Μετά την Denon τι;;

dionysisp

New member
11 July 2022
31
Καλημέρα σας,

Για κακή μου τύχη είχα πάει στο σπίτι ενός φίλου εχθές ο οποίος έχει Sonos setup (Beam Soundbar, Sub Mini και 2χ Era 100αρια).

Τι ήταν να τα ακούσω, έπαθα πλάκα.

Το πρόβλημα είναι ότι εγώ αφενός δεν έχω εμπειρία στον ήχο και αφετέρου δεν θέλω να διαθέσω τα χρήματα που κοστίζει μια τέτοια διαμόρφωση.

Από την άλλη αυτή τη στιγμή έχω μια Denon DHT-S216 η οποία εξαρχής με είχε απογοητεύσει.

Υπάρχει κάποιο setup κυρίως για μουσική και λιγότερο ταινίες που να αξίζει να αναβαθμίσω εως 500€ max;

Ευχαριστώ!

Ηχομπάρα για μουσική.
Σαν να λες θέλεις ένα cabriolet αμάξι για να ανεβαίνεις στα βουνά.

Το ότι εντυπωσιάστηκες από το σύστημα με την Sonos Beam είναι καλό, γιατί δείχνει πως δεν έχεις ακούσει σοβαρό ηχοσύστημα (ώστε να ανέβουν και άλλο οι απαιτήσεις σου), οπότε με λίγο κόπο και κάποιες παραχωρήσεις, μπορέσεις να πάρεις με <500€ ένα "ηχοσύστημα" για να ακούς μουσική (κυρίως), συν καλύτερα τις ταινίες σου.

Θα είναι soundbar η πρόταση μου; Μάλλον όχι. Θα έχει καλύτερο ήχο για μουσική; Σαφώς. Θα σου αρέσει; Υποκειμενικό :D

Η Sonos σκέψου, θεωρείται από τις πολύ καλές ηχομπάρες/σετ ηχείων. Δεν είναι η κορυφή (υπάρχει π.χ. η Sennheiser Ambeo που έχει καλύτερο ήχο για μουσική από τις Sonos, ενώ υπάρχουν και πιο εξειδικευμένες και πιο ακριβές λύσεις επίσης). Μην πας και πάρεις κάποια μπάρα του 500αρικού από JBL, Sony, Panasonic, LG, Samsung, κλπ. θα απογοητευτείς.

Προτιμότερο εφόσον το budget σου δεν είναι μεγάλο, και ρίχνεις πιο πολύ βάρος στην ακρόαση μουσικής παρά στις ταινίες, είναι να πας σε ένα σύστημα με έναν μοντέρνο ψηφιακό ενισχυτή class D και ψηφιακές ευκολίες (Tidal Connect, Spotify Connect, Bluetooth, Wi-Fi, HDMI In/ARC) και 2 ηχεία (ίσως στο μέλλον να έριχνες και ένα subwoofer στην μάχη).

Αυτά εδώ π.χ. Klipsch The Fives ( https://www.skroutz.gr/s/25170743/K...-2-Dromon-me-Bluetooth-160W-Zeygos-Mayro.html ) θα σε εκπλήξουν με τον ήχο τους και τις ευκολίες που προσφέρουν. Δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ αυτών και της Beam που άκουσες. Ηχητικά. Εμφανισιακά υποκειμενικό το θέμα.

Μπορείς να πας και σε φθηνότερες λύσεις, αν παίξεις λίγο με εξωτερικό γιατί εδώ δεν έχουμε ποικιλία σε οικονομικούς digital ενισχυτές.
Π.χ. https://www.skroutz.gr/s/57148924/E...-120W-2-Dromon-P17-2xV26-7xY31-1ek-Mayro.html + https://www.audiophonics.fr/en/integrated-amplifiers/smsl-a50-pro-p-19185.html

Ηχομπάρα για μουσική.
Σαν να λες θέλεις ένα cabriolet αμάξι για να ανεβαίνεις στα βουνά.

Το ότι εντυπωσιάστηκες από το σύστημα με την Sonos Beam είναι καλό, γιατί δείχνει πως δεν έχεις ακούσει σοβαρό ηχοσύστημα (ώστε να ανέβουν και άλλο οι απαιτήσεις σου), οπότε με λίγο κόπο και κάποιες παραχωρήσεις, μπορέσεις να πάρεις με <500€ ένα "ηχοσύστημα" για να ακούς μουσική (κυρίως), συν καλύτερα τις ταινίες σου.

