Μετά την εγκατάσταση κατόπτρου τί προσέχουμε ;

Αυτές τις μέρες, περιμένω να έρθει τεχνικός για εγκατάσταση κατόπτρου. (Θα εγκατασταθεί ένα Tecatel ALG120 με polar mount). Ο τεχνικός θα ανοίξει τρύπες σε ταράτσα (7 τον αριθμό) που έχει -κάποια- μόνωση. Θα ανοίξουν επίσης μικρότερες τρύπες στους τοίχους (ίσως μία ίσως και περισσότερες).
Είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ βέβαιο οτι, εάν εμφανισθεί νερό στο ταβάνι, μετά από βροχή οι ευθύνες, ίσως και δικαιολογημένα, θα πέσουν στο "πιάτο που πήγες και έβαλες"

Με δεδομένο ότι ΔΕΝ βρίσκω πουθενά τέτοιο topic, ρωτάω

1 Τι μπορούμε να κάνουμε στα σημεία της ταράτσας όπου ανοίχτηκαν τρύπες. Υπάρχει κάποιο υλικό ; Έκανε κάποιος κάτι αντίστοιχο ;
2 Οι τρύπες στους τοίχους θα καλυφθούν από κάτι ; Τί είναι αυτό ;
3 Υπάρχει θέμα να ζητάμε αυτά να τα κάνει ο τεχνικός (μιλάω πολύ σοβαρά) ή μήπως εδώ γελάμε ;


Ευχαριστώ για τον χρόνο σας
Σίμος
 
Ο τεχνικός από τη στιγμή που έρχεται για να τρυπήσει ταράτσα ή ακόμα και τοίχο θα πρέπει να έχει μαζί του οποιοδήποτε μονωτικό (η σιλικόνη δεν είναι και ότι καλύτερο για την ταράτσα).

Ανοίγει τρύπες, βάζει πρώτα λίγο μονωτικό υλικό και μετά ούπατ και βίδωμα βάσης. Όταν τοποθετηθεί η βάση βάζουμε ξανά το μονωτικό υλικό για να σφραγίσουμε τις οπές που μπορεί να υπάρχουν....

Και καλή διασκέδαση...
 
Καλό είναι να αποφεύγεται να τρυπηθεί η μόνωση μιας πολυκατοικίας όσο γίνεται.
Αυτό κυρίως σε παλιές πολυκατοικίες που έχουν ήδη πρόβλημα.
Το ίδιο πρόβλημα είχα κι εγώ όταν τρύπησα την δικιά μου με την πολυκατοικία , η σιλικόνη που μου βάλαν δεν έκανε τίποτα .
(δυστυχώς το νερό βρίσκει πάντα δίοδους για να περάσει το άτιμο).
Η καλύτερη λύση που βρήκα είναι κάτι σαν ασφαλτικό υλικό ειδικό για μονώσεις θα το βρεις σε σχετικά μαγαζιά.
Ουσιαστικά έχει πακτωθεί όλη η βάση σε αυτό συν η κορυφή της βάσης αν δεν υπάρχει τάπα.
Για μένα η πιο αποδεκτή λύση είναι το δωματιάκι της ταράτσας !

fa8255a0.jpg
 
Εγω βαζω ενα ειδος κολλας που βρισκεις στο ραφι με τις σιλικονες αλλα δεν ειναι ακριβως σιλικονη. Ειναι πολυ δυνατη παντως και μεχρι στιγμης δεν μου εχει αναφερει κανεις καποιο προβλημα. Ειναι λιγο ακριβουτσικια βεβαια.
 
Το sikaflex που έγραψε ο φίλος πιο πάνω κάνει μια χαρά τη δουλειά που θέλεις να κάνεις.

Κοίτα και τη φώτο που έβαλε και ο Λευτέρης πιο πάνω
 
Σιμο οχι δεν ειμαι απλα εχει τυχει να βαλω πολλα πιατα φιλων, συγγενων κτλ, καταλαβαινεις για να γλυτωσουν το 70αρι στον τεχνικο! Χεχε..
Το ονομα τωρα δεν το θυμαμαι αλλα θα το κοιταξω και θα στο πω.
 
Παιδια το πιο καλο απο ολα το ανεφερε ο john78 πιο πριν και ειναι η εποξικη ρυτινη.Γινεται σαν μπετο σκληρη.Εφτα χρονια πριν εχω κανει τις τρυπες και δεν εχω κανενα προβλημα.
Regards dbfan
 
Παιδια το πιο καλο απο ολα το ανεφερε ο john78 πιο πριν και ειναι η εποξικη ρυτινη.Γινεται σαν μπετο σκληρη.Εφτα χρονια πριν εχω κανει τις τρυπες και δεν εχω κανενα προβλημα.
Regards dbfan

Ανεφερα 2 λυσεις.Μια φτηνη και μια λιγο πιο ακριβη.
Απλως με τη δευτερη λυση δεν υπαρχει γυρισμος.
Δεν βγαινει με τιποτα.Μαλλον θα χρειαστεις τροχο.
 
Ανεφερα 2 λυσεις.Μια φτηνη και μια λιγο πιο ακριβη.
Απλως με τη δευτερη λυση δεν υπαρχει γυρισμος.
Δεν βγαινει με τιποτα.Μαλλον θα χρειαστεις τροχο.



Ναι αν ποτε θελησεις να ξηλωσεις το πιατο οι βιδες κατω δεν φευγουν μονο με τροχο τις κοβεις.
Regards dbfan
 
Aπό το κινδυνεύεις από 6 μποφώρ αέρα (κάτι συνηθες) να έρθει το πιατο σε κανενός το κεφαλι και να σε τρέχουν (ξερω καταστάσεις μόνο με ζημιές ευτυχώς)....εποξικη ρυτινη (και μόνωση πρίν ανάλογα την παλαιότητα του τοίχου αν πχ λιμναζουν νερά κλπ).
 
Λοιπόν, εγώ διαφωνώ εκτελώς με την εποξική ρητίνη και όποιο άλλο υλικό σκληραίνει.

Η γνώμη μου είναι η χρήση μαύρης ή γκρι ασφαλτικής μαστίχης η οποία θα χρησιμοποιηθεί αρχικά απευθείας μέσα στις τρύπες που θα ανοιχθούν στο δάπεδο (πριν μπουν τα ούπατ). Επίσης βάζουμε μαστίχα και περιμετρικά της κάθε τρύπας στο δάπεδο, εκεί που θα πατήσει η βάση και οι αντηρίδες της. Στη συνέχεια και αφού ολοκληρωθεί η τοποθέτηση της βάσης με σωστή και πλήρη καθετοποίηση ως προς το δάπεδο, ντύνουμε με το ίδιο υλικό (μαστίχα) κάθε βίδα στερέωσης που βάλαμε έτσι ώστε να καλυφθεί μέχρι το δάπεδο, σαν βουναλάκι.

Κρίσιμο σημείο είναι να απλωθεί σωστά το υλικό ώστε να πάει παντού και να απλώσει πλήρως σε όλες τις επιφάνειες.

Για όσους θέλουν να κάνουν ολοκληρωμένη δουλειά, προτείνω ανεπιφύλακτα την χρήση του ειδικού primer μαστίχας πριν την εφαρμογή της. Το primer σταθεροποιεί τις επιφάνειες που θα τοποθετηθεί η μαστίχα ώστε η εφαρμογή της να έχει το μέγιστο αποτέλεσμα.

Εξυπακούεται ότι όλες οι επιφάνειες που θα στεγανοποιηθούν με μαστίχα πρέπει να είναι απολύτως καθαρές από σαθρά υλικά, σκόνες, τρίμματα κτλ, αλλιώς είτε εφαρμοσθεί μαστίχα είτε όχι, ένα και το αυτό.

Από εταιρείες παράγωγης υλικών κορυφαίες είναι η Sika που αναφέρεται σε προηγούμενο ποστ (για το προϊόν sikaflex) και η Alchimica.

Σημειώνεται ότι κατά τη γνώμη μου η sikaflex δεν είναι κατάλληλη διότι είναι σιλικόνη και όχι μαστίχα η οποία έχει πολύ καλύτερη αντοχή στο καιρό, στα στοχεία της φύσης και στη μηχανική καταπόνηση. Επίσης, οτιδήποτε χρώματος λευκού ή διαφανές έχει πολλή περιορισμένη ζωή.

Οι παραπάνω κατευθύνσεις εξασφαλίζουν μια εγκατάσταση που δέν θα δημιουργήσει προβλήματα για πολλά-πολλά έτη, πιό πολλά από ότι θα κρατήσετε το πιάτο...

Τέλος, ιδίως για κινητά κάτοπτρα να σας πω ότι κατά τη γνώμη μου ή πιο σωστή τοποθέτηση της βάσης είναι χωρίς να εφάπτεται στο έδαφος αλλά με χρήση ειδικών στριφονιών χωρίς κεφάλι με ενσωματωμένο ούπατ διαστολής (για μπετόν) και στη συνέχεια παξιμάδι-παξιμάδι-βάση-παξιμάδι-παξιμάδι. Με τη χρήση αυτής της διάταξης, η καθετοποίηση είναι παιχνίδι ρυθμίζοντας με τα παξιμάδια εκατέρωθεν της βάσης. Μετά την ολοκλήρωση της ρύθμισης, κλειδώνουμε τα εξωτερικά παξιμάδια ώστε να μη υπαρχει η περίπτωση χαλάρωσης της ρύθμισης από κραδασμούς και διαστολή συστολή... Επαγγελματικά πράγματα...