Μερικές επιλογές! Την γνώμη σας πλιιιζ!

lazgr

Senior Member
28 March 2008
313
Λοιπόν, τα κλασικά: έχω, όπως είπα, τον LX70 και τα ΜΤ-30.

Έτσι πως τα είδα τα πράγματα (συζήτηση να κάνουμε, ξέρω ότι πρέπει κανονικά να ακούσω διάφορα συστήματα για να έχω σωστή και ολοκληρωμένη εικόνα), μάλλον ένα σύστημα κορυφή αλλά όχι και pocketkiller, είναι:

- Από ηχεία L+R τα B&W 683,
κεντρικό της B&W ίδιας κατηγορίας,
- για τα πίσω, αν θέλεις να ακούς μουσική από όλα, μάλλον καλύτερα πάλι τα B&W 683 και όχι εκείνα με την βάση,
- για SUB που να κυκλοφορεί στην Ελλάδα, νομίζω για να έχεις σεισμό στις ταινίες (π.χ. όταν ακούγονται τα βήματα του δεινόσαυρου στο jurassic park), το Velodyne DD18 είναι το καλύτερο (18" και κατεβαίνει στα 15Hz).

Βέβαια, το SUB είναι πολύ ακριβό, αλλά μήπως θα μπορούσε να βρεθεί κανένα μεταχειρισμένο σκέφτομαι. Και τα ηχεία δεν είναι φθηνά, αλλά νομίζω είναι σχετικά φθηνά, όταν υπάρχουν ακόμη και από την ίδια εταιρία, σειρές με 20πλάσια αξία.

Αυτά!

Τώρα εσείς με την εμπειρία που έχετε, για πέστε μου:

Α) Γενικός την γνώμη σας για τα ανωτέρω :-)

Β) Τα ανωτέρω τα βρίσκεις εύκολα και ως μεταχειρισμένα ή όταν τα πάρει κάποιος (ειδικά το SUB), "τα ερωτεύεται" και τα κρατάει?

Γ) Επίσης, μάλλον υπάρχουν και άλλες εταιρίες που βγάζουν στα ίδια λεφτά ή και λιγότερα, ηχεία ίδιου επιπέδου ήχου (έστω και με υστέρηση σε άλλα πράγματα, πέρα από την ποιότητα ήχου). Εμένα με ενδιαφέρει αν είναι πολύ πιο φθηνά. Μήπως στα B&W πληρώνεις και όνομα.

Δ) Ακόμη, ήθελα να ρωτήσω: Με τα χρόνια τα ηχεία χάνουν την ποιότητα τους λόγω αλλοίωσης διαφόρων τμημάτων τους? Μήπως δίνεις τώρα 7-8Κ ευρώ και σε 7-8 χρόνια θέλεις καινούρια?

6,5" γούφερ έχουν τα jamo D6 ultra

Ρωτάω και εδώ αυτό που ρώτησα και στο thread για τον onkyo:

Σε τι υστερούν σε σχέση με ηχεία με γούφερ 8" ή παραπάνω?

υστερουν οτι δεν μπορουν να κατεβουν τοσο χαμηλα οσο τα 8ρια
αλλα
δεν χρειαζονται τοσο ρευμα και ζορι στον ενισχυτη να τα γεμισει
και τη βουτια την υπερκαλυπτει ενα σοβαρο σαμπ που ειναι φτιαγμενο για κατι τετοιο

το βελονταιν που να το βρεις μεταχειρησμενο λες και τοχει κανεις; και αν υπηρχε θα τοχα παρει εγω. Κυττα και το 15αρι υπογουφερ του Αρτζι ειναι τελειο ως προς την τιμη προς αποδοση.

τα ηχεια που κυττας ειναι χρωματισμενα, για χομ σινεμα θα σε ικανοποιησουν, αλλα αν θες ποιοτητα κυττα την σειρα 7 η τα IQ της KEF.

και τα πισω βασης να ειναι μια χαρα θα παιξουν αρκει να ειναι της ιδιας σειρας - ριξε τα παραπανω λεφτα σε καλυτερα μπροστινα.

α και θα χρειαστεις και τουλαχιστον συν εναν δικαναλο τελικο για μπρος για να μην γονατιζει ο AV.

Re: Απάντηση: Μερικές επιλογές! Την γνώμη σας πλιιιζ!

το βελονταιν που να το βρεις μεταχειρησμενο λες και τοχει κανεις; και αν υπηρχε θα τοχα παρει εγω. Κυττα και το 15αρι υπογουφερ του Αρτζι ειναι τελειο ως προς την τιμη προς αποδοση.

τα ηχεια που κυττας ειναι χρωματισμενα, για χομ σινεμα θα σε ικανοποιησουν, αλλα αν θες ποιοτητα κυττα την σειρα 7 η τα IQ της KEF.

και τα πισω βασης να ειναι μια χαρα θα παιξουν αρκει να ειναι της ιδιας σειρας - ριξε τα παραπανω λεφτα σε καλυτερα μπροστινα.
dear θαναση
τα ηχεια παιζαν χρωματισμενα λογο dolby κατι που χανεται στην επεξεργασια
thx ultra 2 cinema
αλλα ειναι τι ζητα καποιος απο τον ηχο να ειναι αχρωματιστος
η χρωματισμενος-για καποιους αλλους υπεραναλυτικος
καθενας με τα ακουσματα του
προσωπικα ακουω thx αλλα εβαλα dolby για να ακουσει καποιους πως παει το πραμα
για την λαθος συνδεσμολογια ουτε κουβεντα
οπως για το αρυθμιστο audyssey (με τις μετρησεις πριν την μοκετα)
νασαι καλα ντιαρ

ολσο τα d6 δεν φορανε τουιτερ που ανεβαινει μεχρι τους 40000 κυκλους και δεν ειναι τοσο αναλυτικο οσο του d7