Μετα τον Denon 1500 τι;

LLLEFTERIS

Senior Member
20 January 2024
420
Περιστέρι
Εχω κλεισει να δωσω τον Denon μου.

Τι να παρω τον 1700 τον 1800 η κατι αλλο σε 7.2

Το DAB ειναι Internet radio?

Μηπως να σουταρω και τα ηχεια και να παρω καμια ηχομπαρα γιατι το σαλονι ειναι σαν λεωφορειο 3Χ6 και το εχω μοιρασει μισο τραπεζαρια μισο σαλονι ετσι ωστε ο καναπες να ειναι στα 3 μετρα απο την 65αρα.

Last edited:
Ναι, για το DAB.

Οχι για ηχομπάρα γιατι θα ειναι υποβάμιση (εκτος αν αποφασίσεις να θυσιάσεις την ποιότητα για την χωροταξία).

Δεν ακουω ραδιο οποτε αχρηστο μου ειναι ειδικα στο συν που ανεβαζει την τιμη.

Τι συστηνεις δεν με ενδιαφερει η ενταση οσο η ποιοτητα και η πληθωρα των αρχειων που θα μπορει να παιξει.

Αν και ο 1500 πριν λιγες μερες πηρε αναβαθμιση τωρα τι εκαναν δεν ξερω.

Λειτουργικές είναι οι διαφορές μεταξύ 1700-1800.
Πέρα από τη δυνατότητα να απενεργοποιεις ξεχωριστά το arc από το HDMI control, το HD interface σου χρησιμεύει και στις μουσικές υπηρεσίες και αρχεία αναπαραγωγής. Τα εξώφυλλα παρουσιάζονται πιο σωστά και όχι ξεχειλωμενα, ενώ έχουν και μεγαλύτερη λεπτομέρεια.

• Like
Reactions: LLLEFTERIS
Δεν ακούω μουσική στο σπίτι άντε σε καμία γιορτή να βάλουμε κανένα σταθμό.

Αλλά και όταν θέλω να ακούσω τα τραγούδια μου τα έχω μέσα στο Z10 Pro

H αλλαγή για να έχει περισσότερο νόημα, θα πρέπει να είναι με κάτι καλύτερο. Ως εκ τούτου, η ηχομπάρα αποκλείεται αλλά ακόμα και η αλλαγή από τον 1500 στον 1800, εκτός εάν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε το HDMI 2.1 που έχει ο 1800 αλλά όχι ο 1500, επίσης δεν είναι αλλαγή προς κάτι καλύτερο.

Εάν βέβαια υπάρχουν άλλοι λόγοι για τους οποίους γίνεται η αλλαγή, τότε μεταξύ ηχομπάρας και 1800, τον 1800 all day!

• Like
Δηλαδη εκτος απο το 2.1 που δεν πιστευω να μου χρειαστει ενα Zidoo εχω πανω ολα τα αλλα ειναι ιδια;

Νομιζα οτι θα εχει πολλα περισσοτερα απο 2.1 στο HDMI ισως τελικα να μην αξιζει να δωσω τον δικο μου.

Το επόμενο βήμα ποιότητας θα ήταν κάτι με Dirac και επειδή αυτό υπάρχει στην επόμενη από την εισαγωγική κατηγορία ενισχυτών AV, θα ερχόταν ως plus και η καλύτερη ποιότητα των εξαρτημάτων, για ουσιαστική διαφορά στον ήχο.

Από κει και πέρα οι διαφορές υπάρχουν αλλά περισσότερο είναι προς τη μεριά του καλύτερου user experience. HDMI 2.1, καλύτερο γραφικό περιβάλλον, δυνατότητα απενεργοποίησης του ARC ξεχωριστά από το HDMI control, λίγα παραπάνω στον ήχο με virtual Dolby Atmos το οποίο είναι λύση για όσους δεν μπορούν να έχουν περισσότερα ηχεία από 5.1 και κάποιες ακόμα ρυθμίσεις στον ήχο.

• Like
Άρα μένω όπως είμαι.
Φίλε μου ρωτώντας το τι σύστημα είναι αυτό που θα σου ταιριάξει περισσότερο στα γούστα σου νομίζω ότι είναι φουλ άστοχο. Δεν θα μάθεις ποτέ πιο είναι το καλύτερο για σένα αν δεν το ακούσεις το οποιοδήποτε στον χώρο σου και με τα αυτιά σου. Προσωπικά έκανα στροφή 180 μοιρών και πραγματικά εντυπωσιάστηκα με αυτό που άκουσα, ναι φίλε πήγα απο πλήρες σύστημα σε ένα απο τα καλά μοντέλα ηχομπάρας και πραγματικά αναθεώρησα πολλά περί του ήχου που βγάζει μια καλή ηχομπάρα. Μην ακούς τους φανατίλες του συγκεκριμένου είδους και προχώρα και να είσαι σίγουρος ότι θα μείνεις έκπληκτος με το αποτέλεσμα............

Κυρίως όσοι εντυπωσιάζονται από τον ήχο ηχομπάρας σε σχέση με ένα κανονικό σύστημα δεν έχουν βιώσει τι πραγματικά είναι ο σωστός και εντυπωσιακός ήχος και ως εκ τούτου δεν μπορούν να βρουν που πάσχει ο ήχος της ηχομπάρας. Ιδιαίτερα όταν μιλάμε για μηχανήματα οικονομικής κατηγορίας, εκεί που δεν θα προβεί ο κάτοχος σε πλήρη αξιοποίηση των δυνατoτήτων που αυτά προσφέρουν (τι είναι ο κάβουρας, τι είναι το ζουμί του - με 500 ευρώ ενισχυτή AV σιγά μην δώσει άλλα 200 για ένα σωστό στήσιμο και καλιμπράρισμα) είναι πολύ πιθανό να μην είναι καν ρυθμισμένο στα βασικά.

Πάσχει σε πολλά, σχεδόν άπειρα σημεία μια ηχομπάρα σε σχέση με ένα κανονικό σύστημα. Δεν είναι φανατίλα, είναι fact. Όπως επίσης fact είναι ότι οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν καν τι να ψάξουν.
Ένα σωστό demo, την ξεβρακώνει αμέσως. Όμως το σωστό demo προϋποθέτει κατ' αρχήν σωστή επιλογή υλικού και κατά δεύτερον σωστό στήσιμο.
Εγώ χαμογελάω όταν πηγαίνω σε σπίτια με ακριβές ηχομπάρες και έχω μαζί μου τα δικά μου demo... :p

Κυρίως όσοι εντυπωσιάζονται από τον ήχο ηχομπάρας σε σχέση με ένα κανονικό σύστημα δεν έχουν βιώσει τι πραγματικά είναι ο σωστός και εντυπωσιακός ήχος και ως εκ τούτου δεν μπορούν να βρουν που πάσχει ο ήχος της ηχομπάρας. Ιδιαίτερα όταν μιλάμε για μηχανήματα οικονομικής κατηγορίας, εκεί που δεν θα προβεί ο κάτοχος σε πλήρη αξιοποίηση των δυνατoτήτων που αυτά προσφέρουν (τι είναι ο κάβουρας, τι είναι το ζουμί του - με 500 ευρώ ενισχυτή AV σιγά μην δώσει άλλα 200 για ένα σωστό στήσιμο και καλιμπράρισμα) είναι πολύ πιθανό να μην είναι καν ρυθμισμένο στα βασικά.

Πάσχει σε πολλά, σχεδόν άπειρα σημεία μια ηχομπάρα σε σχέση με ένα κανονικό σύστημα. Δεν είναι φανατίλα, είναι fact. Όπως επίσης fact είναι ότι οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν καν τι να ψάξουν.
Ένα σωστό demo, την ξεβρακώνει αμέσως. Όμως το σωστό demo προϋποθέτει κατ' αρχήν σωστή επιλογή υλικού και κατά δεύτερον σωστό στήσιμο.
Εγώ χαμογελάω όταν πηγαίνω σε σπίτια με ακριβές ηχομπάρες και έχω μαζί μου τα δικά μου demo... :p
Το λες και μόνος σου (σωστό στήσιμο) που ξέρουν όλοι όσοι ασχολούνται με το σπορ τι προυποθέτει. Λαμβάνεις υπόψιν ότι οι 9 στις 10 περιπτώσεις αφορούν σαλόνια σπιτιών με ότι συνεπάγεται ???? και αν ναι πόσοι θυσιάζουν τον χώρο για τον ήχο ???? πρόσφατα ξήλωσα το σύστημα και μέτρησα έτσι για την πλάκα 32 μέτρα καλώδια στο σύνολο και χωρίς atmos ηχεία.
Οι εποχές αλλάζουν και όλα τείνουν να συρρικνώνονται. Γιά πιο καλό σύστημα μιλάμε όταν πια το δισκάκι blu-ray είναι είδος προς εξαφάνιση και έχουμε μπει ολοταχώς στις συμπιεσμένες μορφές εικόνας και ήχου απο τις streaming υπηρεσίες όταν για ήχο που μιλάμε άντε στην καλυτερη να σου δώσει 768 kb/s. Αναφέρεσαι στα demo, εεεε και με τα demo θα την βγάζει ο κόσμος για να βλέπει που υπερτερεί το ένα σύστημα έναντι του άλλου ??? η στην πραγματικότητα που μας προσφέρει η νέα εποχή. 😉
Ισως όλα αυτά να είχαν βάσει συζήτησης πριν 10 χρόνια, αλλά δυστυχώς όχι πια. Και έτσι για να το κλείσω που σίγουρα γνωρίζεις μια ερώτηση. Ποιά είναι η μερίδα πώλησης των 2 συστημάτων και ειδικότερα που έχει πέσει το βάρος της ανάπτυξης και εξέλιξης ?????

Last edited: