Μετά την canon eos 450d τί???

dimmanoukas

AVClub Enthusiast
11 March 2009
920
ΑΘΗΝΑ
Καλησπέρα,

το ενδιαφέρον ενός φίλου για αγορά φωτογραφικής, μου φούντωσε το ενδιαφέρον αναβάθμισης της
προαναφερθείσας φωτογραφικής μηχανής...δεδομένου οτι έχω στην κατοχή μου 3 φακούς, εκ των
οποίων οι 2 μπορουν να μούν και σε full frame (samyang 14 και canon 50 1.8), τίθεται το ερώτημα...

σε τί σώμα (πάντα canon) αξίζει να "αναβαθμιστεί" κάποιος...?
σημειωτέο το γεγονός οτι μου αρέσουν οι γρήγοροι φωτεινοί φακοί, (υπάρχει πλάνο και για άλλον ένα
samyang τώρα που έχω γλυκαθεί),καθώς δεν μου αρέσει ποτέ να χρησιμοποιώ φλάς...τα ενδιαφέροντα
είναι συνήθως τοπία, λίγα πορτρέτα (ερασιτεχνικά πάντα)

απο μια μικρή έρευνα αγοράς...καταλήγω σε eos 1d mII περίπου στα 800,00

αξίζει η μετάβαση απο την 450d στην 1d...ή να κάτσω στα αυγά μου...(δεν με ενδιαφέρει
πρωτογενώς τουλάχιστον η χρήση video)

κάθε πρόταση ευπρόσδεκτη....τέλος σαν bonus...επειδή καλοέβλεπα στην 450d τον
samyang 35...εάν το τολμήσω και μεταβώ σε full frame, μάλλον θα πρέπει να ακυρωθεί
και να πάω στον 85 άρη...δεδομένου οτι θα έχω πλέον τον 14,50 σωστά δεν σκέφτομαι?

σας ευχαριστώ προκαταβολικά

ειναι μεγαλη αλλαγη από την 450 να πας σε EOS 1d..έχεις σκεφτει το βάρος και το μέγεθος της? Επίσης δεν ειμαι σιγουρος αν η ποιοτητα φωτογραφιας της ειναι καλυτερη των σημερινων APS-C παρά του ότι έχει μεγάλο αισθητήρα. Τα 6 τόσα χρόνια που έχουν μεσολαβήσει από τότε ήταν καταλυτικά για τις ψηφιακές εξελίξεις

Φίλε tio το βάρος και το μέγεθος θεωρητικά δεν με προβληματίζουν...αυτό που με προβληματίζει είναι η "παλαιότητα" και η κατάσταση της...
πίστευα οτι έχει καλύτερο αισθητήρα απο την 450d και οτι θα συμπεριφέρεται καλύτερα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού...δεν ισχύει κάτι τέτοιο?
γενικά ποιό είναι το πλεονέκτημα των full frame έναντι των crop αισθητήρων...εάν υπάρχει?

για την 7d τι γνώμη έχεις....σε ευχαριστώ και συγνώμη για τις πολλές και απανωτές απορίες

Επίσης προς τον συνονόματο (jim) απ'οτι καταλαβαίνω γενικά προτείνετε σχετικά πρόσφατα μοντέλα....

οπότε 60d ή 7d....? σε σύγκριση πάντα με την 1d???? ή μένω με την 450d και κάνω δώρω στον εαυτό μου τον

samyang 35αρη? ε?

Θα σου έλεγα να μείνεις με τη μηχανή που έχεις και να περιμένεις το επόμενο crop μοντέλο της Canon ώστε να μπορέσεις να πάρεις μια τωρινή (7D) ως μεταχειρισμένη. Επίσης το επόμενο mirrorless μοντέλο της Canon θα ηταν μια καλη προοπτική

Ενα απο τα πιο ενδιαφεροντα που εχουν καποιες μηχανες στο μενου τους ειναι η μικρορυθμιση AF.
Εγω χωρις αυτο μηχανη δεν αγοραζω,γιατι ακομα και οι L φακοι θελουν τη ρυθμιση τους.Το προβλημα ειναι πως πετυχαινεις τι σωστη ρυθμιση γιατι δεν ειναι και πολυ ευκολο στην πραξη.Με εχει παιδεψει πολυ,αλλα αξιζει τον κοπο γιατι τοτε δουλευει καλα η εστιαση.

Η eos 7d είναι τέτοια αναβάθμιση που δικαιολογεί τα περίπου 500,00 + την eos 450d με την προίκα της

(μπαταρίες-θήκες + φακό 18-200 κλπ)...? ή να την κρατήσω και να δώσω κάποια χρήματα για τον φακό (samyang)....?

θεωρώ (εκτίμηση κάνω δεν ξέρω σίγουρα) οτι σειρές μέχρι και την 60d δεν είναι ουσιαστική αναβάθμιση σε σχέση με την 450d

ο αρχικος προβληματισμός είχε να κάνει και με την eos 1d markII...οπότε συνοψίζοντας έχουμε:

1) eos 450d + νέος φακός στα 460,00 (samyang 35)
2) 1d mkII στα 500,00 (απο ιδιώτη) αλλά παλαιότητας που λένε....
3) 7d στα 850,00 (απο ιδιώτη) με ελαφριά χρήση...

ακούω...

@Nios...δεν ξέρω να "διαβάζω" τα τεχνικά χαρακτηριστικά...και που μάλλον κάτι δείχνει αυτό, μάλλον καταλήγω

στο συμπέρασμα οτι θέλω αρκετό practice και διάβασμα...μπορείς με απλά λόγια να μου ερμηνεύσεις τις μετρήσεις

εγώ το μόνο που μπορώ να καταλάβω είναι μια σχετικά "μεγάλη" απόκλιση στο iso...αν και στο overall score δεν

την "θάβει", σε σχέση με τις άλλες...σωστά τα λέω ή καταλαβαίνω άλλα ντ'άλλων...?

Η 7d εχει καλυτερο δυναμικο ευρος απο τις αλλες δυο.
Η 1D II ειναι καλυτερη στα υπολοιπα και απο τις δυο.
Δες τις καμπυλες,snr,dynamic,tonal,color sensnitivity

Last edited:
οπότε σε σχέση με το παραπάνω post μου προτείνεις την mark II στα 500,00 ?
αφού βέβαια γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι....?...να θυμίσω οτι με ενδιαφέρει αρκετά η φωτογραφία
σε χαμηλές συνθήκες φωτισμού (κυρίως τοπίο, δρόμο...και λιγότερο πορτρέτο)

Γιατι 1 D? Μεταχειρισμενη η 5D εχει 600 και ειναι σαφως καλυτερη για τη χρηση που τη θελεις. Βεβαι η σειρα 1 ειναι τανκ, εαν το χρειαζεσαι.

αναφέρω την 1d mark II γιατί την έχω βρεί στα 500,00 ...η 5d γιατί...εννοώ σε ποιά σημεία είναι καλύτερη απο την 1d?

Εκτος απο το συστημα εστιασης,σε ολα τα υπολοιπα η 5d I ειναι πολυ καλυτερη απο τις υπολοιπες.
Ειδικα στο χαμηλο φωτισμο δεν συγκρινονται.

Last edited: