Μετά το sonos beam τι;

Cook

New member
27 November 2024
5
Πριν λίγες ημέρες προχώρησα στην αγορά της sonos beam gen 2 και τώρα έχει μπει στο τρυπάκι της επέκτασης.
Η χρήση είναι για ταινίες και χαλαρή μουσική (jazz-blues).
Η ερώτηση είναι πάμε σε 2 era 100 ή σε 1 era 300 φέτος και 1 era 300 αργότερα λόγο ελλείψει budget. Στα σχέδια είναι και η αγορα ενός sub mini κάποια στιγμή...
H διαρύθμιση του χώρου είναι κάπως έτσι:
av1.jpg
Όπου Α και Β οι θέσεις που μπορούν να μπουν τα ηχεία. Γ είναι εναλλακτικη θέση για το ηχείο Β (αλλα θα χρειαστεί αγορά στήλης για να μπει το ηχείο)
Μελλοντικά η τηλεόραση θα παει στον απέναντι τοίχο, δηλαδή θα γίνει κάπως έτσι
av2.jpg

Στην περίπτωση του ενός Era 300, για όσο καιρό θα έχεις ένα, μάλλον ως δεύτερη ζώνη ήχου θα το χρησιμοποιείς σε κάποιο σημείο στο χώρο ή σε άλλο δωμάτιο. Αν μετά πάρεις και ένα δεύτερο, τότε έχοντάς τα ως surround ηχεία, θα πεις... δεν κοιτάζω για καμιά ARC Ultra τώρα που έχω τα καλά surround της Sonos;

Άρα μην πάρεις το sub mini... :sneaky:

Η περίπτωση των δύο Era 100 και του sub mini στη συνέχεια για να πλαισιώσουν την Beam είναι απόφαση η οποία θα πρέπει να έχει την αποφασιστικότητα του να πεις, εδώ σταματώ είμαι μια χαρά.

Αυτές οι θέσεις γιατί; είναι εντελώς λάθος (εκτός και αν στόχος είναι απλά να γεμίσεις σιγά σιγά τον χώρο με ήχο, όπως και αν είναι αυτός).

Στην περίπτωση του ενός Era 300, για όσο καιρό θα έχεις ένα, μάλλον ως δεύτερη ζώνη ήχου θα το χρησιμοποιείς σε κάποιο σημείο στο χώρο ή σε άλλο δωμάτιο. Αν μετά πάρεις και ένα δεύτερο, τότε έχοντάς τα ως surround ηχεία, θα πεις... δεν κοιτάζω για καμιά ARC Ultra τώρα που έχω τα καλά surround της Sonos;

Άρα μην πάρεις το sub mini... :sneaky:

Η περίπτωση των δύο Era 100 και του sub mini στη συνέχεια για να πλαισιώσουν την Beam είναι απόφαση η οποία θα πρέπει να έχει την αποφασιστικότητα του να πεις, εδώ σταματώ είμαι μια χαρά.
Έχεος απόλυτο δίκιο στην συλλογιστική σου. Θα το αφήσω λίγο να ωριμάσει μέσα μου για να πάρω την απόφαση.

Αυτές οι θέσεις γιατί; είναι εντελώς λάθος (εκτός και αν στόχος είναι απλά να γεμίσεις σιγά σιγά τον χώρο με ήχο, όπως και αν είναι αυτός).
Επειδή δεν έχω ιδέα από διαρρύθμιση ήχου στον χώρο μπορείς να μου προτείνεις σωστές θέσεις για τα ηχεία;

Τελικά πήρα ένα ζευγάρι era 100 . Σε μουσική είμαι πολύ ευχαριστημένος. Στις ταινίες η αλήθεια είναι ότι θέλει και ένα sub mini για το κάτι παραπάνω. Υπομονή θα έρθει κάποια στιγμή και αυτό. Αν και δεν έχω μεγάλη εμπειρία από ηχισυστήματα το συνιστώ για αυτούς που δεν θέλουν να μπλέκουν με καλώδια.

Αφού σε ικανοποιεί ο ήχος από ένα ζεύγος Era 100, είσαι ένας πολύ τυχερός και χαρούμενος άνθρωπος :D
Καλά είσαι, αν σε καλέσει κανείς με υψηλότερης ποιότητας ηχεία και σύστημα, αρνήσου, μην μπεις σε μελλοντικά έξοδα :D

Τελικά πήρα ένα ζευγάρι era 100 . Σε μουσική είμαι πολύ ευχαριστημένος. Στις ταινίες η αλήθεια είναι ότι θέλει και ένα sub mini για το κάτι παραπάνω. Υπομονή θα έρθει κάποια στιγμή και αυτό. Αν και δεν έχω μεγάλη εμπειρία από ηχισυστήματα το συνιστώ για αυτούς που δεν θέλουν να μπλέκουν με καλώδια.

Μεγειά και να το χαρείς.
Τα era100 για rear είναι μια χαρά. Σίγουρα το setup θέλει και ένα sub, το οποίο το προσθέτεις όποτε μπορείς.