και την συνδεσα στην δευτερη usb εισοδο του wdtv.Ο ανεμιστηρας της βασης λειτουργησε κανονικα με τροφοδοσια απο την usb (οπως ακριβως γινεται και με το laptop) και εβαλα επανω του το wdtv.O μεγαλος ανεμιστηρας δροσισε το wdtv και η θερμοκρασια επεσε αρκετα.Η μειωση ηταν πιο μεγαλη οταν εβαλα καθετα το wdtv πανω στην βαση και ο αερας περνουσε απο τις πλευρες με τα ανοιγματα.Το ιδο συνεβει και με τν σκληρο δισκο που ειχα συνδεσει στην αλλη εισοδο usb του wdtv.

H βαση που εχω ειναι αυτη αλλα φανταζομαι οτι το ιδιο θα συμβαινει με ολες τις βασεις που δουλευουν με ταση απο usb εισοδο και φυσικα και με ολα τα media players με δευτερη usb εισοδο.

1520369.jpg

καλη πατεντα,αλλα νομιζω υπερβολικη.
ασε που μεγαλωνεις τον ογκο του και ειναι αβολο.
το egreat m34 που εχω εδω και 2 χρονια,πολλες φορες-ειδικα καλοκαιρι-ειναι αρκετα ζεστο,αλλα ποτε δεν ειχα θεμα.

Με το δικό μου egreat m31b είχα θέμα αφού τους καλοκαιρινούς μήνες όταν έβλεπα ταινίες μου έκανε restart η τηλεόραση μου (sharp lc37xd1).

Μετά απο δοκιμές που κατέληξα ότι φταίει το player,
αρχικά είχα ανοιχτό το έπιπλο της tv και αργότερα βρήκα ανεμιστηράκι και του άλλαξα.

Μόνο σε εμένα έχει συμβεί? (Το restart)

ψιλοάσχετο, την ίδια βάση έχω και εγώ, και παρότι ο ανεμιστήρας είναι ΟΚ από θόρυβο και απόδοση, η ίδια σαν βάση, είναι ασταθής και άβολη για το 17άρι μου (ενώ υποτίθεται ότι παίρνει 17άρια λάπτοπ).

του εχεις βαλει τα μπροστινα στηριγματακια για να μην σου φευγει το λαπτοπ? το βασικο μειονεκτημα ειναι οτι η επιφανεια της δεν ειναι επιπεδη και δεν παταει καλα το λαπτοπ.Απλα εγω το εχω για multimedia χρηση και δεν με πολυενοχλει,εχει ομως δυνατο ανεμιστηρα και σχετικα αθορυβο ακομα και στις ψηλες στροφες

Αν τα βάλω τα μπροστινά άγκιστρα... θα πέσει από πίσω το λάπτοπ (λόγω βάρους της οθόνης). Δεν πατάει καλά το κάτω μέρος της βάσης, λες και δεν είναι επίπεδο, αλλά κεκλιμένο και κάνει "κούνια"... :rifle: