Μετάβαση απο CRT σε LCD

jpgr5716

New member
16 April 2008
19
Καλημέρα σε όλους,

Αν και έχω εγγραφεί αρκετό καιρό στο forum πρώτη φορά postαρω κάτι. Οι παρακάτω απορίες πιστευω ότι έχουν απαντηθεί πολλάκις αλλά επειδή ο χρόνος μου είναι περιορισμένος δεν μπορώ να ψάχνω στα threads. Λοιπόν έχουμε και λέμε:

Αυτή τη στιγμή έχω στο σαλόνι (απόσταση απο εκεί που κάθομαι max 3m) μια CRT Thomson 29" (4:3) και όσον αφορά το μέγεθος της εικόνας είναι το ιδανικό. Η χρήση της είναι για τηλεοτπικά κανάλια, αθλητικούς αγώνες (έλα μωρή ΑΕΚΑΡΑ πάμε για τελικό), και καμιά ταινία από το DVD.

Σκοπεύω να πάω σε LCD για διάφορους λόγους. Η νέα TV θα έχει πέρα των παραπάνω χρήσεων, σύνδεση με laptop για να βλέπω καμία ταινία ή σειρά που κατεβλαζω (συνήθως .mkv σε 720p) και άντε κανένα παιχνίδι από τον υπολογιστή (π.χ. Football Manager, έλα μωρή ΑΕΚΑΡΑ double έκανα πέρυσι, άσχετο).

Σκεφτόμουν για 32", Full HD (μήπως μελλοντικά βάλω κανένα Blu-ray) και 100Hz. Από λίγα posts που διάβασα, αντιλαμβάνομαι ότι ο παραπάνω συνδυασμός για τη χρήση που θέλω θα μπάζει αν και δεν θέλω να πάω σε 40+ (ο πατέρας μου έχει μια 42" plasma ίδια απόσταση και όποτε βλέπω ζαλίζομαι). Προσανατολίζομαι σε 37".

Τα ερωτήματα πέρα του προφανούς (καμία πρόταση), είναι τα εξής:
1) Όσον αφορά το μέγεθος υπάρχει αντιστοίχηση σε μια CRT 29 με μια LCD 32" (εννοώ η 32LCD θα φαίνεται απελπιστικά μικρή σε σχέση με την 29CRT)
2) Προκειμένου να εξασφαλίσω στα τηλεοπτικά κανάλια εικόνα σαν της CRT θα πρέπει να έχω οπωσδήποτε 100hz ή είναι πλεονασμός
3) Το Full HD για την παραπάνω χρήση θα κάνει διαφορά ή τσάμπα τα λεφτά;
4) Η τεχνολογίας LED αξίζουν τα παραπάνω λεφτά (Samsung UExxxxx) ή όχι
5) μια από τις μάρκες που εξλεταζα σοβαρά είναι η LG (οικογενιακός φίλος έχει εξουσιοδοτημένο service της LG).
6) Λόγω πολύ καλής άκρης οι Hitachi λένε τίποτα;

Ξέχασα να αναφέρω ότι το budget αρχικά για την 32 έφτανε τα €600 άντε το πολύ €800 αν πάω για 37"

Αυτά τα ολίγα (αν και σας κούρασα). Θα παρακαλούσα όποιος απαντήσει να δει τα ερωτήματα από την πλευρά του άσχετου και όχι του καμμένου (με την καλή έννοια) με τις νέες τεχνολογίες.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Εάν επεκτείνεις τις πλευρές μιας 29άρας σε σημείο που να έχεις 16:9 αναλογία, η διαγώνιος που αντιστοιχεί είναι οι 36 ίντσες.
Άρα καταλαβαίνεις ότι καλύτερα να πας σε 37άρα.

Την άκρη με τη Hitachi δεν νομίζω να την αξιοποιήσεις ποτέ. Η άκρη με την LG είναι καλή.
Οι Led είναι σαφώς προτιμότερες, αλλά δεν ξέρω αν μπορέσεις να βρεις στα χρήματα αυτά που λες.
Οπότε ζυγίζεις και αποφασίζεις.
Το μεγαλύτερο μέγεθος οθόνης μην το φοβάσαι ποτέ. Δεν υπάρχει καμία ζαλάδα. Αντιθέτως όλοι μέσα μας λέμε μακάρι να είχα πάρει μεγαλύτερη.

1. Στην ίδια απόσταση με σένα (3 μέτρα) έβλεπα και εγώ σε 32" CRT, και πήγα σε 50" plasma χωρίς κανένα πρόβλημα θέασης σε τηλεοπτικό πρόγραμμα. Για θέαση HD υλικού όμως δεν το συζητώ, θα ήθελα μεγαλύτερη (τουλάχιστον 55").....
Πάντως οι 37" στα 3 μέτρα είναι απελπιστικά μικρές. Χρειάζεσαι τουλάχιστον 46". Το έχουμε πει και γράψει πολλές φορές εδώ....

2. Πλέον οι πιο πολλές LCD είναι 100Hz. To ερώτημα σου θα έπρεπε να αφορά τα 100 ή 200 Hz.

3. Αν τελικά πας σε LCD 46" μόνο fullHD θα βρεις

4. Οι τηλεοράσεις με LED Backlight και local dimming αποδίδουν πολύ καλύτερο μαύρο από αυτές με οπίσθιο φωτισμό CCFL. Συνεπώς κατά τη γνώμη μου αξίζουν τα παραπάνω χρήματα. Βέβαια στα χρήματα που διαθέτεις, δεν μπορείς να βρεις LCD με LED Backlight...

5. Εφόσον σε ενδιαφέρει η LG, ρίξε μία ματιά στην 47LH3000, είναι περίπου στο όριο του budget σου

http://www.skroutz.gr/s/74565/LG-47LH3000-47''.html

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Σε κάθε περίπτωση θα πάω από κανένα media markt για να τις δω και από κοντα (και ποιότητα καί μέγεθος εικόνας) και ο θεός βόηθός.

Κάνοντας μια ψιλοέρευνα σε διάφορες εκθέσεις ψιλοκόλλησα με την Samsung LE40B650. Η εικόνα της με εντυπωσιάσε. Διπλα σε LG που την είδα, η δευτερη δεν φτούραγε τίποτα. Βλέπω να καταλήγω σε αυτή αν και ξεφεύγω λίγο από budget. Ερώτηση:
οι 650 με τις 651 & 653 πέρα του χρώματος του πλαισίου έχουν καμία άλλη διαφορά; Τουλάχιστον στο site της Samsung δεν αναφέρει κάτι;

Επίσης αυτό που έχει γραφτεί σε άλλα threads ότι ενδέχεται να πέσουν οι τιμές από Σεπτέβρη παίζει ή οι τρέχουσες είναι ήδη μειωμένες;

Εάν επεκτείνεις τις πλευρές μιας 29άρας σε σημείο που να έχεις 16:9 αναλογία, η διαγώνιος που αντιστοιχεί είναι οι 36 ίντσες.
Άρα καταλαβαίνεις ότι καλύτερα να πας σε 37άρα.

Αυτό δεν ισχύει ακριβώς, καθώς οι ονομαστικές 29άρες CRT έχουν πραγματική διαγώνιο 26-27", άρα η επέκταση τους δεξιά-αριστερά θα δώσει περίπου 32" σε 16/9...

Πάντως εννοείται πως μία 32άρα είναι μικρή ως αποκλειστική τηλεόραση για τα σημερινά δεδομένα, ειδικά αν μιλάμε και για χρήση HD. Για την απόσταση που αναφέρεις, φίλε jpgr5716, ακόμα και η 40άρα ενδέχεται να σου φανεί μικρή μετά από κάποιο διάστημα.

Περισσότερα για την 40Β650, που κέρδισε την καρδιά σου, εδώ.

...... Ερώτηση:
οι 650 με τις 651 & 653 πέρα του χρώματος του πλαισίου έχουν καμία άλλη διαφορά; Τουλάχιστον στο site της Samsung δεν αναφέρει κάτι;
......

Απ' ότι γράφουν εδώ και εδώ οι φίλοι του forum που έχουν την τηλεόραση, οι διαφορές είναι μόνο στην εμφάνιση....

Αυτό δεν ισχύει ακριβώς, καθώς οι ονομαστικές 29άρες CRT έχουν πραγματική διαγώνιο 26-27", άρα η επέκταση τους δεξιά-αριστερά θα δώσει περίπου 32" σε 16/9...

Σωστός, μια και ο φίλος έχει CRT.