Μετά από τν γλόμπο θα παω επιτέλους σε φλατ

tsipfel

New member
25 January 2013
7
Μετά από τόοοοοσα χρόνια με τν 21 ιντσών γλόμπο και μια και μπαίνω σε νέο σπίτι θα αγοράσω μια μεγάλη επίπεδη.
Το σαλόνι μου ειναι 5x5 οπότε η απόσταση θέασης περίπου 4 μέτρα.
Διαθέτω έως 1500 ευρώ (ας είναι καλά η πεθερούλα!).
Το σαλόνι έχει μια μεγάλη μπαλκονόπορτα αριστερά της τν και ένα μεγάλο παράθυρο απέναντι.
Χρήση σειρές και το βραδυ ταινίες full hd από pc ή εάν γίνεται .mkv από στικάκι.

Με τα λίγα που γνωρίζω σε αυτή την τιμή παίρνω 55 ίντσες αλλά αν είναι κατι καλύτερο σε 50 δεκτό και αυτό.
Αυτό είναι το πρώτο μου ποστ.
Ευχαριστώ

Καλωσόρισες. Κατ' αρχάς κοιτάζεις σε 55"-60". Αν δεν πρόκειται να γίνεται χρήση για τηλεοπτικό πρόγραμμα μπορείς να δεις και για κάποιο προβολέα. Δες τις Sony HX750, Samsung EH6000 και LG PA5500.

Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα σκεφτεί για πλάσμα μέχρι που μου το πρότεινες.
Επίσης να προσθέσω ότι αν και δεν είχα στο νου μου το 3δ σε αυτή την κατηγορία τιμής καλό είναι να υπάρχει
(προτιμώ το passive διότι το active που είδα σε διάφορα μαγαζιά ένοιωθα ότι με κουράζει).
Μελέτησα τα παραπάνω και μετά και από πολύ διάβασμα κατέληξα σε μερικά μοντέλα και σε μερικές απορίες...
1. Sony 55xh750 vs Panasonic 55et5?
2. Lg 60pa5500 μια και είναι πλάσμα υποθέτω ότι 8α έχει καλύτερη εικόνα( μη με πάρετε με τα γιαούρτια) αλλά θα είναι αρκετά φωτεινή για το σαλόνι?
3. Θα έχω πρόβλημα με αντανακλάσεις με καποιο από τα μοντέλα?

Δεν έχω ακόμα γραμμή στο σπίτι και γράφω από το κινητό....

Αν δεν έχεις πολύ φωτεινό χώρο δεν θα έχεις πρόβλημα με ανακλάσεις. Από την περιγραφή σου πιο πάνω όμως θεωρώ πως μάλλον θα χρειαστείς κουρτίνες. :smile: Τώρα, για την ET5. Αξίζει μόνο για το παθητικό 3D της. Καλή τηλεόραση γενικά, αλλά η HX750 είναι καλύτερη. Απλά να έχεις υπόψιν πως για να δεις 3D ικανοποιητικά σε μια 55" θα πρέπει να κάθεσαι σε απόσταση μικρότερη των τριών μέτρων.

Ευχαριστω για τις απαντήσεις.
Μένω σε ένα χωριό της Κατερίνης και τα πιο κοντινά καταστήματα δηλ Λαρισα και Θεσ/κη δεν έχουν την Sony.
Είναι η πρώτη μου επιλογή.
Όσο για τα άλλα η UE60EH6000 που δίνει και 5 ιντσες παραπάνω δεν ξέρω αν είναι καλή επιλογή.
Επίσης κατάλαβα ότι η 55ET5E είναι καλύτερη σε 3D σε σχέση με την Sony αλλά μάλλον χειρότερη σε 2Δ απλά δεν ξέρω ΠΟΣΟ χειρότερη ώστε να επιλέξω ανάμεσα στις 2.
Αν ξέρει καποιος ας μας δώσει τα φώτα του.

γιατι δεν κοιτας στο ιντερνετ στα ιντερνετομαγαζα; να παρεις αυτο που θελεις και οχι αυτο που εχουν αυτοι

Διότι εδώ μπορώ να έχω μασημένη τροφή για εύκολη κατάποση από τους ειδικούς.

Επίσης στα μαγαζιά του νετ απλά μπορώ να τσεκάρω την τιμή αλλά όχι τα πραγματικά specs.

Τέλος είμαι σε επαρχία και δεν έχω κοντά μαγαζιά να συγκρίνω μοντέλα, ασε που δεν έχω ίντερνετ και μπαίνω απο το κινητό.

Η αγορά είναι να γίνει εως την άλλη εβδομάδα, μετά η πεθερούλα κλείνει πάλι τα λεφτά -bye-

Τώρα δουλεύω βράδυ και μπορώ να ψάχνω γιατί έχουμε ησυχία, την ημέρα δεν μπορώ να στριψω γιατί κοιταω τα παιδιά.

Last edited:
Τελικά αγόρασα σήμερα μια 55ΕΤ5 στα 1300.
Ευχαριστώ για την βοήθεια.
Όταν την παραλάβω από Τρίτη θα γράψω εντυπώσεις.
Μακάρι να μη αντιμετοπίσω προβλήματα....