Θα είναι soundbar η πρόταση μου; Μάλλον όχι. Θα έχει καλύτερο ήχο για μουσική; Σαφώς. Θα σου αρέσει; Υποκειμενικό :D

Η Sonos σκέψου, θεωρείται από τις πολύ καλές ηχομπάρες/σετ ηχείων. Δεν είναι η κορυφή (υπάρχει π.χ. η Sennheiser Ambeo που έχει καλύτερο ήχο για μουσική από τις Sonos, ενώ υπάρχουν και πιο εξειδικευμένες και πιο ακριβές λύσεις επίσης). Μην πας και πάρεις κάποια μπάρα του 500αρικού από JBL, Sony, Panasonic, LG, Samsung, κλπ. θα απογοητευτείς.

Προτιμότερο εφόσον το budget σου δεν είναι μεγάλο, και ρίχνεις πιο πολύ βάρος στην ακρόαση μουσικής παρά στις ταινίες, είναι να πας σε ένα σύστημα με έναν μοντέρνο ψηφιακό ενισχυτή class D και ψηφιακές ευκολίες (Tidal Connect, Spotify Connect, Bluetooth, Wi-Fi, HDMI In/ARC) και 2 ηχεία (ίσως στο μέλλον να έριχνες και ένα subwoofer στην μάχη).

Αυτά εδώ π.χ. Klipsch The Fives ( https://www.skroutz.gr/s/25170743/K...-2-Dromon-me-Bluetooth-160W-Zeygos-Mayro.html ) θα σε εκπλήξουν με τον ήχο τους και τις ευκολίες που προσφέρουν. Δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ αυτών και της Beam που άκουσες. Ηχητικά. Εμφανισιακά υποκειμενικό το θέμα.

Μπορείς να πας και σε φθηνότερες λύσεις, αν παίξεις λίγο με εξωτερικό γιατί εδώ δεν έχουμε ποικιλία σε οικονομικούς digital ενισχυτές.
Π.χ. https://www.skroutz.gr/s/57148924/E...-120W-2-Dromon-P17-2xV26-7xY31-1ek-Mayro.html + https://www.audiophonics.fr/en/integrated-amplifiers/smsl-a50-pro-p-19185.html
Μέσα από το παράδειγμα με το κάμπριο (😂) καταλαβαίνω μάλλον ότι έχεις δίκιο και δεν χρειάζομαι τελικά ηχομπάρα.

Όσον αφορά το ότι εντυπωσιάστηκα από τα συγκεκριμένα Sonos, το λέω και στο πρώτο ποστ ότι όντως δεν έχω καμία εμπειρία από καλό ήχο, αν και μου αρέσει πολύ να ακούω μουσική.
Φαντάσου ότι αυτή τη στιγμή χρησιμοποιώ τα Harman Kardon Soundsticks 3 μου και μου φαίνονται ικανοποιητικά.

Άρα καταλήγουμε ότι είναι καλύτερα να ψαχτώ σε κάτι από τις λύσεις που αναφέρεις.
Έχει subwoofer η μπάρα;
Όχι δεν έχει, είναι σκέτη ηχομπάρα.

Για να μπορέσω να ακούσω αξιοπρεπώς μουσική, και πάλι όχι τέλεια, από ηχομπάρα, το έκανα με την Samsung HW-Q990F, να φανταστείς. Μιλάμε για 1500 ευρώ. Όταν στα χέρια μου πήρα μια HW-Q7S00SF, εδώ μιλάμε για 550 ευρώ, σε μουσική ήταν... meh... .

Ό,τι πληρώσεις παίρνεις. Καλύτερα τα 500 ευρώ που λες, εάν πρόκειται για προτεραιότητα στη μουσική να τα διαθέσεις σε ένα αμιγώς στερεοφωνικό σύστημα. Όταν θέλεις να κάνει καλά και το σινεμά και τη μουσική, ανεβαίνεις πολύ στο budget.

Για να μπορέσω να ακούσω αξιοπρεπώς μουσική, και πάλι όχι τέλεια, από ηχομπάρα, το έκανα με την Samsung HW-Q990F, να φανταστείς. Μιλάμε για 1500 ευρώ. Όταν στα χέρια μου πήρα μια HW-Q7S00SF, εδώ μιλάμε για 550 ευρώ, σε μουσική ήταν... meh... .

Ό,τι πληρώσεις παίρνεις. Καλύτερα τα 500 ευρώ που λες, εάν πρόκειται για προτεραιότητα στη μουσική να τα διαθέσεις σε ένα αμιγώς στερεοφωνικό σύστημα. Όταν θέλεις να κάνει καλά και το σινεμά και τη μουσική, ανεβαίνεις πολύ στο budget.
δεν μπορει να συκριθει η ακροαση μουσικης μεταξυ μιας μπαρας και ενος δικαναλου
εδω στο σπιτι μου που εχω αrc συν 2 sonos one sl kai sonos sub καμιασχεση με το δικαναλο μου...μερα με τη νυχτα. για μενα ηχομπαρα συν περιφερειακα ισον ταινιες , τωρα οκ αν δεν εχεις τρελες απαιτησεις η δεν εχεις το μπατζετ τοτε βολευεσαι και με αυτα

Για μένα είναι κυρίως το budget. Να έχει πάρει ο άλλος τηλεορασάρα OLED και να πάει να βάζει από κάτω ηχομπάρα των 200 ευρώ, και να λέει μα γιατί ακούγεται χάλια;

Ε, τι περιμένεις ρε φίλος με τα λ7 που έδωσες; Ρίχτης εκεί πάνω μια 7.1.4 με ξεχωριστά ηχεία και να έχει και drivers ξεχωριστά για τις υψηλές και τις μεσαίες (tweeter και mid) να έρθει το πράμα να δέσει... .

Και πάλι κάποιους συμβιβασμούς θα κάνεις. Η πληροφορία των surround ας πούμε σε πλείστες όσες ηχομπάρες έχω δει με πολλά κανάλια, αναπαράγεται από τους drivers μπροστά στις άκρες της μπάρας, με τα πίσω ηχεία να παίζουν την πληροφορία surround back (και upfiring εφόσον είναι τέτοια).

Και έχεις και καποιους να λένε, γεια σας για ηχόμπαρα ενδιαφέρομαι. Εκεί ρωτάς, πόσα ηχόμπαρα θέλετε; Ένα δύο τρία; Ή θέλετε ένα ηχόμπαρο μόνο; :ROFLMAO:

Εγώ ήμουν με την beam gen 1 3 χρόνια και τώρα πήρα την arc και ήταν αισθητή η διαφορά ...τόσο πολύ που ψήνομαι να αλλάξω τα one sl με τα era 300 alla είναι πανάκριβα τα άτιμα και δεν ξέρω αν μπορώ να δικαιολογήσω τόσα χρήματα για 2 Surround ηχεία

Sent from my iPhone using Tapatalk

Όχι δεν έχει, είναι σκέτη ηχομπάρα.
Άμα δεν έχει σαμπ, τι να παίξουν τα ηχειάκια που έχει μέσα; Εγώ πήρα δώρα μια Yamaha στο κουνιάδο, αλλά της έβαλα και ένα δεκάιντσο σαμπ από κάτω.

Δίκιο έχετε όλοι σε αυτά που λέτε αλλά όπως είπα δεν έχω πολλές γνώσεις, οπότε αυτά που καταλαβαίνω τώρα είναι δυο πράγματα.

Πρώτον, η Denon που έχω τώρα δεν κάνει για πολλά ακόμα και για το δικό που απαίδευτο αυτί, οπότε κακώς την επέλεξα και δεν πήρα κάτι πιο αξιόλογο.

Και δεύτερον, αυτό που πραγματικά χρειάζομαι, μιας και ακούω αρκετά μουσική, είναι να φτιάξω ένα σύστημα με ενισχυτή κλπ πιθανόν με παραπάνω budget από αυτό που υπολόγιζα.

Και δεύτερον, αυτό που πραγματικά χρειάζομαι, μιας και ακούω αρκετά μουσική, είναι να φτιάξω ένα σύστημα με ενισχυτή κλπ πιθανόν με παραπάνω budget από αυτό που υπολόγιζα.
Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Δυστυχώς τα 500 ευρώ είναι πολύ λίγα για την σημερινή εποχή για υλοποίηση δικάναλου. Βέβαια υπάρχει πάντα και η λύση του μεταχειρισμένου. Υπάρχουν αξιοπρεπή μεταχειρισμένα μηχανήματα που ειναι προσεγμένα.

Άμα δεν έχει σαμπ, τι να παίξουν τα ηχειάκια που έχει μέσα; Εγώ πήρα δώρα μια Yamaha στο κουνιάδο, αλλά της έβαλα και ένα δεκάιντσο σαμπ από κάτω.

Για να είμαστε ακριβείς, όσες δεν έχουν εξωτερικό sub, έχουν ενσωματωμένα ειδικά μικρά sub στο σώμα τους, οδηγούς με μεγάλη διαδρομή για τον σκοπό αυτόν. Αλλά ναι δεν φτάνουν το μπάσο εκείνων που έχουν εξωτερικό sub.

Ναι, αλλά δεν ακούς (ή δεν θέλεις να ακούς) μόνο από την τηλεόραση, σωστά;
Καλημέρα!

Για να είμαι ειλικρινής, τώρα ακούω πολύ λίγο μουσική από την Denon γιατί προτιμώ τα Soundsticks για μουσική.

Απλά λάθος θεωρούσα ότι σε περίπτωση που αναβάθμιζα σε κάτι καλύτερο, θα το χρησιμοποιούσα και για μουσική.

Μου είναι ξεκάθαρο πλέον ότι αυτό που χρειάζομαι είναι άλλο.