Μερικές απορίες... HELP!

crossaki

New member
4 December 2007
2
Ξέρω πως θα ακουστεί χαζό αλλά έχω ένα βασικό ερώτημα συνδεσμολογίας...

Λοιπόν πριν από κάποια χρόνια ο αρραβωνιαστικός μου είχε αγοράσει ένα home cinema από ένα κατάστημα που δούλευε. Συγκεκριμένα ένα GENERAL DVD Home Theatre System. Δεν το χρησιμοποίησε ποτέ και φέτος αποφάσισε να το κάνει δώρο σε μένα. Το σύνδεσα με την τηλεόραση μου (PHILIPS) και όλα λειτουργούν μια χαρούλα αν εξαιρέσεις το γεγονός ότι δεν μπορώ να το χρησιμοποιήσω για να ακούω ήχο από την τηλεόραση παρά μόνο όταν παίζω DVD στο dvd player.

Απορία 1η: Κανονικά δεν θα έπρεπε να ακούγεται ο ήχος των καναλιών της τηλεόρασης από τα ηχεία του home cinema? Αν ναι, παίζει κάτι που εγώ δεν γνωρίζω?

Απορία 2η: Το σύστημα αποτελείται από το dvd player, subwoofer και 5 ηχεία (πήραμε και 2 επιπλέον ως δώρο οπότε 7 ηχεία). Χρειάζεται μήπως και κάποιον ενισχυτή ή το dvd player παίζει να έχει και αυτόν τον ρόλο???? Το dvd player συνδέεται με το sub και τα ηχεία με το sub.

Στα υπόψιν ότι δεν είμαι ξανθιά αλλά δεν σκαμπάζω και πολλά από home cinema. Επίσης ο αρραβωνιαστικός μου γενικά ξέρει απλά να ανοίγει και να κλείνει την τηλεόραση. Οπότε... Βοήθεια!!!

Δεν γίνεται. Για να ακουστεί η τηλεόραση από το home cinema πρέπει να πάρεις τον ήχο από την τηλεόραση και να το συνδέσεις στον ενισχυτή του home cinema. Ο ενισχυτής είναι πιθανότατα μες στο subwoofer.

Δεν άν πίσω από το subwoofer, εκεί που συνδέεις και το dvd, έχει κάποια βύσματα που να γράφουν aux, line ή κάτι παρόμοιο.

Δες αν υπάρχουν και στην τηλεόραση αντίστοιχα βύσματα που να γράφουν audio out, line out ή κάτι παρόμοιο.

Αν ναι, μπορείς να τα συνδέσεις μεταξύ τους και να περάσει ο ήχος από την τηλεόραση στο home cinema.