Μέρη που αξίζουν στην Αυστρία?

nssa

Established Member
3 November 2006
119
Θα ήθελα να μου προτίνετε κάποια μέρη φυσική κυρίως ομορφιάς που αξίζει κάποιος να επισκεφθει στην Αυστρία.. Περα απο τ Βιέννη.. Κάποιο αλλο ιδιαίτερο μέρος οπως καμια λίμνη κτλ? Σκέφτομαι σαν τελικό προορισμό το salzburg αλλα μέχρι να φτάσω εκεί κάτι καλό στο δρόμο ξεκινώντας απο Βιέννη? To ταξίδι θα το κάνω με αυτοκίνητο.. (Μένω Σλοβακία)

Halstad,στην ομονυμη λιμνη,κατω απο το Dachstein.

να ΠΑΣ ΟΠΩΣ-ΔΗΠΟΤΕ.

μονο που δεν μπορω να σε βοηθησω,δεν θυμαμαι καλα πως πανε.
Ειναι αριστερα του δρομου Βιεννη-Σαλτσμπουργκ,προς το Σαλτζμπουργκ.

Μετα πηγαινε Σαλτζμπουργκ και στην ευρυτερη περιοχη,ειναι πολυ ομορφα.

Συνεχισε για Innsbruck και αφιερωσε ενα ταξιδι με τοπικο τραινο απο το Innsbruck στο St.Anton,Tyrol.

Δες καλα τους χαρτες και σχεδιασε προσεκτικα,μπορει να ειναι μικρη η Αυστρια αλλα οι πιο πολοι δρομοι ειναι ορεινοι και οι παρακαμψεις πολυ-ωρες.

Σε ζηλευω
Καλα να περασεις και θελουμε φωτογραφιες !

Innsbruck, Grossglockner, Poertschach, Velden, Gossausee (το τελευταίο είναι λίμνη).
Επίσης αξίζει να επισκεφτείς την ψηλώτερη κορυφή των Αλπεων στο σύνορο με την Γερμανία. Στην Γερμανία είναι το zugspitze, στην Αυστρία η πρόσβαση γίνεται με το τελεφερίκ από την πίσω (δυτική πλευρά) αυτή τη στιγμή δεν θυμάμαι την πολη.

το grossglockner είναι ο παγετώνας, σπάνιο θέαμα.
Θέλει δυνατό αυτοκίνητο γιατί μέχρι να φτάσεις εκεί έχει κάτι ανηφοριές 25% επί κανα μισάωρο...

Οι προηγούμενοι προφανώς έχουν μεγαλύτερη εμπειρία – άλλα είπα να σου δώσω μερικές εναλλακτικές προτάσεις και πληροφορίες.
Δεν ξέρω εάν βολεύει να περάσεις από Innsbruck (θα σου προτείνω να κάνεις βόλτα στο Innsbruck παρόλο που δεν είναι ότι πιο γραφικό.)
Εάν μετά το ταξίδι είναι να κατέβεις από Ιταλία για Ελλάδα. Τότε είναι η καλύτερη στάση. Γεμίζεις ντεπόζιτο και περνάς όλη την Ιταλία καρφί για Ανκόνα.

Γενική συμβουλή, προσπάθησε να βγεις σε δασικούς δρόμους λ.χ. δίπλα από το Insbruck και να ανηφορίσεις στα βουνά. Μια από τις καλύτερες συνήθειες που έχω σε αυτά τα μέρη είναι να χάνομαι στα βουνά τους. Συνιστώ να πάρεις μαζί σου μπόλικη μουσική (λ.χ. Papathanasiou & Socrates - Mountains) και ναι δυνατό αμάξι γιατί και λόγω υψομέτρου και λόγω ανηφόρας θα σου χρειαστεί.

Στη Βιέννη εάν ψάξεις πέραν των Live και για jazz/classic βινύλιο θα βρεις στην οδό Ottakringer ;-)
Εναλλακτικές διαδρομές που (σίγουρα θα έχεις σκεφτεί και) συνδυάζονται με Βιέννη είναι το Μοναχό και η Πράγα. 4 ώρες περίπου απόσταση με το αμάξι. Αν περνάς στις 16 Αυγούστου μεταξύ Βιέννης και Πράγας μη ξεχνάς ότι στο δρόμο σου (Brno – 2 ώρες από Βιέννη) έχει motogp, εύκολη στάση και οικονομικά εισιτήρια.

το grossglockner είναι ο παγετώνας, σπάνιο θέαμα.
Θέλει δυνατό αυτοκίνητο γιατί μέχρι να φτάσεις εκεί έχει κάτι ανηφοριές 25% επί κανα μισάωρο...

θα μπορούσα να γράφω γιά ώρες αλλά οι εντυπώσεις τουλάχιστον 2 μηνών εκεί σε διακοπές μέσα σε μιά 15ετία με δυσκολεύουν.
Δύσκολα θα βρείς άσχημο μέρος.
Βασικό όλη η επαρχία Τυρόλου με βάση το Innsbruck είναι μαγεία.
Όπως και η πόλη του Innsbruck που γιά μένα είναι η πιό γραφική στη χώρα.
Επίσης η επαρχία της Καρίνθιας (πρωτ. Κλαγκενφουρτ) πολύ όμορφη και προσφέρεται με τις λίμνες της για διακοπές.

