Μελλοντική αγορα Panasonic G30 46"

gmethenitis

New member
26 January 2011
8
Την άλλη βδομάδα , μετά απο καιρό αναζήτησης , αποφάσισα να πάρω νέα τηλεόραση και συγκεκριμένα την Panasonic G30 στις 46". Ειμαι νέος σε plasma και επειδή η χρήση θα είναι κυρίως τηλεοπτικό σήμα, αρκετά ταινίες και ελάχιστα ps3 θα ήθελα να ρωτήσω τι γίνεται με το στρώσιμο της συγκεκριμένης τηλεόρασης? Πόσες ώρες και με ποιον τρόπο?

Η panasonic εχει κάποια screen saver ή πρέπει εγω να ειμαι super προσεκτικός για burn-in? Και αν συμβεί ,μακριά απο εμάς , υπάρχει περίπτωση να αντιμετωπιστεί με κάποιον τρόπο?

Έχει συμπεριλάβει κάτι καινούργιο στις νέες εκδόσεις ή ισχύει οτι και στις σειρές 20?

Ευχαριστώ πολυ.

welcome!

για στρώσιμο δες τo παρακάτω λινκ (1ο ποστ - στρώσιμο)

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=58830

βέβαια κάποιοι χρήστες την έβαλαν στην πρίζα χωρίς να κάνουν τίποτα και η τηλεόραση τους παίζει μια χαρά μετά από ώρες χωρίς τίποτα.

η g30 έχει τέτοιο σύστημα

δες εδώ

http://www.flickr.com/photos/kolektiva/sets/72157626440881506/show/
φωτογραφία με λευκή κάθετη μπάρα.

τα κυριότερα καινούργια είναι
πλατφόρμα viera cast
υποστήριξη αρχείων mkv αλλά χωρίς μάλλον εξωτερικούς υπότιτλους

για το θέμα burn in αν και δεν είμαι χρήστης πλάσμα είναι πολύ δύσκολο να το πάθεις. μπορεί να έχεις image retention αλλά αυτό θα φεύγει μετά από κάποιο διάστημα.

αν για χ,y λόγο το πάθεις δεν αντιμετωπίζεται (δεν καλύπτεται από την εγγύηση) εκτός αν αποδειχθεί ελλατωματικό πάνελ. νομίζω έχει γίνει μια φορά με κάποιο χρήστη 42g20 και αντικαταστάθηκε. επίσης κάποιοι χρήστες που το έχουν πάθει μιλούν για μια πολύ αχνή στάμπα (συνήθως του mega) που συνήθως δεν πολυφαίνεται αλλά τους ενοχλεί ψυχολογικά διότι ξέρουν ότι υπάρχει.

πέρα από τις στατικές εικόνες που στην περίπτωση σου δεν θα έχεις, το λογότυπο του mega (λόγω μεγάλης αντίθεσης) είναι το πιο υποπτο. αν το πετάξεις έξω με κάποιο ζουμ έχεις ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια.

Last edited:
Βαζεις την επιλογη εικονας στο "κανονικο" και σε μεγενθυνση τα καναλια τις πρωτες 200 ωρες να μην φαινονται τα λογοτυπα και τιποτα αλλο.

Ευχαριστώ για τις γρήγορες και διαφωτιστικές απαντήσεις.

Αν και άσχετος , μολις την πάρω στα χέρια μου θα αναφέρω τις εντυπώσεις μου.

Ευχαριστώ για τις γρήγορες και διαφωτιστικές απαντήσεις.

Αν και άσχετος , μολις την πάρω στα χέρια μου θα αναφέρω τις εντυπώσεις μου.

επειδή έχει σε πολλούς χρήστες πλάσμα ειναι πιθανό μόλις την βάλεις στην πρίζα και σετάρεις τα κανάλια να πείς "πέταξα τα λεφτά μου - τι πατάτα πήρα". υπομονή και όλα θα διορθωθούν πολύ σύντομα καθώς το πανελάκι θα γράφει ώρες.

επειδή έχει σε πολλούς χρήστες πλάσμα ειναι πιθανό μόλις την βάλεις στην πρίζα και σετάρεις τα κανάλια να πείς "πέταξα τα λεφτά μου - τι πατάτα πήρα". υπομονή και όλα θα διορθωθούν πολύ σύντομα καθώς το πανελάκι θα γράφει ώρες.

Επειδή η προηγούμενη τηλεόραση ηταν μια Sony 32" , νομίζω s2000, που απο απόδοση , και ιδιαίτερα στο μαύρο , δεν έμεινα καθόλου ικανοποιημένος οτι και να δώ δεν θα έχω πρόβλημα. Καλύτερο απο αυτό που έχω τώρα ειναι σίγουρο. Το μόνο που με προβληματίζει ειναι το image retention . Σε εικόνα δεν τις φοβάμαι τις pana με αυτά που έχω ακούσει ( και έχω δει).

Ευχαριστώ πάντως για την συμβουλή.

Ειχα την 32S2010.

Σε σχεση με αυτην αν παρεις την G30 θα ειναι σαν να πηγες απο το ποδηλατο σε διαστημοπλοιο.

Με το image retention δεν αξιζει να ασχολεισαι. Και εγω στην αρχη φοβομουν και εψαχνα το βραδυ να βρω αποτυπωματα απο λογοτυπα καναλιων αλλα μετα βαρεθηκα και πλεον απολαμβανω την εικονα. Τα λογοτυπα ετσι και αλλιως μετα απο 5 λεπτα εξαφανιζονται.

Επειδή η προηγούμενη τηλεόραση ηταν μια Sony 32" , νομίζω s2000, που απο απόδοση , και ιδιαίτερα στο μαύρο , δεν έμεινα καθόλου ικανοποιημένος οτι και να δώ δεν θα έχω πρόβλημα. Καλύτερο απο αυτό που έχω τώρα ειναι σίγουρο. Το μόνο που με προβληματίζει ειναι το image retention . Σε εικόνα δεν τις φοβάμαι τις pana με αυτά που έχω ακούσει ( και έχω δει).

Ευχαριστώ πάντως για την συμβουλή.

H διαφορά με την S θα είναι διαστημική
Η συγκεκριμένη TV έχει απο τα χειρότερα μαύρα που έχω δεί Μώβ θα έλεγα και η κίνηση μάπα είναι. Sony για να δείς εικόνα της προκοπής θέλει πολλά χρήματα

Στην αρχή θέλουν προσοχή οι πλάσμα Τώρα ρίχνω κατι ύπνους με την πλάσμα ανοιχτή :sleepey:

H διαφορά με την S θα είναι διαστημική
Η συγκεκριμένη TV έχει απο τα χειρότερα μαύρα που έχω δεί Μώβ θα έλεγα και η κίνηση μάπα είναι. Sony για να δείς εικόνα της προκοπής θέλει πολλά χρήματα

Στην αρχή θέλουν προσοχή οι πλάσμα Τώρα ρίχνω κατι ύπνους με την πλάσμα ανοιχτή :sleepey:

Ακριβώς έτσι, μωβ ειναι και η κίνηση ειναι χάλια. Θυμάμαι οτι ειχα δώσει τότε και 1100 για να την αγοράσω...Τώρα θα πάρει την θεση της στην κρεβατοκαμαρα.

Λιγα ειχες δωσει. Εγω αγορασα μια απο τις πρωτες που ειχαν ερθει στην Ελλαδα και ειχα δωσει 1750 ευρω (τον Απριλιο του 2006 αν θυμαμαι καλα).

Βαζεις την επιλογη εικονας στο "κανονικο" και σε μεγενθυνση τα καναλια τις πρωτες 200 ωρες να μην φαινονται τα λογοτυπα και τιποτα αλλο.

Δεν είναι και απόλυτο αυτό όπως αποδεικνύεται εν τέλει. Δλδ ναι μεν έχεις δίκιο και έχει βάση η άποψή σου αλλά πίστεψέ με είμουν απο τους πιο "ψείρες" χρήστες της G20 και ιδιαίτερα τις πρώτες 200 ώρες την είχα βάλει σε πολύ "Σπαρτιάτικες" ρυθμίσεις. Ξαφνικά και μετά απο 7-8 μήνες μου πετάει χωρίς λόγο το Novasports 1 Live και χωρίς ειλικρινά να έχω αφήσει ποτέ την τηλεόραση ανοιχτή ούτε βράδυ ούτε πολλές ώρες συνεχόμενες. Γενικά είμουν πάρα πολύ προσεχτικός και σε αυτό το θέμα η Panny με απογοήτευσε. Και το κερασάκι στην τούρτα ήταν και ένα scoreboard απο το Fifa ευτυχώς πολύ πιο αχνό και δεν φαινόταν αν δεν εστιάσεις αρκετά στο σημείο.

Πλέον δεν πιστευω τίποτα όσον αφορά την ανθεκτικότητα των plasma στο burn in και έχω και κάθε δικαίωμα να το υποστηρίζω απο την στιγμή που το βίωσα ΑΝΕΥ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΑΙΤΙΑΣ και επιμένω σε αυτό. Και απ ότι βλέπω και έψαξα και στο av forums αλλά και 2-3 παραδειγματα εδώ, για την συγκεκριμένη, δεν είμουν ο μόνος παθών.

Τι να σου πω? Δεν εχω προβλημα με λογοτυπα.

Εγω δεν εβαλα ποτε χαμηλες ρυθμισεις , απο την πρωτη ημερα παιζει στο "κανονικο".