Στους χάρτες διάλεξε τις πράσινες διαδρομές, όχι αυτές του αυτοκινητόδρομου γιατί η θέα είναι ανυπέρβλητη. Επίσης όποια διαδρομή διαλέξεις στην διεύθυνση ΒΝ εκτός αυτοκινητόδρομου είναι φοβερή.

πχ η διαδρομή Villach Salzburg είναι μιά από αυτες....
λάβε υπόψη ότι σε ένα σημείο είναι αδιέξοδη και μπαίνεις με το αυτοκίνητο σε τραίνο που σε περνάει ένα τούνελ (δεν βγαίνεις από το αυτοκίνητο)..
Επίσης αξίζει η λίμνη στο Zell (Zell am See)

Γιά να πας στην κορφή των Άλπεων (zugspitze) από Αυστρία πρέπει να πας στο Ehrwald
Επίσης αν πας περιοχή Innsbruck αξίζει να πας στο Wattens όπου είναι το εργοστάσιο και η έκθεση Swarovski....θα πάθεις πλάκα...
Τέλος μην μείνεις σε ξενοδοχείο.
Σε οποιοδήποτε χωριό, σε επαρχιακό δρόμο, υπάρχει Gasthoff, κοινώς πανσιόν....

Τελος δεν ξέρω πως και γιατί θα ξεκινήσεις από Βιέννη.
Η Βιέννη θέλει 10 μέρες μόνη της. τουλάχιστον εβδομάδα.
Και από εκεί δεν βρίσκεις τίποτα σχεδόν στο δρόμο.
Ό,τι αξίζει είναι η δυτική Αυστρία και η κεντρική.
Salzburg επίσης αν και γραφικό, είναι κοσμοπολίτικο και γενικά είναι μέτριο μπροστά σε άλλες τοποθεσίες.

Supersonic, μου δίνεις και εμένα ιδέες για το επόμενο ταξίδι από εκεί :-)

Supersonic, μου δίνεις και εμένα ιδέες για το επόμενο ταξίδι από εκεί :-)

όταν το αποφασίσεις θα σου δώσω διαδρομή...
αυτά τα γράφω από μνήμης...

Τελος δεν ξέρω πως και γιατί θα ξεκινήσεις από Βιέννη.
Η Βιέννη θέλει 10 μέρες μόνη της. τουλάχιστον εβδομάδα.
Και από εκεί δεν βρίσκεις τίποτα σχεδόν στο δρόμο.
Ό,τι αξίζει είναι η δυτική Αυστρία και η κεντρική.

Salzburg επίσης αν και γραφικό, είναι κοσμοπολίτικο και γενικά είναι μέτριο μπροστά σε άλλες τοποθεσίες.

μιά διευκρίνηση.

Αυτό είναι μιά μεγάλη υπερβολή.
Όλη η Αυστρία είναι ένα κόσμημα.
Ακόμα και από την autobahn παθαίνεις....
Αλλά όταν βγείς στο πρώτο χωριό καταλαβαίνεις τη διαφορά.

Όμως αν κάποιος θέλει να δει κάτι καλό πρέπει να πάει στα μέρη που προτάθηκαν.

Μένω Σλοβακία και θα έρθει ο πατέρας μου για να κατέβουμε Ελλάδα.. Το αυτοκίνητο ειναι ενα audi TT 2.0 αυτόματο.. Βιέννη εχουμε παει απειρες φορές για αυτό δεν την βάζω στο πρόγραμμα... Σκεφτόμουνα να φτασω απο τον κεντρικό δρόμο στο Salzburg, να καθήσω μια μέρα εκει και μετα να πάω στο Hallstatt.. Η διαδρομή απο Salzburg προς Hallstatt φαντάζομαι θα ειναι ωραία.. Στη συνέχεια λεω να περασω απο Λουμπλιανα, Ζαγκρεμπ (1 μέρα διαμονή και σε αυτές τις πόλεις) και τελος Βουδαπέστη για να κατέβω Ελλαδα.. Τι λέτε?

Στην Αυστρία οταν λέτε να μην πηγαίνω απο κεντρικούς δρόμους πως μπορώ να το κάνω αυτό και σε ποιες διαδρομές? Ετσι και αλλιως το gps θα μου βγάζει τ διαδρομή..

edit Τωρα που το σκέφτομαι, οταν ειχα παει Salzburg για τον αγώνα της εθνικής με τους Σουηδούς όντως δεν με ειχε εντυπωσιάσει τρελλά.. Οπότε λέτε καλύτερα μονο επίσκεψη εκει και διαμονή στο Hallstatt? Δεν ξερω.. :S.. Θα ήθελα να με βοηθήσετε προτίνοντας μου μια διαδρομή και σε ποια μέρη να μείνω.. Το ταξίδι σκεφτομαι να ειναι τριήμερο.. Με την τρίτη μέρα να ξεκινάμε για Ελλάδα..

Last edited: